Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Mene pa bolj zanima kaj se rus repenči ker ne more do kaliningrada (sankcije pa to) ? To bo še pestro.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
nič, to smo podedovali od JNA
A v JLA pa ni bilo treba nič plačat.
Ja sej verjamem, da tudi Američani tako računajo. Mi smo dali 35 oklepnikov, dobili bomo pa dobropis za enega - ker naši niso nič vredni, ameriški pa full. pa bo enakovredno.

Bolj zgodaj v tej temi smo brali, kako so ukradeni traktorji v rusiji nehali delovat, ker jih je John deere kar na daljavo ugasnil.
A ameriški oklepniki, ki jih bomo nabavili tudi imajo to funkcijo? recimo pridemo v vojno, potem nam jih pa nekdo lahko na lepem ugasne - al američani, al hekerji al bilokdo ???

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
To nas kvečjemu košta ker stoji na lagerju konzervirano za bv...

....vidiš kako enostransko vse vidis...
A nove, ko jih bomo kupili, bomo poslali direkt v Ukrajino, al bomo še mi vstopili v vojno, da bodo v uporabi, ....al jih bomo konzervirali, kar praviš da stane.

Ampak se mi zdi da ko je enkrat konzerviran ne stane skoraj nič.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
A v JLA pa ni bilo treba nič plačat.
Ja sej verjamem, da tudi Američani tako računajo. Mi smo dali 35 oklepnikov, dobili bomo pa dobropis za enega - ker naši niso nič vredni, ameriški pa full. pa bo enakovredno.

Bolj zgodaj v tej temi smo brali, kako so ukradeni traktorji v rusiji nehali delovat, ker jih je John deere kar na daljavo ugasnil.
A ameriški oklepniki, ki jih bomo nabavili tudi imajo to funkcijo? recimo pridemo v vojno, potem nam jih pa nekdo lahko na lepem ugasne - al američani, al hekerji al bilokdo ???
Mene full zanima to! Kaj ko bi se ti v imenu alter.si skupnosti pozanimal pri ameriški orožarski industriji če nam lahko ugasnejo top al pa motor sred delovanja? Sem te pri tem pripravljen moralno podpirat....

Kamele0N

23. jul 2008
42.479
5.680
113
A nove, ko jih bomo kupili, bomo poslali direkt v Ukrajino, al bomo še mi vstopili v vojno, da bodo v uporabi, ....al jih bomo konzervirali, kar praviš da stane.

Ampak se mi zdi da ko je enkrat konzerviran ne stane skoraj nič.
Ej fuLL bi ti rad odgovoril...pa ne poznam odgovora.

Kaj ko bi se obrnil na Serpentinška kaj on o tem meni?

Te bom moralno podprl....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Biden's sanctions against Russia this time prompted Brussels to take to the streets. The cost of living is so high that people can not afford it

People took to the streets today to protest the rising cost of living in Britain and Ireland.

Po Nemčiji in Avstriji sedaj tudi Nizozemska
Namesto ruskega plina bodo raje kupovali ruski premog.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1 in XXXL

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj ko bi najprej razčlenili, od kje vse te podražitve?

še vedno ne vem, zakaj se je podražila elektrika. ali meso. kmet še vedno dobiva isto, ali malenkost več. jest pa plačam enkrat več.

• Haha
Reactions: sandra

Kamele0N

23. jul 2008
42.479
5.680
113
Ah, bolje da bi vprašal Bidna, ali pa še koga nad njim. Laynova, Golob, Šarec, Zelenski ... delajo tako, kot on reče in čisto nič drugače.
Pa sej Serpentinšek je zdaj del te koalicije....zakaj ne njega direkt?

Drugače ti pa lahko pomagam z prevodom na ZS če želiš (in če ti angleščina dela probleme).....poleg moralne podpore seveda...

B81

22. jul 2007
37.859
11.085
113

še vedno ne vem, zakaj se je podražila elektrika. ali meso. kmet še vedno dobiva isto, ali malenkost več. jest pa plačam enkrat več.
Umetna gnojila so sla x10 se mi zdi... potem pa nafta, gumi rokavice, folija za bale, ce se ze vse drazi, smo.podrazili se vile in grablje itd...
Mleko je slo tudi orng gor, menda 20%.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113

Tiskanje denarja v zadnjih dveh letih ..
+ vse mogoče in nemogoče sankcije Rusiji

Poleg tega si poglej, kar pravi možakar v

We don't have a global inflation problem. Inflations are always and everywhere a monetary phenomenon spawned by the creation of excess money by local central banks.
China, Japan and Switzerland also face elevated oil prices, supply-chain problems and fallout from the war in Ukraine, but their annual inflation rates are 2.1%, 2.5% and 2.5%, respectively.
They have avoided the ravages of inflation because their central banks haven't produced excessive quantities of money.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Umetna gnojila so sla x10 se mi zdi... potem pa nafta, gumi rokavice, folija za bale, ce se ze vse drazi, smo.podrazili se vile in grablje itd...
Mleko je slo tudi orng gor, menda 20%.

umetna gnojila - kolikor vem, je večina iz rusije, to je logično.

Ampak ali kmet dobi toliko več, kot se je dvignila cena v trgovini?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.366
7.061
113
Ukraine latest as Russian vessel destroyed in first successful use of Western-donated Harpoon anti-ship missiles against Kremlin forces; retired US Mark Hertling says the "knockout blow will come" as Ukrainian forces get new weapons.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.