vinjete

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Saj verjetno tako tudi bo, samo bo takomislečih kar precej in bo vožnja v kolonah čez vasi kar precej tečkasta. No, bo že čas pokazal prednosti in slabosti vinjet.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Kam pa bo sel folk, ki je do sedaj delal na mitnicah ?

Kontroliral bo nalepke. Toliko o cenejšem poslovanju z njimi.
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Kot kaže bodo vinjete 3x dražje kot v Avstriji, torej bo 10 dnevna cca 20€. 4x20€ = 80€
Vsaj 2x bo odsotnost daljša od 10 dneh torej po potrebno dokupi še dve to je 6 x 20€ =120€
Če grem pa še 2x smučat v Kranjsko sem pa potem že na ceni letne vinjete.

Saj vem,da se vam, ki se veliko vozite vinjete zelo izplačajo, toda pomisliti je treba tudi na nas "nedeljske" voznike.
Torej, 10-dnevna naj bi bila 11 EUR. Torej 88 EUR. Še kaj? Sicer pa stara cesta vabi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:Ali je v 21-em stoletju kak res pošten razlog zato?
Pokasirat od dosedanjih zastonjkarjev
evil.gif
. Kaj je bolj pošteno?

Sicer pa itak naj bi 2011 vzpostaviti GPS cestninjenje. 100% pravično, pa boš videl, kaj boš napisal takrat. Če bo ceneje ali dražje kot vinjeta.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
A 11 EUR bo dnevna al' 10 dnevna. Upajmo, da nobena, a ce ze bo slednja ;-).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik boc pravi:
A 11 EUR bo dnevna al' 10 dnevna. Upajmo, da nobena, a ce ze bo slednja ;-).
Eh, pojma nimam. Samo nakladam. Tako kot keber.
evil.gif

Dejmo počakat teh 14 dni, da vidimo kaj se bodo veleumi na prometnem ministrstvu spomnili.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Se bojim, da se kaj pametnega, , zal, ne bodo spomnili.
Ja, to zna bit.
No, meni bi tudi 250 EUR letna vinjeta pomenila občuten prihranek. Tako da samo upam, da bodo čimprej uvedli tole.
cheer.gif

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Zastopim!
V bistvu ti bom jaz in podobni omogocili ta prihranek, upajmo, da nas bos vsaj pogostil s kasno pivo ;-)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za slo narod si bodo sprejemljivo zmislili le, če dajo vse zastonj....nič cestnin spljoh.
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sicer pa itak naj bi 2011 vzpostaviti GPS cestninjenje. 100% pravično, pa boš videl, kaj boš napisal takrat. Če bo ceneje ali dražje kot vinjeta.
Mtl, da smo si na jasnem, jaz se toliko vozim po avtocesti, da mi vinjeta z > 200€ letno pomeni nek prihranek, razen, da jo bo treba plačati v naprej. Ampak zato še ne zagovarjam neumne rešitve, ki pomeni korak nazaj. Pomeni pa tudi dobro poslovno priložnost za firmo, ki bo vinjetke natisnila in se mogoče kakemu od državnih sekretarjev že sanja, katera je primerna. In verjemi, da bo prehod na vinjeto stal državni proračun stal toliko, da bi lahko kar nekaj hiš naredil. Taka ino drugačna študija, sprememba zakonodaje (pisci zakonov se ne izbirajo preko javnega naročila)... In vse skupaj za 2 - 3 leta. Če bo pa nateklo premalo skupaj in se je nekdo v računih zajebal, pa bo pač kak km AC manj in kak kreditek več, kakšen milijonček se bo prerasporedil...

Kaj pa, če bi še pri elektriki šli na pavšal? Saj je vse državno, če nočeš plačati pavšala, pa si jo za kak dan naročiš... Kdor pa je rabi veliko bo na boljšem... Saj je tudi elektrika takoreč osnovna dobrina. Za tiste, ki jim je pa pavšal premalo, pa obstaja v enem primeru "navadna cesta" v drugem pa "svetal dan". Izbira je tu.

In še nekaj mi gre na k....c, ko si prevozniki nekaj zmislijo, se jim vsaka želja uresniči. Vsi počepnejo. Cestnina za vlačilce je samo še 3-krat dražja od tiste, ki jo plača osebni avtomobil. Posledično lepo iz proračuna (=iz mojega žepa) financiramo tranzit, ki piči čez državo. Prevozništvo je profitabilen posel, sicer se ga noben ne bi šel. Naj še pa za moj posel prispevajo vsi državljani Slovenije, da mi bo šlo bolje (saj ne, da gre slabo, ampak zakaj bi delal za denar, če lahko vsi nekaj malega dajo)...