Še en primer uporabe tega orožja, tokrat na ruskih oklepnikih:
Tole mene zanima.The weapon used is a Ukrainian made ( by State engineering firm Luch ) ATGM (Anti tank guided missile) called Skif or Stugna ,it fires 130 or 155 mm anti ERA rockets and has manual (by joystick) and "FF" laser guidance ( fire and forget) system. The whole system weights about 100 KG and has a range about 5 km .The briefcase/ laptop control panel with the joystick is a PDU 215 which is attached by wire to the launcher.
Pošljejo okvirje, da jo na novo navijejoTole mene zanima.
Včasih je bila maljutka. Ročno vodena po žici 3km dolgi. Od korekcije do spreminjanja smeri. Kej je bilo z to žico po uporabi ne vem do danes.
In ta sistem ima isto vodenje.
Kaj pa laser? Dokler ni doseganja cilja, mora nekdo (!) osvetliti cilj z laserjem! Kje je tak 'merilec'?
Maljutka ni bila edina z vodenjem "po žici". Ko si zadel (ali grešil), je žica pač ostala na tleh, kjer je maljutka letela. Je bilo pa zanimivo. Ko smo mulci, ki smo rasli ob računalniških igricah, padli šolanje za normalno vojsko, pa so oni imeli že na simulatorju mogoče 10% uspeh, mi pa enih 90% (brez šolanja).Tole mene zanima.
Včasih je bila maljutka. Ročno vodena po žici 3km dolgi. Od korekcije do spreminjanja smeri. Kej je bilo z to žico po uporabi ne vem do danes.