Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
Fajn no...

1646644752620m.jpg
Kar naj grejo cene gor, mi smo krepko za #slavazelenskemu

Majhna cena, ki je nam ne bo težko plačat.
Kdor se ne strinja s podražitvami je lahko samo Ruski simpatizer.

/s

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.363
1.416
113
Samo za tisti kos ozemlja, kjer so našli plin in nafto se gre Natu. Saj veš, za Natom pridejo ameriške multinacionalke, ki črpajo, tako kot v Iraku, Libiji..... v Ukrajini bi še želi, Monsanto pa to....

Saj Rusom se tudi gre za tisti kos ozemlja, ampak če nato pride v Ukrajino dobijo še neposredno vojaško grožnjo, kaj bi bilo s črnogorsko floto na Krimu tudi ni še noben vprašal, ......

Nevtralnost Ukrajine bi bil kompromis, ker pa tega ukrajinci niso hoteli, je pa kdor prej pride. In Rusi so tu prehiteli ameriko.
Kolikor vem je Zelenski večkrat pozval Putina na pogovore pred temi dogodki. Pa se Putin ni nikoli odzval.
Vemo pa kdo pošilja vojsko nad Ukrajinsko ozemlje.

Kako se temu reče ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.731
10.348
113
Ne glede na posnetek. Pa ti si zadovoljen s poročanjem novinarjev in objektivno obveščenostjo v zadnjih letih? Tole me resno zanima.
Če boš pravilno prebral moj prispevek, dotičnemu ni bila problem objektivnost, ampak premalo dejanskih posnetkov direkt s terena.
In kaj imajo zadnja leta vezo s to temo, mi tudi ni jasno.

Drugače pa že pred tem sem se zavedal, da je objektivno novinarstvo šlo v smeri potopa. Poročanje o tej krizi pa je zadevo spravilo na popolnoma nov nivo. In to na obeh straneh. V Rusiji itak ni več novinarjev, so samo še uradna trobila, ki dobesedno lažejo Rusom po navodilih Kremlja. Ukrajinci pa tudi vsaj zelo dobro filtrirajo informacije, da bi dosegli svojo agendo. Pač infowar.

Je pa sedaj kar nekaj zahodnih in neodvisnih novinarjev v Ukrajini, tako da bomo morda dobili nekoliko bolj realno sliko.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.670
4.890
113
Kot kaže v glavnem ta južni zagovarjajo Ruse?

Tudi v Srbiji je 80% folka za Ruse, ampak delat pa rinejo v EU. Zanimivo za kaj nihče ni gastarbeiter v Rusiji
Tako je. Kot so tudi proti vsem ukrepom okoli Covida, cepljenju. Sedaj so za Ruse. Skratka so vedno proti državi, ki jih gosti, proti EU, proti pravilom oz. za anarhijo. Oni bi v EU tako kot je doma in imeli standard in dobrine EU. Fools and horses.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kot kaže v glavnem ta južni zagovarjajo Ruse?

Tudi v Srbiji je 80% folka za Ruse, ampak delat pa rinejo v EU. Zanimivo za kaj nihče ni gastarbeiter v Rusiji

Jaz poznam kar nekaj ITjevcev, ki so šli delati v Srbijo, Beograd. Dobili takšen paket, da ga tukaj samo sanjaš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.988
7.174
113

Kremlin demands Ukraine recognise Crimea as Russian​

Russia has said that it can stop operations at "any moment" if Ukraine meets Russian conditions.
Kremlin spokesman Dmitry Peskov says Ukraine must recognise Crimea as Russian, and Donetsk and Luhansk as independent states.
In addition to this, Peskov says Ukraine must amend its constitution and reject claims to enter any bloc (like Nato, for example).
He adds that Russia will finish the "demilitarisation" of Ukraine, and if these conditions are met Russian military action will "stop in a moment".
The Kremlin spokesman insists that Russia is not seeking to make any further territorial claims on Ukraine.
Russia seized and annexed Crimea in March 2014, and weeks later threw its support behind pro-Russian separatists in Ukraine's eastern Donetsk and Luhansk regions.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.314
8.560
113
Imam občutek da Vučić računa da bo popušil kakšne sankcije, saj zadnje čase precej kaže kakšne zaloge hrane ima Srbija po skladiščih.
Pasulja, soli, moke in olja imajo baje da za 6 mesecev. Odojke bodo pa sproti potolkli.

• Haha
Reactions: Ginginova

sad

Guru
24. avg 2007
21.731
10.348
113
Kolikor vem je Zelenski večkrat pozval Putina na pogovore pred temi dogodki. Pa se Putin ni nikoli odzval.
Vemo pa kdo pošilja vojsko nad Ukrajinsko ozemlje.

Kako se temu reče ?
Jaz sem obupal. Škoda časa dokazovati karkoli zaslepljencem, samo čas izgubljaš.

Putinoljubci stalno mečejo ven, zakaj Zelensky ni prej nič ukrepal, ko so nacisti pobijali Ruse v obeh regijah. Pa zakaj se ni pogovarjal o ne vem čem vsem.
Recimo, samo primer, poglejte datum (kmalu po izvolitvi):
Roman Olearchyk in Kiev
July 8 2019
Volodymyr Zelensky, Ukraine’s new president, has suggested that Vladimir Putin and Donald Trump should join expanded talks aimed at ending a smouldering war with Russia-backed separatists in the country’s eastern regions. Addressing the Russian president in a video address as he prepared to hold a one-day EU-Ukraine summit in Kiev, Mr Zelensky, a political newcomer who won Ukraine’s presidential elections this spring by a landslide, asked: “We need to talk? We do. Let’s talk.”

No, kar je dobil nazaj, je bila ena lepa tišina. Pač nevreden klovn. Ne bo se Putin pogovarjal z njim.

Vse kar lahko še enkrat rečem je le tole: ni popoln (baje ima tudi svoje maslo na glavi), ampak vsi (vključno s Putinom) smo tega klovna konkretno podcenili. Kapo dol. In Ukrajnici so lahko prekleto srečni, da ga imajo za predsednika v tem trenutku. Ker vsak profesionalni politik bi prvi dan spokal v izgnanstvo.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.363
1.416
113

Kremlin demands Ukraine recognise Crimea as Russian​

Russia has said that it can stop operations at "any moment" if Ukraine meets Russian conditions.
Kremlin spokesman Dmitry Peskov says Ukraine must recognise Crimea as Russian, and Donetsk and Luhansk as independent states.
In addition to this, Peskov says Ukraine must amend its constitution and reject claims to enter any bloc (like Nato, for example).
He adds that Russia will finish the "demilitarisation" of Ukraine, and if these conditions are met Russian military action will "stop in a moment".
The Kremlin spokesman insists that Russia is not seeking to make any further territorial claims on Ukraine.
Russia seized and annexed Crimea in March 2014, and weeks later threw its support behind pro-Russian separatists in Ukraine's eastern Donetsk and Luhansk regions.
Tocno to kar sem ze na zacetku napisal.
Gre se jim samo za regije kjer je ogromno denarja.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.