Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.110
1.040
113
Gorbačov je v večih intervjujih kontradiktiral samega sebe iz tega obdobja. Da izjave držijo, je potrdila celo sama ZDA in deklasificirala kar nekaj dokumentov iz tistega časa in so dostopni na strani NSA-ja.
Torej vseeno take zadeve sodijo na papir s podpisi,....ker če ne, je kot sem že omenil.....si jih vsak razlaga po svoje.

I

Izbrisan uporabnik 474

Torej vseeno take zadeve sodijo na papir s podpisi,....ker če ne, je kot sem že omenil.....si jih vsak razlaga po svoje.

Ja, absolutno se strinjam. Zato sem pa napisal, da je bil Gorbačov naiven. Prav tako je treba poudariti, da se je takrat zdelo povsem nemogoče, da bi SZ razpadla in da bi članice varšavskega pakta lahko postale del širitve NATO na vzhod. Ne glede na vse pa postavlja ZDA in NATO v malce neugoden položaj kot nekdo, ki se ne drži svojih obljub, pa četudi ustnih (seveda isto velja za Rusijo, da ne bo pomote).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.366
7.061
113
Kako pa to, da so vseeno ene te drzave bp prisel v nato? Takrat ni rusija skocila na okope?

I

Izbrisan uporabnik 474

Seveda je, ampak takrat se je bolj ukvarjala sama s sabo in svojim obupnim gospodarskim položajem. Zarenčala je recimo pri Gruziji leta 2008... Pa še vedno ni bilo dovolj veliko opozorilo NATU, da naj se ne zajebava več...

B81

22. jul 2007
37.860
11.085
113
Mucek, sem bil v Ukrajini PO 24.2.2022, da sem do Linza lahko peljal 4 osebe (peta se je žal morala na meji obrnit in iti nazaj v Kijev - na srečo še vedno na živa). Le kaj si ti storil za Ukrajino, razen špilal Rambota za tipkovnico?
Lepo to. Ampak kaj imaš potem razdvojeno osebnost? resno brez zajebancije. Ne poznam nikogar, ki bi vozil ljudi iz ukrajine in je ne-branil.

Sicer tudi sam študiram, da rečem kolegu naj pripelje familijo sem, če bo zagustilo in spustijo vse prek mej... ampak zaenkrat so mnenja, da se umaknili ne bodo in da jih bodo rusi morali pač pobit. Žena pa predstojnica radiologije v bolnišnici.

Sem si mislil, evo zaradi takšnih ljudi države in narodi obstanejo. Če bi avstrija napadla slovenijo, smo mi že v bosni drugi dan za časa malice...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in sad
I

Izbrisan uporabnik 474

Lepo to. Ampak kaj imaš potem razdvojeno osebnost? resno brez zajebancije. Ne poznam nikogar, ki bi vozil ljudi iz ukrajine in je ne-branil.

Sicer tudi sam študiram, da rečem kolegu naj pripelje familijo sem, če bo zagustilo in spustijo vse prek mej... ampak zaenkrat so mnenja, da se umaknili ne bodo in da jih bodo rusi morali pač pobit. Žena pa predstojnica radiologije v bolnišnici.

Sem si mislil, evo zaradi takšnih ljudi države in narodi obstanejo. Če bi avstrija napadla slovenijo, smo mi že v bosni drugi dan za časa malice...

Nimam razdvojene osebnosti. Pomagam beguncem, pomagam humanitarno, v tem ne vidim težav. Tudi če bi bilo obratno (torej recimo če bi Ukrajina napadla Rusijo, bi pomagal ruskim beguncem). Zato pravim, da bi EU morala pomagati kar se da humanitarno. Sem pa absolutno proti pošiljanju orožja, podpihovanju agresije in slabljenju lastnega gospodarstva. To ni naš konflikt in kot prvo mora EU zaščititi lastne državljane. Dela pa vse kaj drugega kot to.

B81

22. jul 2007
37.860
11.085
113
Nimam razdvojene osebnosti. Pomagam beguncem, pomagam humanitarno, v tem ne vidim težav. Tudi če bi bilo obratno (torej recimo če bi Ukrajina napadla Rusijo, bi pomagal ruskim beguncem). Zato pravim, da bi EU morala pomagati kar se da humanitarno. Sem pa absolutno proti pošiljanju orožja, podpihovanju agresije in slabljenju lastnega gospodarstva. To ni naš konflikt in kot prvo mora EU zaščititi lastne državljane. Dela pa vse kaj drugega kot to.
Vse kul, ampak putin je gluh za pogovore oz. dogovore. Kaj ti torej pomaga, če vojska kar rine in čisti ukrajinski narod?

Bi se po tvoje naj ukrajina kar vdala in sprejela novo vlado in režim?

I

Izbrisan uporabnik 474

Vse kul, ampak putin je gluh za pogovore oz. dogovore. Kaj ti torej pomaga, če vojska kar rine in čisti ukrajinski narod?

Bi se po tvoje naj ukrajina kar vdala in sprejela novo vlado in režim?

Pogovori so trajali že nekaj časa pred 24.2.2022. Ugani, kdo je bil gluh? Pogovori so bili tudi po 24.2.2022, bili so tik pred premirjem... Pa ugani, kdo se je obrnil stran?

V pogovorih, tako pred kot po 24.2.2022, zamenjava oblasti ni bila predmet pogovorov.

Ukrajina bi morala videti že pred 24.2.2022, da je vrag vzel šalo in da ji nasproti stoji 10x (karikiram) močnejši nasprotnik. Pa neke simpatije bi še razumel, če bi Ukrajina bila "brezmadežna."

B81

22. jul 2007
37.860
11.085
113
Pogovori so trajali že nekaj časa pred 24.2.2022. Ugani, kdo je bil gluh? Pogovori so bili tudi po 24.2.2022, bili so tik pred premirjem... Pa ugani, kdo se je obrnil stran?

V pogovorih, tako pred kot po 24.2.2022, zamenjava oblasti ni bila predmet pogovorov.

Ukrajina bi morala videti že pred 24.2.2022, da je vrag vzel šalo in da ji nasproti stoji 10x (karikiram) močnejši nasprotnik. Pa neke simpatije bi še razumel, če bi Ukrajina bila "brezmadežna."
O čem pa so tekli pogovori pred 24.2.2022?

O priključitvi vzhodnega dela in krima rusiji?

I

Izbrisan uporabnik 474

O čem pa so tekli pogovori pred 24.2.2022?

O priključitvi vzhodnega dela in krima rusiji?

Glavna točka je bila odstop od priključitve NATU - to je bila točka, od katere Rusija ni odstopala. Ostale (Krim, Donass in Lugansk, priključitev EU) so bile predmet pogajanj, pri čemer se je Rusija že strinjala z vstopom v EU. Priključitev V dela Ukrajine nikoli ni bila zahteva Rusije niti predmet pogovorov. Tema pogovorov je bilo spoštovanje zavez Ukrajine, ki jih je že predhodno dala glede obravnave pokrajin Donbas in Lugansk.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

B81

22. jul 2007
37.860
11.085
113
Nonsense.
Kaj bo krim predmet pogovorov, ce so ga ze odvzeli. Verjetno so hoteli se ostali dve pokrajini.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.703
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Ja, absolutno se strinjam. Zato sem pa napisal, da je bil Gorbačov naiven. Prav tako je treba poudariti, da se je takrat zdelo povsem nemogoče, da bi SZ razpadla in da bi članice varšavskega pakta lahko postale del širitve NATO na vzhod. Ne glede na vse pa postavlja ZDA in NATO v malce neugoden položaj kot nekdo, ki se ne drži svojih obljub, pa četudi ustnih (seveda isto velja za Rusijo, da ne bo pomote).
Čeprav "naiven" je morda premočno - nekateri so takrat menili enako.

I

Izbrisan uporabnik 474

Nonsense.
Kaj bo krim predmet pogovorov, ce so ga ze odvzeli. Verjetno so hoteli se ostali dve pokrajini.

Ukrajinsko (in niti ne mednarodno) priznanje Krima kot del Rusije je prišlo na "tapeto" po invaziji in sicer v "zameno", da se Ukrajina lahko priključi Natu, vendar pod posebnimi pogoji, kot so tampon cona, NATO ne sme imeti baz na območju Ukrajine in ne sme imeti težkega orožja in orožja dolgega dosega. Priključitev pokrajin Lugansk in Donbas nista bili nikoli in v nobenem trenutku stvar pogovorov.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

B81

22. jul 2007
37.860
11.085
113
Ukrajinsko (in niti ne mednarodno) priznanje Krima kot del Rusije je prišlo na "tapeto" po invaziji in sicer v "zameno", da se Ukrajina lahko priključi Natu, vendar pod posebnimi pogoji, kot so tampon cona, NATO ne sme imeti baz na območju Ukrajine in ne sme imeti težkega orožja in orožja dolgega dosega. Priključitev pokrajin Lugansk in Donbas nista bili nikoli in v nobenem trenutku stvar pogovorov.
To pa je potem skoda da se ukrajiina ni strinjala, ni res?

• Všeč mi je
Reactions: XXXL
I

Izbrisan uporabnik 474

To pa je potem skoda da se ukrajiina ni strinjala, ni res?

Škoda je, da je sploh moralo tako daleč priti. Zdaj je, kar je. Ukrajina je popolnoma odstopila od pogajanj, Rusija bo dobila vse, kar je "zahtevala" in še več, umrlo bo na (deset)tisoče ljudi, država bo uničena, EU gospodarsko oslabela, svet bo postal bipolaren... Absolutnega zmagovalca na koncu verjetno ne bo... Če bi Zelensky moral pristat na pogoje pred invazijo ali pa vzeti pogoje iz 3. kroga pogajanj (za kar je bilo že skoraj 100% da bo, dokler se ni obrnil v sekundi za 180°), pa si naj vsak sam ustvari svojo sliko. Meni se ne da več prerekat okrog tega...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.