Vlada za Eurobasket namenila le 1,6 milijona evrov

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
827
113
mogoče bi pa vlada podprla "Romijado" pa bi lahko imel tekmovanja v vožnji z vozovi, sleparstvu, kdo pobere več železa na minuto, hitra hoja od vrat do vrat, izbor najbolj snašnega roma,....

z pravim pristopom in podporo Jankoviča, varuhinje Čebašek Travnik , Drnija ali njegovega klona Golobiča bi država zagotvo podprla za projekt. Pa še kakšen Rom bi pr nas ostal ko bi videl kok je ostalim lepo.

lp

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
http://www.rtvslo.si/sport/kosarka/v-zivo-vlada-za-eurobasket-namenila-le-1-6-milijona-evrov/244735

Jebo jim pas mater...

p.s. Jebo jim pas mater
čestitke vladi. s tem zneskom bo naša KZS priplesala pred Mednarodno košarkarsko zvezo in imela odlična pogajalska izhodišča ("naša vlada ne da več, mi smo pa itak zapufani"). če je FIBI kaj do prvenstva (kar ji seveda je, saj oni od tega živijo), bo tudi malo popustila in srečali se bodo na pol poti.
vsekakor bolje, kot pa da bi država (vlada) na vrat na nos sprejela poljubno visoko kotizacijo, kot si jo je zamislila FIBA. vse je stvar pogajanj. FIBA preprosto poskuša, koliko lahko iztrži, mi pa gledamo, kako poceni bil ahko prišli..

Grki že čakajo...
Njim se niti pogajat ne bo treba za kotizacijo, ker jim bo FIBA sama spustila ceno...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kok že stane en referendum, ki jih toliko načrtujejo?

4-5 MIO € našega, davkoplačevalskega denarja. Zanimivo, tukaj nas nihče ne vpraša če se strinjamo z njim.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Večje države so odstopili od kandidatur, a mi se silimo v organizacijo! Hvala bogu, da ni Borat privolil, vsaj nekaj pametnega ob vseh njegovih bedastih potezah! Sem mu en minus spremenil v plus...
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Banda pokvarjena, jebem jim vse po spisku, [censored] jim materina, kako me pa to razkuri! Gnoji!!! Za vse drugo je keš, za dogodek, s katerim bi celo zaslužili, da ne govorim o drugih pozitivnih učinkih, za to pa ne! [censored] jim materina!!!
10.gif
Če je tako, pa ni problema.
Tisti, ki naj bi zaslužil naj vzame kredit, če misli da bo fajn zaslužil, lahko tud mal višje obresti plača, pa bodo vsi zadovoljni.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Banda pokvarjena, jebem jim vse po spisku, [censored] jim materina, kako me pa to razkuri! Gnoji!!! Za vse drugo je keš, za dogodek, s katerim bi celo zaslužili, da ne govorim o drugih pozitivnih učinkih, za to pa ne! [censored] jim materina!!!
10.gif
Če je tako, pa ni problema.
Tisti, ki naj bi zaslužil naj vzame kredit, če misli da bo fajn zaslužil, lahko tud mal višje obresti plača, pa bodo vsi zadovoljni.
Saj sam dobro veš, da povsod država sofinancira prvenstvo, zato ne klamfaj neumnosti!
10.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
1. Nobena država še ni rabila plačevati 6.5 mio za organizacijo prvenstva
2. Je razlika, če tvegaš 3 milijone v času finančnega razcveta ali če tvegaš 6.5 milijonov v času krize

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
1. Nobena država še ni rabila plačevati 6.5 mio za organizacijo prvenstva
2. Je razlika, če tvegaš 3 milijone v času finančnega razcveta ali če tvegaš 6.5 milijonov v času krize
1. Cifra še ni dokončna
2. Prav velikega tveganja ni

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
6.5 je cifra, za katero je vlada sprejela sklep, da je ne plača. Če bo cifra primerno nižja, bo tudi vlada kaj primaknila in prvenstvo bo.
Določeno tveganje očitno je - če ga ne bi bilo, bi se gotovo že našel kdo, ki bi teh 6 mio odkartal. Lepše priložnosti za pranje denarja si "privatni investitorji" ne bi mogli želeti. Ob tem, da bi na koncu še celo zaslužili!

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Boljše, da se odpovejo danes kakršnemukoli musli-financiranju, da si naša reprezentanca ne naredi sramote. To vam zdaj povem, da ne boste pol debelo gledali.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
preden je danes borat to izjavil je bil sigurno s Patrikom na kaki črtici preveč! Borat bo treba bolj pazit ker preveč bele snovi tut škod
nahrung002.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Super, da si tole nalepil. Po tej finančni konstrukciji je namreč jasno, da se od Vlade pričakuje, da zagotovi 13 mio € (6,5 kotizacija in 6,5 prenove dvoran), njen pričakovan prihodek bi pa bil 5,23 mio €, torej slabih 8 mio € minusa! Ob tem pa KZS seveda planira 1 mio čistega dobička. Organizator bo torej delal plus, tisti, ki mu priskoči na pomoč, pa konča v krepkem minusu...

In ocena, da bo država sploh uspela pobrati 5 mio € DDV-ja, je zelo približna - po enih izračunih naj bi bilo DDV-ja kvečjemu 4 mio €., kar pomeni 9 mio čiste državne izgube! Popravite me, če so moji izračuni napačni.

Se še kdo sprašuje, zakaj je Vlada rekla NE?
wink-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.532
113
Mene pri vsem skupaj motijo ti okrogli milijonski "na pamet" napisani zneski in veliko število pogojnih stavkov.

Za bistveno manjše projekte se delajo natančni, razdelani poslovni načrti, z navedbo virov citiranih številk. Tudi od KZS bi pričakoval kvalitetno pripravljen dokument na par deset straneh, s konkretnimi številkami in izračuni.

In če se država odloči iti v to, naj se vodilni v KZS obvežejo zastaviti vse svoje premoženje kot garancijo za uspešno in dobičkonosno izvedbo.
crazy1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Fajn bi bilo, da bi Evropsko prvenstvo gostili.

Zakaj? Zaradi denarja (pozitivni finančni učinki bodo sigurno), Zaradi prepoznavnosti, Zaradi nas, Zaradi igralcev

Vsi kritizirate finančni načrt, stroške ipd.. Erikson je dejal, da so "na pamet" napisani zneski. Verjetno ni pomislil, da je to le povzetek. Meni osebno se zdijo finančne kalkulacije na mestu in verjetno držijo vodo.

Istočasno investicije v objekte v NM in Ptuju ne moremo gledati kot na strošek prvenstva. Če je lahko Zoki v času gospodarske krize na mizo dobil 10 mio € za stožice (in, kar večina očitno podpira) potem verjetno ni nič narobe, če kaj dobi še kakšno drugo mesto. In po tem to ni strošek prvenstva ampak redni strošek MŠŠ, ki redno investira v športno infrastrukturo.

Na koncu je tako plus še večji. In tu ne upoštevajo določenih dodatnih prihodkov države (višji davki od dobičkov, več dohodnine. ipd, kar sigurno nanese dodatnih nekaj 100k€), dodatnih prihodkov v turizmu (saj mnogi ne bodo šli direktno domov), indirektnih prihodkov v turizmu (25.000 obiskovalcev naredi dobro reklamo), ipd.

Tako, da ni vse tako črno (na strani priprave EP).
Se pa strijnam - če je to res najdražja "vstopnica" za EP se da ceno sigurno še znižati. A potem bo tudi interesentov več.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Ja, država naj da denar za kotizacijo. AMpak KZS naj ge le posodi.
Denar za dvorane me ne moti (itak jih je treba prej ali slej naredit, pa gradnja spodbuja ogspodarstvo), ampak vse ostalo pa nej bo lepo strošek KZS, s kotizacijo vred, Država ga posodi, ker je jasno, da ga KZS nima vnaprej, lahko tudi samo po EURIBORu, ampak KZS naj ga lepo vrne. Naj pač poskrbijo, da bodo plusa dovolj anredili.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
potem pa naj bodo oproščeni od DDV pri vseh stvareh povezanih z prvenstvom

torej po tvoje, naj posodi denar, potem KZS to vrne pri tem pa ima država še samo + brez kakršnega koli -

toliko denarja kot se zmeče za promocijo slovenije, je to pljunek v morje

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tu imamo en kup ljudi ki verjame v ta projekt v njega pa si ne upajo it?
confused-1.gif
ni čudno, če uje vlada to imela na mizi, da niso dobli več!

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Mene pri vsem skupaj motijo ti okrogli milijonski "na pamet" napisani zneski in veliko število pogojnih stavkov.

Za bistveno manjše projekte se delajo natančni, razdelani poslovni načrti, z navedbo virov citiranih številk. Tudi od KZS bi pričakoval kvalitetno pripravljen dokument na par deset straneh, s konkretnimi številkami in izračuni.

In če se država odloči iti v to, naj se vodilni v KZS obvežejo zastaviti vse svoje premoženje kot garancijo za uspešno in dobičkonosno izvedbo.
crazy1.gif
Super si tole zapisal! In menda so ta finančni načrt pripravljali v sodelovanju z nekim inštitutom iz Salzburga, če se prav spomnim. Rezultat je kup nekih pavšalnih ocen in preko palca zaokroženih cifer. Za neko resno organizacijo bi pričakoval vsaj 3,4 različne scenarije - če so dvorane razprodane, napol prazne, ob predpostavki da je nočitev relativno malo in recimo, da so vse kapacitete razprodane. Tako pa je kup ČE-jev. Edino, kar je gotovo, je, da se ob takšnem načrtu KZS nadeja milijona profita - pa še to zgolj zaradi prodaje kart.
In če je profit ob takem dogodku res neizbežen - naj torej KZS podpiše jamstvo, da v primeru, da država vsaj ne pokrije vložka, ona krije izgubo. Če so tako 100% v vse skupaj, bodo to z lahkoto podpisali...