Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik 474

Gargy and Co. Kako bi moral NATO odreagirat, ko je rus napadel ?

Zakaj bi moral NATO karkoli narediti, ko je Rus napadel? A je Ukrajina članica NATO? A je Rusija članica NATO? Case closed.

Kar bi pa moral NATO že pred časom narediti (že leta 2014) ob sanjarjenju Ukrajine in Gruzije o članstvu, v kali zatret te neumnosti in jima lepo razložit, da se NATO ne misli širiti na vzhod, kot je bilo Rusiji že zdavnaj obljubljeno.

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Zakaj bi moral NATO karkoli narediti, ko je Rus napadel? A je Ukrajina članica NATO? A je Rusija članica NATO? Case closed.

Kar bi pa moral NATO že pred časom narediti (že leta 2014) ob sanjarjenju Ukrajine in Gruzije o članstvu, v kali zatret te neumnosti in jima lepo razložit, da se NATO ne misli širiti na vzhod, kot je bilo Rusiji že zdavnaj obljubljeno.
Kaj pa tale ideja:
dogovor med državami, da če katerakoli napade drugo s podobnimi razlogi, okt rusija ukrajino, se taprvo zravna in pač vsak narod nosi posledice sam.
To bi blo sprejemljivo?

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik 474

Sem jaz kaj zamudil? Potem mi prosim odgovori na preprosta vprašanja:
Ali je Ukrajina v NATO?
Ali je Rusija v NATO?
Ali je NATO dal zagotovila/obljubo Rusiji, da se ne bo širil na vzhod?
Kako je ruska zasedba Krima (kar smatram pod tvojo "širjenje Rusije na zahod") kakorkoli povezana z NATO, če niti Ukrajina, niti Rusija nista članici pakta?
Ali je posredovanje NATO omejeno samo na Evropo? Če ne, zakaj nato ni posredoval v ostalih globalnih konfliktih, ki se ga en drek brigajo, čeprav se celo njegove članice imele status agresorja?

Hvala

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Sem jaz kaj zamudil? Potem mi prosim odgovori na preprosta vprašanja:
Ali je Ukrajina v NATO?
Ali je Rusija v NATO?
Ali je NATO dal zagotovila/obljubo Rusiji, da se ne bo širil na vzhod?
Kako je ruska zasedba Krima (kar smatram pod tvojo "širjenje Rusije na zahod") kakorkoli povezana z NATO, če niti Ukrajina, niti Rusija nista članici pakta?
Ali je posredovanje NATO omejeno samo na Evropo? Če ne, zakaj nato ni posredoval v ostalih globalnih konfliktih, ki se ga en drek brigajo, čeprav se celo njegove članice imele status agresorja?

Hvala
Vseeno je malo nerodno, probaj pomislit. NATO se ne sme širit proti rusiji, ampak rusija pa lahko zasede državo (ukrajino) in je potem pred nosom zraven nata.

A bo potem rekla, NATO se ne sme širit proti rusiji?

• Všeč mi je
Reactions: sixpower
I

Izbrisan uporabnik 474

Kaj pa tale ideja:
dogovor med državami, da če katerakoli napade drugo s podobnimi razlogi, okt rusija ukrajino, se taprvo zravna in pač vsak narod nosi posledice sam.
To bi blo sprejemljivo?

Ne sledim najbolj... Je pa res Ukrajina zahtevala branjenje njene suverenosti še pred Budapeštanskim memorandumom, pa je od vseh držav dobila prst v rit. Na koncu koncev je tudi zaradi tega nastal omenjeni memorandum... Torej Ukrajina nima z nobeno državo, še najmanj pa z NATO, kakršnegakoli dogovora o medsebojni (vojaški) pomoči...

I

Izbrisan uporabnik 474

Vseeno je malo nerodno, probaj pomislit. NATO se ne sme širit proti rusiji, ampak rusija pa lahko zasede državo (ukrajino) in je potem pred nosom zraven nata.

A bo potem rekla, NATO se ne sme širit proti rusiji?

Rusija je (ne po lastni volji) že desetletja "soseda" NATA... Je pa res nerodno ja, če misliš, da bi bila Ukrajina prva neposredna "ruska soseda NATA..."

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
pa ji zdaj pomagajo vsi. Grda evropa. Bi lepo pustili putinu, da pokolje 5 mio ljudi in natera ostalih 35 po evropi, da se lahko polasti naravnih virov ali kako smo si to zamislili?

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: XXXL in 8888

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113

In Ukraina bi ostala nedotaknjena. Rus je nebi napadel, si je prilastil ?

I

Izbrisan uporabnik 474

pa ji zdaj pomagajo vsi. Grda evropa. Bi lepo pustili putinu, da pokolje 5 mio ljudi in natera ostalih 35 po evropi, da se lahko polasti naravnih virov ali kako smo si to zamislili?

Ne vem kako si si ti to zamislil. Še vedno ne vem, kaj ima NATO tu veze zraven...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.