Vinjete 2010 ... ???

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Himera pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Še vedno bom ogromno privarčeval zato se zaradi teh 40 eur. razlike ne pritožujem. Upam da satelitskega cestninjenja še dolgo ne bo.
smile-1.gif

No, to je to ... tistim, ki se vozite veliko po AC je zagotovo v interesu, da vinjete ostanejo še na mnoga leta (in sam razmišljam, da bo res tako, zato sem tudi prožil tale post ... )
Ne jokaj. Dars vam bo zdajzdaj naredil priključek na AC pri Žejah in ti do Kranja ne bo treba več skozi Naklo
wink-1.gif

Himera

Pripravnik
7. nov 2009
52
0
6
Em ... ne. Skoraj pa res ... in ja, pridite, welcome!

p.s. teb ne bi govoru, kje sm, za unga zgorej me pa zanima, kako to, da tolk ve o meni? Razen ...

... če to nisi ti. Mejduš sunac, sej res, mal velikrat ga omenjaš ...
hysterical-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
...
vinjete v Sloveniji so zgresena zadeva, ob infrastrukturi, ki je delovala, to je frontalno cestninjenje, niblo potrebe po uvedbi taksnega cestninjenja, pika.

sam res, bistveno manj prometa na vzporednih cestah, višji prihodki od pobranih cestnin, nižji stroški obratovanja cestninskega sistema in praktično nobenih zastojev več na cestninskih postajah so stvari, ki niso omembe vredne
uf-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik sass pravi:
višji prihodki od pobranih cestnin, nižji stroški obratovanja cestninskega sistema
aja
sprasujem se.gif
,

zakaj pa pol 40€ visja cena za letno vinjeto v letu 2010

eh, vinjetni sistem je bil uveden polovicarsko in na horuk,
cestniske postaje se vedno stojijo kar je vbistvu enakovredno ABC pretocnosti

da ne omenjamo, da se tovornjaki in busi se vedno ustavljajo na teh postajah
medtem, ko LJ obvoznico brezplacno unicujejo
uf-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
zakaj 40€ višja cena? ne vem. vprašaj vlačiča. on pravi, da je bila stara cena prenizko zastavljena, čeprav je bilo lani nabranega več denarja kot npr. predlani.
zastojev na cestninskih postajah praktično ni več (razen kadar se darsovci spravijo imet kontrolo); prej so bili vsak konec tedna.
a prej, ko si jo ti lahko brezplačno uničeval s svojim avtomobilom, je bilo vse vredu, zdaj ko jo lahka pa samo tovornjaki, pa v jok in na drevo? saj tovornjakom so pa drugod zvišali cestnine (mislim da do 40%)

skratka tudi če je vinjetni sistem bil uveden polovičarsko in na horuk, ne moreš zanikati pozitivnih učinkov, ki sem jih naštel zgoraj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
zakaj pa pol 40€ visja cena za letno vinjeto v letu 2010

Ker so uvedli "bolj ugodne" mesečne in tedenske, pa ne bi več mogli zacolat za 10 km 50 EUR.
Pa so malo vse cene dvignili.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
No tako bom napisal.....od 15-tega nimam vinjete ker mi je potekla in zdaj čakam kdaj bo nova celoletna......in ja..se lepo vozim po stranskih cestah in ne težim nič....moja izbira kje se vozim....sicer rabim nekaj časa več ampak to vem........in ceste so kar prazne.......tako da če se pojavi plačevanje na kilometer potem bodo spet vse ceste zabasane....na ac bo pa prazno.....in kaj se bo potem zgodilo...od kje naj kradejo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Težko boš iz Ljubljane prišel do Ivančne gorice ali do Radovljice tam, kjer si se peljal ko še ni bilo avtocesto. Ker so zastonj cesto podrli in tam zgradili plačljivo avtocesto.
Dvopasovna asfaltna cesta ni dovolj?
sprasujem se.gif
Saj še to ni. Na določenih delih ceste se ne moreš srečat s tovornjakom, ker cesta ni zadost široka.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Saj še to ni. Na določenih delih ceste se ne moreš srečat s tovornjakom, ker cesta ni zadost široka.
A to govoriva o istih cestah?
sprasujem se.gif

Ker na tistih, ki sem se jaz peljal, se zlahka srečaš s tovornjakom. Je pa res, da srečanje ni tako razkošno in udobno kot na bivši hitri cesti, ampak gre brez težav.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
A to govoriva o istih cestah?
sprasujem se.gif

Ker na tistih, ki sem se jaz peljal, se zlahka srečaš s tovornjakom. Je pa res, da srečanje ni tako razkošno in udobno kot na bivši hitri cesti, ampak gre brez težav.
Jest mislim na del ceste v kraju Podbrezje. Tam se na najožjem delu s tovornjakom (avtobusom) strečat ne moreš, razen da ustaviš in poiščeš primeren kraj za umik. Kje bi pa še lahko prišel iz Kranja v Radovljico, če ne tam skozi?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V Podbrezju? Kje točno? Vedno je povsod šlo, pa sem šel že večkrat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V Podbrezju? Kje točno? Vedno je povsod šlo, pa sem šel že večkrat.
Sej Podbrezje niso neko velemesto, da bi lahko zgrešil. Cesta gre pa tud samo ena skoz.
Ja je tebi šlo, ker ti takratna najožjem delu ni kamion nasproti pripeljal, al pa si bil z motorjem.

.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
KSZ

Zakaj se jokice ki imajo avto za 2x letno na morje peljat, ne spomnijo da bi plačevali še manjše zavarovanje ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A kdo ve kaj več o tej "elektronski vinjeti" ?
Če bo po km, pol nima dosti skupnega z vinjetami... ???

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
2020......to bomo že po luftu leteli.

Ma jaz ne bom plačeval na kilometer...se bom pač vozil po drugih cestah....upam samo da ne bo spet taka gužva kot je bila pred vinjetami ali pa še večja.Če bo sila it po AC pol bom že šel.....ma drugače pa raje ne.

Kaj nova vinjeta začne s prvim decembrom veljat?