Vse o Sony Ericsson P1i - II.

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Walkman 3 port iz modela W960i na P1i

!Stvar delate na lastno odgovornost! Pri meni je šlo po teh navodilih brez problema, vendar še vedno obstaja možnost, da gre kaj narobe, zato ne prevzemam nobene odgovornosti.

Dostop do private datotek na UIQ platformi

1. Download vseh potrebnih datotek

http://www.sonyericsson.com/cw...hones_1.4.4.exe
http://files.openomy.com/public/perza/UIQ3%20Hack%20Pack.rar

2. Programe inštalirajte po tem vrstnem redu:

1. Sony Ericsson PC Suite For Smartphones
2. Python-2.5.1 (če zahteva restart, restartajte računalnik)
3. Win32-py2.5
4. Pyserial-2.2.win32

3. Prenesite "1.py" datoteko na C:\ pogon (na računalniku).
4. Inštalirajte APP TRK na aparat (inštalirajte na pomnilnik telefona).
5. Povežite aparat na računalnik na 'Normal Mode' način oz. 'Phone Mode' način.

6. Počakajte, da se SE Suit sinhronizira z mobilnikom

7. V trayu mora biti prisotna tudi m-router ikona

8. Pojdite na "Start", desni klik na "My Computer" in "manage"

9. Navigirajte se na "device manager" in poglejte na katerem portu uporablja mobilnik "Sony Ericsson XXXX Application Port (COMX)".

10. Desni klik na c:\1.py datoteko in jo odprite z notepadom

11. Pritisnite ctrl+f in vpišite "ser = serial.Serial"

12. Editirajte to vrstico na sledeči način: Če mobilnik uporablja port 4, spremenite cifro v oklepaju na 3. Če uporablja port 5, spremenite na 4. Vedno je v oklepaju cifra porta-1.

13. Shranite spremembe

14. Na mobilniku zaženite aplikacijo APP TRK

15. Če niste povezani, pojdite na "settings" in spremenite port na "1".

16. Navigirajte se na c:\ in dvokliknite datoteko "1.py"

17. Okno se bo zaprlo brez uporabnikovega posega, to je normalno.

18. Sedaj imate dostop do vseh private datotek c:\ pogona in (read-only) z:\ pogona na mobilniku. Za dostop do datotek na mobilniku uporabljajte program Swiss Manager Pro, ki je priložen v "Hack Packu".

Po vsakem restartu aparata se atributi spet postavijo na prvotne vrednosti, tako, da je za ponovni dostop potrebno spet ponoviti korake 14-17.

Walkman 3 na P1i

https://www.youtube.com/watch?v=1bCaDdm1zAE

Port preverjeno deluje na najnovejši firmware verziji R9K009.

1. Omogočite dostop do private datotek mobilnika
2. Prenesite si datoteke predvajalnika iz http://www.box.net/shared/zkbutpd448
3. V arhivu je mapa "C". Skopirajte si jo na pomnilniško kartico mobilnika
4. Na mobilniku zaženite (oz. si ga namestite če ga še niste) Swiss Manager Pro
5. Na razdelku "File" se navigirajte na "D:Ms" in poiščite skopirano C mapo z vsebino Walkman predvajalnika
6. Označite mape "private", "resource", "shared" in "sys" ter pritisnite gumb za "copy" (dva bela lista drug ob drugem)
7. Navigirajte se na "C:Nand" in pritisnite tipko "paste" (prvi desni gumb poleg "copy" gumba) in prepišite datoteke.
8. Restartajte aparat in pod "Orodja" se vam bo pojavila ikona za Walkman.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Perza:Lepo, da si s potrudil napisati SLO navodila za odstranitev zaščite Symbiana 9.x. Identični postopek velja tudi za ponosne lastnike Nokie.
Navodila bi dopolnil v tem, da si po končanem postopku odstranitve zaščite na telefon naložite aplikacijo "CapsSwitch", katera vam omogoča, da kadarkoli vklopite ali izklopite zaščito kar na telefonu in ni potrebno ponavljati celotnega postopka preko PC.

fffggg

Zelenc'
4. maj 2008
7
0
1
lep pozdrav ,
z interneta sem pobral opero mini , ( mislim da ta novo ) , in ko dam na
telefon in hočem namestit mi napiše sledeče :
napaka
Vzpostavljanje povezave z netom ni uspelo.
preverjanje strežniškega potrdila ni uspelo.

mi lahko kdo pomaga , hvala vnaprej

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
pozdravljen novodošli, najprej povej preko koga imaš namen dostopati do neta - domači wi-fi in ali ti obstoječa opera na telefonu tudi ne delujeLPWWY

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
@telex: Kaj si mislil s tem, da to velja tudi za ponosne lastnike Nokie? Kako je lahko lastnik Nokie ponosen? hecam hecam, preden bo kakšen flamewar tukaj :D Ja drugače je pa sedaj, zaradi dostopa do private datotek, modifikacija UIQ mobilnikov v največjem zagonu (poleg Walkman porta naj bi se delalo še na snemanju pogovorov, MIDlet permission change, bluetooth v flight mode načinu, Application installer...) in se mi je zdelo prav, da se to približa tudi manj osveščeni publiki.

fffggg

Zelenc'
4. maj 2008
7
0
1
se opravičujem že vnaprej , iz predpotopnega telefona sem preklopil na P1i
frown-1.gif

tako da Wewatchingyou če mi lahko poveš kje pridem do že obstoječe opere
hvala

maximus

Pripravnik
3. sep 2007
138
0
16
55
Pozdravljeni
Kot novopečeni in zagreti uporabnik tega telefona me zanima naslednje:
-Z neta sem snel par themes,ki pa niso ,tako kot ostale ,ki imajo po navadi en file zazipan ,ampak jih je noter tudi sto,,,,seveda mi taka razipana tema na telefonu ne dela,,(to so na netu res rake lepe teme,ala iphone in podobno,,,našel sem jih v gallery.mobile9...Kako razpakiraš te teme?
-Kje mislite da bi lahko dobil samo polnilec za wayfinder,ki ga nisem dobil zraven? Kupil sem rabljen telefon...
-Zakaj mi noče stike prekopirat iz telefona v sim kartico? Vedno se ustavi pri sedmem stiku.Ta ima res več številk in tudi svojo sliko,,,Samo to mi je na telefonih tipa K800,K810 IN K850 vedno delalo brez problema...
-Če ima kdo kakšno uporabno aplikacijo naj mi prosim pripne link ,kje jo je dobil,,,(hvala)
-Ali res nima števca smsov in mmsov?
-Kje je števec dolžine pogovorov,,,skupni števec?
-Kje ti piše podatek ,koliko imaš zasedeno sim kartico z imenikom?

Teh mojih 7 vprašanj bi bilo za začetek ...Ja in če mi kdo pošlje kakšno res lepo temo ,ki spominja na iphone bom res vesel,,,
cheer.gif

P1i Z A K O N !

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
Citat:
Uporabnik fffggg pravi:
se opravičujem že vnaprej , iz predpotopnega telefona sem preklopil na P1i
frown-1.gif

tako da Wewatchingyou če mi lahko poveš kje pridem do že obstoječe opere
hvala
to imaš v večpredstavnih datotekah poleg ikone za fotoaparat-mati zemlja, drugače malo le poglej navodila pa ti bo lažjeLPWWY

fffggg

Zelenc'
4. maj 2008
7
0
1
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
pozdravljen novodošli, najprej povej preko koga imaš namen dostopati do neta - domači wi-fi in ali ti obstoječa opera na telefonu tudi ne delujeLPWWY

fffggg

Zelenc'
4. maj 2008
7
0
1
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:

sorry sem bolj slabo znajdem na forumu in zdej se tuki neki s citatom matram
smile-1.gif

uglavnem , a to si ti mislu ikono splet , ki je pod fotoaparatom ? to si mislu obstoječo opero ?
ta splet mi deluje
smile-1.gif

opera mini ki jo hočem dat gor pa ne
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kolega mi je potarnal, da jih v akcijah ni več za dobiti...je čakal da bi cena še malo padla, je pa dočakal pomanjkanje telefonov
grin1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Mja, sem klical na mobitel, pa jih nimajo več, niti jih ne dobijo, tudi M600i ne bo več
frown-1.gif

fffggg

Zelenc'
4. maj 2008
7
0
1
pozdrav
mene pa zanima če je še kdo tle k se zanima / bi rad nabavil zaščitno foljo "martin filds"
jaz bi jo rad čimprej sam nimam tistih kartic , tko de če je kdo tuki k bi kupu , pa bi še za
mene 2 foljici , lahko pošljem tistemu denar po poštni ali nakažem prek TRR-ja
Uglavnem bi biu vesel če bi kdo lohk kej pomagu tuki
smile-1.gif

ferik

Zelenc'
1. maj 2008
10
0
1
P1i se dobi zelo težko zarado vez in sreče, sem dobil še en komad ,pred prazniki.
smile-1.gif
tako da ena pošiljka je še prišla pred prazniki. Vendar je zgleda spet zmanjkalo.

maximus

Pripravnik
3. sep 2007
138
0
16
55
ne dobim nič pomoči??'

Pozdravljeni
Kot novopečeni in zagreti uporabnik tega telefona me zanima naslednje:
-Z neta sem snel par themes,ki pa niso ,tako kot ostale ,ki imajo po navadi en file zazipan ,ampak jih je noter tudi sto,,,,seveda mi taka razipana tema na telefonu ne dela,,(to so na netu res rake lepe teme,ala iphone in podobno,,,našel sem jih v gallery.mobile9...Kako razpakiraš te teme?
-Kje mislite da bi lahko dobil samo polnilec za wayfinder,ki ga nisem dobil zraven? Kupil sem rabljen telefon...
-Zakaj mi noče stike prekopirat iz telefona v sim kartico? Vedno se ustavi pri sedmem stiku.Ta ima res več številk in tudi svojo sliko,,,Samo to mi je na telefonih tipa K800,K810 IN K850 vedno delalo brez problema...
-Če ima kdo kakšno uporabno aplikacijo naj mi prosim pripne link ,kje jo je dobil,,,(hvala)
-Ali res nima števca smsov in mmsov?
-Kje je števec dolžine pogovorov,,,skupni števec?
-Kje ti piše podatek ,koliko imaš zasedeno sim kartico z imenikom?

Teh mojih 7 vprašanj bi bilo za začetek ...Ja in če mi kdo pošlje kakšno res lepo temo ,ki spominja na iphone bom res vesel,,,

P1i Z A K O N !

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
KLICI : klici --> več --> info oklicih --< izberi (vsi klici/odhodno/dohodno..)

SPOROČILA --> PREJETO --> piše koliko je prejetih smsov in mmsov skupaj

imenik --> ogled mape --> sim -->
confused-1.gif

maximus

Pripravnik
3. sep 2007
138
0
16
55
A se da števec fotogragij premakniti nazaj na npr 860,ker sem ga pomotoma resetiral in zdaj mi bo povozilo vse fotografije v računalniku
uf-1.gif
..

jerry161

Zelenc'
10. jan 2008
25
0
1
Citat:
Uporabnik fffggg pravi:
pozdrav
mene pa zanima če je še kdo tle k se zanima / bi rad nabavil zaščitno foljo "martin filds"
jaz bi jo rad čimprej sam nimam tistih kartic , tko de če je kdo tuki k bi kupu , pa bi še za
mene 2 foljici , lahko pošljem tistemu denar po poštni ali nakažem prek TRR-ja
Uglavnem bi biu vesel če bi kdo lohk kej pomagu tuki
smile-1.gif

tudi jaz sem za akcijo, za nakup dveh zaščitnih folij, če bo kdo kaj kupoval, prosim če me obvestite.

LP Jerry