Ukrajina je sedaj požgana zemlja. Kaj naj si Rusija s tako pomaga. No vsaj Rusija je iz te akcije izšla neopraskana.Škoda je, da je sploh moralo tako daleč priti. Zdaj je, kar je. Ukrajina je popolnoma odstopila od pogajanj, Rusija bo dobila vse, kar je "zahtevala" in še več, umrlo bo na (deset)tisoče ljudi, država bo uničena, EU gospodarsko oslabela, svet bo postal bipolaren... Absolutnega zmagovalca na koncu verjetno ne bo... Če bi Zelensky moral pristat na pogoje pred invazijo ali pa vzeti pogoje iz 3. kroga pogajanj (za kar je bilo že skoraj 100% da bo, dokler se ni obrnil v sekundi za 180°), pa si naj vsak sam ustvari svojo sliko. Meni se ne da več prerekat okrog tega...
Necesa ne razumem. Ze 10 strani pises, da je Ukrajina v NATU za Rusijo glavni povod za vojno in totalen no go za Rusijo, sedaj pa pises, da se je bila Rusija pripravljena pogovarjati o Ukrajini v Natu.Ukrajinsko (in niti ne mednarodno) priznanje Krima kot del Rusije je prišlo na "tapeto" po invaziji in sicer v "zameno", da se Ukrajina lahko priključi Natu, vendar pod posebnimi pogoji, kot so tampon cona, NATO ne sme imeti baz na območju Ukrajine in ne sme imeti težkega orožja in orožja dolgega dosega. Priključitev pokrajin Lugansk in Donbas nista bili nikoli in v nobenem trenutku stvar pogovorov.
Ali se je Srbija strinjala z razglasitvijo neodvisnosti Kosova?To pa je potem skoda da se ukrajiina ni strinjala, ni res?
Necesa ne razumem. Ze 10 strani pises, da je Ukrajina v NATU za Rusijo glavni povod za vojno in totalen no go za Rusijo, sedaj pa pises, da se je bila Rusija pripravljena pogovarjati o Ukrajini v Natu.
...that would require Ukraine to be militarily neutral—barring the country from joining NATO or hosting foreign bases—but allow it to seek security guarantees from other countries and pursue EU membership. Ukrainian politician and negotiator David Arakhamia told the newspaper these security guarantees could require countries like the United States to assist Ukraine if it is attacked, an arrangement he compared to NATO’s Article 5 collective defense rule.
Torej malo vseeno zameris zelenskemu, da ni podpisal, ne? Saj ce rusija dobi vse un se vecy ni tak slabo?Škoda je, da je sploh moralo tako daleč priti. Zdaj je, kar je. Ukrajina je popolnoma odstopila od pogajanj, Rusija bo dobila vse, kar je "zahtevala" in še več, umrlo bo na (deset)tisoče ljudi, država bo uničena, EU gospodarsko oslabela, svet bo postal bipolaren... Absolutnega zmagovalca na koncu verjetno ne bo... Če bi Zelensky moral pristat na pogoje pred invazijo ali pa vzeti pogoje iz 3. kroga pogajanj (za kar je bilo že skoraj 100% da bo, dokler se ni obrnil v sekundi za 180°), pa si naj vsak sam ustvari svojo sliko. Meni se ne da več prerekat okrog tega...
Torej malo vseeno zameris zelenskemu, da ni podpisal, ne? Saj ce rusija dobi vse un se vecy ni tak slabo?
Mucek, sem bil v Ukrajini PO 24.2.2022, da sem do Linza lahko peljal 4 osebe (peta se je žal morala na meji obrnit in iti nazaj v Kijev - na srečo še vedno na živa). Le kaj si ti storil za Ukrajino, razen špilal Rambota za tipkovnico?
Žal nisi izpadel nič bolj ql, kvečjemu sebe postavljaš v čudno luč, da ne napišem še kaj drugega. Jaz žal niti rambo za tipkovnico nisem, ker nisem nikoli niti z besedo omenil, da je vojna rešitev, niti nisem nikoli navijal za vojaške uspehe ene ali druge strani. V bodoče te torej prosim, da se bolje informiraš kaj komu pišeš, kajti lahko te presenetijo.
Mene samo še to zanima, ker si tako v stiku z begunci in jim pomagaš. Pa si jih vprašal, zakaj silijo v vojno in provocirajo Putina, namesto da bi pripravili vazelin in rit?SI že parkrat presenetil ja... Na žalost... Važno da znaš klofat po tipkovnici, ker narediš bolj malo. In potem drugim lekcije daješ. Pravi majster
Od kje ti ideja, da je Putin gluh za pogovore ?Vse kul, ampak putin je gluh za pogovore oz. dogovore. Kaj ti torej pomaga, če vojska kar rine in čisti ukrajinski narod?
Bi se po tvoje naj ukrajina kar vdala in sprejela novo vlado in režim?
Kličko: V mirovna pogajanja bomo stopili šele, ko bo Ukrajino zapustil zadnji ruski vojak
Vodilni pogajalec iz Kijeva David Arahamija je izjavil, da mirovnih pogovorov z Rusijo ne bo do konca avgusta, saj da bo prej izveden protinapad.
Putin: Pogajanj nikoli ne zavračamo...Rusija še vedno upa, da se bo konflikt v Ukrajini zaključil s pomočjo pogajanj.
Mene samo še to zanima, ker si tako v stiku z begunci in jim pomagaš. Pa si jih vprašal, zakaj silijo v vojno in provocirajo Putina, namesto da bi pripravili vazelin in rit?
In koliko je pravih beguncev in koliko "beguncev", ki so odšli iz Ukrajine takoj, ko se je pokazala priložnost, da zapustijo revno in skorumpirano državo in se gredo socialni (begunski) turizem po vzoru maročanov, afganistancev, bangladeša..., ko je EU za njih na široko odprla vrata in fronti niso niti blizu.Ne, nisem jih vprašal. Jih je pa dovolj po Evropi, da lahko sam kakšnega vprašaš.