Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej, ti praviš, da le 40.000 Slovencev plača za cestnino po AC letno več kot 200 EUR? Kje si dobil ta podatek?Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kot sem rekel, govorim o dveh procentih tistih Slovencev (to je cca 4-5 % vseh voznikov), ki danes plačajo za cestnine toliko, da se jim letna vinjeta splača.
No, da ti takoj odgovorim: poglej št. s.p.-jev, službenih vozil, študentov, dnevnih migrantov in mi potem še enkrat govori o 40.000 Slovencih. Sam pojma nimam koliko jih je, sem pa 100% da jih je občutno več. Tako da, predlagam da prej preveriš podatke, preden jih trosiš naokoli kot svetlo resnico.
Še enkrat: počakajmo na kakšno verodostojno študijo.
Resnica. Ko sem delal pri eni firmi ki je dostavljala vodne postle in jogije na dom, in je imela 5 kombijev,
je cestnina pomenla 2 povprečni plači. Računaj kombi do LJ in nazaj je potamalem 20€, x 21 delovnih dni,
je to 420€ x 5 kombijev? Ok recimo da res ni vseh 5 šlo v LJ, je pa šel en v lj, en v celje, en v koper, en na bled,
en pa je haral po mariboru.To je blo 2 jurja cestnine mimgrede, letno to pomeni 24 jurjev. Zgolj cestnine.
Raznim dostavljalskim firmam se bodo vinjete absolutno splačale. Ampak kok poznam našo blesavo državo
bo za razne mini kombije in druga osebna dostavna vozila ki sodijo v razred osebnih vozil, uvedla dražje
vinjete. Sem 100% da si bodo nekaj zmislili...