Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.445
2.786
113
Glede raket, bližine Rusije itd.
Kar imam jaz v glavi, so bile zadnje leta pritožbe Rusije glede nameravanega raketnega ščita v bližnjih državah. Torej jih ni matralo toliko, da bi bile rakete blizu meje, kot da bi njihove detektirali in sestrelili.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Kamele0N

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Nekako je potrebno rusa ruknit. Ker ga ne upamo z vojsko, se pač gremo sankcije. Plačali jih bomo vsi, ampak to je cena ki je sprejemljiva. Če pa bi šli v vojaško posredovanje, bi bile verjetno posledice še hujše, kot bodo sedaj.
Ampak, strinjamo pa se, da pač najebali bomo vsi, ampak na račun tega, da se rusa prizemlji. Mogoče bo potem imela ukrajina lepšo prihodnost.

Mi bos do konca tedna odgovoril na tale post, prav? Morda bos zelel kaj spremeniti ali dopolniti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.992
7.174
113
Lithuania's Foreign Minister Gabrielius Landsbergis has called for embargoes on Russian energy sales.
"Energy sources which we import pay for the Russian militaryoperation," Landsbergis said at a joint meeting with US Secretary of State Antony Blinken in Vilnius.
"We cannot pay for oil and gas with the blood of Ukraine."
Later today, Italian prime minister Mario Draghi is going to meet EU chief Ursula Von der Leyen in Brussels to discuss Italy’s current dependence on Russian energy, and what can be done to diversify Italy's current energy supply.
Italy and Germany are among the European countries who would be most heavily impacted by Russian oil import restrictions.

Opet čakamo na švabe?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.851
-4.832
113
Ukrajina ni članica nata, tudi pred invazijo so se članstvu odpovedal...
Torej...
kaj boš spet napbijal

a gremo nazaj na Kubo
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:
Prav nič se niso odpovedali članstvu nata.
Putin je nekaj dni pred napadom zahteval, da se odpovejo, pa ga niso hebali.
Tudi iz Nata ni dobil zagotovil, da se ne bo širil na vzhod.

Potem je pa napadel, in prehitel nato da je prišel v ukrajino še pred njimi. .

sad

Guru
24. avg 2007
21.731
10.348
113
Nekdo ni bil zadovoljen s poročanjem novinarjev, ker ni bilo video posnetkov direkt s terena.
Evo, se splače pogledat do konca, ne le začetek.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.363
1.416
113
Jaz se vedno mislim da se gre Rusom samo za tisti kos zemlje ko so najdli plin in nafto.
Za vse ostalo se jim j**
Na pogajanja so prišli, ko so tisto že zavzeli prej pa ne.

Denar je sveta vladar.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in novaa

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
V Srbiji ni šlo, v Ukr?

Australian mining company European Lithium is in the process of securing two promising lithium deposits in Ukraine, aiming to become the largest lithium supplier in Europe and an essential part of an integrated European battery supply chain.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.903
4.020
113
Ljubljana
hmpg.net
ja irak ja... to je bil res nateg američanov.
1646653693500.png

In nedvomen dokaz, da ima Optiplex prav, ko pravi, da obisk Nata poveča BDP.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in bizi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.851
-4.832
113
Jaz se vedno mislim da se gre Rusom samo za tisti kos zemlje ko so najdli plin in nafto.
Za vse ostalo se jim j**
Na pogajanja so prišli, ko so tisto že zavzeli prej pa ne.

Denar je sveta vladar.
Samo za tisti kos ozemlja, kjer so našli plin in nafto se gre Natu. Saj veš, za Natom pridejo ameriške multinacionalke, ki črpajo, tako kot v Iraku, Libiji..... v Ukrajini bi še želi, Monsanto pa to....

Saj Rusom se tudi gre za tisti kos ozemlja, ampak če nato pride v Ukrajino dobijo še neposredno vojaško grožnjo, kaj bi bilo s črnogorsko floto na Krimu tudi ni še noben vprašal, ......

Nevtralnost Ukrajine bi bil kompromis, ker pa tega ukrajinci niso hoteli, je pa kdor prej pride. In Rusi so tu prehiteli ameriko.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.