Sem ti rekel, da me ne zanimajo dojenčki, itd....Citat:
Uporabnik keber pravi:Joj, saj smo iz pet padli na dva procenta Slovencev.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Amfek. Samo preveriš prometne podatke preko cestnin (na hitro, podatke najdeš na internetu, išči drsc prometni podatki): cca 100.000 PLDP (povprečni letni dnevni promet) proti LJ, pa recimo 20.000 proti Mariboru, proti Kopru in drugim krajem nima niti 10.000 skupaj. Torej 130.000 PLDP preko cestnin. Od tega recimo vsaj tedenski uporabniki 100.000 PLDP. Se šteje gor in dol, torej 50.000 uporabnikov. Aha, pa med njimi so tudi tovornjaki (cca 20 % manj) = 40.000 vsaj tedenskih uporabnikov
Joj, saj smo iz pet padli na dva procenta Slovencev.
Enostavna matematika da najboljše rezultate.
Ja Nigel, predvolilna poteza: vsi hvalijo vlado za to potezo, a se bo kmalu izkazala za prenagljeno.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
meni se (ob predpostavki letne vinjete za 213 eur) povrne v malo več kot dveh mesecih, dvakrat dnevno čez Torovo
In boš šel kupit letno vinjeto?Citat:
Uporabnik predator pravi:
Meni se letna vinjeta (če bo 200€+) povrne v skoraj 10letih, saj letno za cestnine porabim cca.20€
Citat:
Uporabnik xmovc pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
meni se (ob predpostavki letne vinjete za 213 eur) povrne v malo več kot dveh mesecih, dvakrat dnevno čez Torovo
Enako.
No vidiš. Boš privarčeval 20 EUR letnoCitat:
Uporabnik predator pravi:
ne ne bom...tudi 10dnevne ne bom. Bom pa če bo možnost edino dnevno za na morje....drugače pa stara cesta vabi
Torej, ti praviš, da le 40.000 Slovencev plača za cestnino po AC letno več kot 200 EUR? Kje si dobil ta podatek?Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kot sem rekel, govorim o dveh procentih tistih Slovencev (to je cca 4-5 % vseh voznikov), ki danes plačajo za cestnine toliko, da se jim letna vinjeta splača.
Citat:
Uporabnik JollyVTI pravi:
Ta "ideja" pri dodatnem zaracunavanju pri bencinu je absurd, ker ogromno strojev (vecjih gradbinci, do sosedovega janeza z svojo kosilnico) trosi bencin in seveda se kup enih drugih priprav na motorni pogon.
Drži.Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Ni važna koliko jih plača več kot 200 EUR, ampak koliko jih prevozi več kot 5500 km letno. (dobrih 20 km na delovni dan)
V tem grmu se skriva zajec.
zastojnkarji.press
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
lahko samo sanjamo po neuradnem ceniku bo enodnevna 11 celoletna 211!
Citat:
Tistim, ki se pa vinjeta pokrije v 5+ letih pa predlagam, da prodajo avto in si tistih 2x na mesec raje pokličejo taksi. Če se ne vozite po AC ne boste kupili (letne) vinjete, če imate pri bajti 2+ avtomobila od katerih enega baba rabi za šoping - tudi na tega verjetno ne boste limal letne vinjete.