vinjete

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Nobene vinjete nebom kupu pa se bom vozu. Da se tkole igrajo z nami ta vlada glupa

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Amfek. Samo preveriš prometne podatke preko cestnin (na hitro, podatke najdeš na internetu, išči drsc prometni podatki): cca 100.000 PLDP (povprečni letni dnevni promet) proti LJ, pa recimo 20.000 proti Mariboru, proti Kopru in drugim krajem nima niti 10.000 skupaj. Torej 130.000 PLDP preko cestnin. Od tega recimo vsaj tedenski uporabniki 100.000 PLDP. Se šteje gor in dol, torej 50.000 uporabnikov. Aha, pa med njimi so tudi tovornjaki (cca 20 % manj) = 40.000 vsaj tedenskih uporabnikov

Joj, saj smo iz pet padli na dva procenta Slovencev.
hysterical-1.gif

Enostavna matematika da najboljše rezultate.
grims-1.gif

Ja Nigel, predvolilna poteza: vsi hvalijo vlado za to potezo, a se bo kmalu izkazala za prenagljeno.
smirk-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:Joj, saj smo iz pet padli na dva procenta Slovencev.
hysterical-1.gif
Sem ti rekel, da me ne zanimajo dojenčki, itd....
tongue-1.gif
No, lahko še enkrat ponoviš. Ko bom videl relevantno študijo, se bomo pa pogovarjali naprej.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Amfek. Samo preveriš prometne podatke preko cestnin (na hitro, podatke najdeš na internetu, išči drsc prometni podatki): cca 100.000 PLDP (povprečni letni dnevni promet) proti LJ, pa recimo 20.000 proti Mariboru, proti Kopru in drugim krajem nima niti 10.000 skupaj. Torej 130.000 PLDP preko cestnin. Od tega recimo vsaj tedenski uporabniki 100.000 PLDP. Se šteje gor in dol, torej 50.000 uporabnikov. Aha, pa med njimi so tudi tovornjaki (cca 20 % manj) = 40.000 vsaj tedenskih uporabnikov

Joj, saj smo iz pet padli na dva procenta Slovencev.
hysterical-1.gif

Enostavna matematika da najboljše rezultate.
grims-1.gif

Ja Nigel, predvolilna poteza: vsi hvalijo vlado za to potezo, a se bo kmalu izkazala za prenagljeno.
smirk-1.gif

Kakšno matematiko se ti greš?
bonk.gif

Ta vinjete se splača (z neuradnimi podatki, na hitro in čez palec), vsem ki letno prevozijo več kot 5500 km.
Izračun je zgoraj. Je pa res, da se sedaj množica voznikov vozi brezplačno.

Moje mnenje sem v tej temi že enkrat zapisal, podobno je tistemu, kar je zapisal že Vincent.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ne ne bom...tudi 10dnevne ne bom. Bom pa če bo možnost edino dnevno za na morje....drugače pa stara cesta vabi
cheer.gif

No sej v kratkem si bom bolj podrobno ogledal avtokarto slovenije, da malo preučim stare ceste
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ne ne bom...tudi 10dnevne ne bom. Bom pa če bo možnost edino dnevno za na morje....drugače pa stara cesta vabi
cheer.gif
No vidiš. Boš privarčeval 20 EUR letno
cheer.gif
. Pa še staro cesto boš imel lepo prazno, ker bo večina folka na AC.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot sem rekel, govorim o dveh procentih tistih Slovencev (to je cca 4-5 % vseh voznikov), ki danes plačajo za cestnine toliko, da se jim letna vinjeta splača.

Me pa zanima, kaj bo s turisti. Recimo v smeri Šentilj - Gruškovje. Kdo bo tam kontroliral vinjete?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kot sem rekel, govorim o dveh procentih tistih Slovencev (to je cca 4-5 % vseh voznikov), ki danes plačajo za cestnine toliko, da se jim letna vinjeta splača.
Torej, ti praviš, da le 40.000 Slovencev plača za cestnino po AC letno več kot 200 EUR? Kje si dobil ta podatek?
No, da ti takoj odgovorim: poglej št. s.p.-jev, službenih vozil, študentov, dnevnih migrantov in mi potem še enkrat govori o 40.000 Slovencih. Sam pojma nimam koliko jih je, sem pa 100% da jih je občutno več. Tako da, predlagam da prej preveriš podatke, preden jih trosiš naokoli kot svetlo resnico.

Še enkrat: počakajmo na kakšno verodostojno študijo.

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Citat:
Uporabnik JollyVTI pravi:
Ta "ideja" pri dodatnem zaracunavanju pri bencinu je absurd, ker ogromno strojev (vecjih gradbinci, do sosedovega janeza z svojo kosilnico) trosi bencin in seveda se kup enih drugih priprav na motorni pogon.

Potemtakem Nemčija funkcionira absurdno - seveda tam so AC zastonj
tongue-1.gif

Tudi meni se zdi Vincentova teorija najbolj pravična - kdor se največ vozi -tudi največ tanka in tako avtomatsko prispeva več $$$ v fond za obnovo/izgradnjo cest.

Tistim, ki se pa vinjeta pokrije v 5+ letih pa predlagam, da prodajo avto in si tistih 2x na mesec raje pokličejo taksi. Če se ne vozite po AC ne boste kupili (letne) vinjete, če imate pri bajti 2+ avtomobila od katerih enega baba rabi za šoping - tudi na tega verjetno ne boste limal letne vinjete.

Se pa vsekakor strinjam, da je glede na Avstrijo (73,8 €) vsakršna cena nad to ->nateg. Predrago. Ampak trenutno zagonim zgolj za na šiht in nazaj 600€ letno za cestnino na AC plus ostali izletki ~200-250€ torej kakšnih 800€.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Ni važna koliko jih plača več kot 200 EUR, ampak koliko jih prevozi več kot 5500 km letno. (dobrih 20 km na delovni dan)

V tem grmu se skriva zajec.

zastojnkarji.press
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Ni važna koliko jih plača več kot 200 EUR, ampak koliko jih prevozi več kot 5500 km letno. (dobrih 20 km na delovni dan)

V tem grmu se skriva zajec.

zastojnkarji.press
evil.gif
Drži.
evil.gif

PS: Morda bodo pa zaradi tega cene stanovanj v LJ padle.
grin1.gif

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Kdo ve kolikšna je dnevna migracija vozil v LJ? Z izjemo Škofje Loke in tistih, ki se jim AC ne splača in se vozijo po stari cesti iz KR (tem se vinjeta tudi v bodoče ne bo splačala
evil.gif
) se večina pripelje po AC.

V nasprotnem podpiram idejo zaprtega cestninjenja, me zanima koliko tistih ki se sedaj bunijo (iz Vodic, Ivančne, Celja, Domžal...) bi potem še tulilo, da se jim ne splača letna vinjeta. Sedanji sistem je še precej manj pravičen kot vinjete, saj dopušča nekaterim izbrancem, da se na podlagi lobiranj županov itd. vozijo zastonj po avtocestah.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Tistim, ki se pa vinjeta pokrije v 5+ letih pa predlagam, da prodajo avto in si tistih 2x na mesec raje pokličejo taksi. Če se ne vozite po AC ne boste kupili (letne) vinjete, če imate pri bajti 2+ avtomobila od katerih enega baba rabi za šoping - tudi na tega verjetno ne boste limal letne vinjete.

Letno delam 15000km, od tega grem enkrat na leto do Čateža in 3x do obale pa zračunaj izplačljivost vinjet pri meni.
Pač bom sedaj prisiljen z družino hodit na dopust po starih cestah, ker za tistih 200€ kolikor je vinjeta si lahko kar nekaj privoščimo. In sigurno nisem edini, ki tako razmišlja.