Vinjete 2010 ... ???

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
pojdi še na avstrijske in madžarske forume težit, naj nehajo vinjete prodajat

zakaj ze
confused-1.gif

tam imajo bolj uravnotezene/pravicne kratkotrajne

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pa kaj ti ni jasno imaš letno, mesečno, tedensko, kaj bi še rad? cena pa je kakršna je, če je dražja je dražja za vse

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To je isto kot v trgovini s kruhom....imaš celo štruco,pol....mogoče četrt......samo na kose po želji dvomim da delijo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
tam imajo bolj uravnotezene/pravicne kratkotrajne
Tvoja (in moja) prečastita EU je rekla, da so tudi v Sloveniji vinjete dovolj uravnotežene in da niso diskriminatorne.
grims-1.gif

Zdaj pa tiho pa spat.
10.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tvoja (in moja) prečastita EU je rekla, da so tudi v Sloveniji vinjete dovolj uravnotežene in da niso diskriminatorne.
grims-1.gif

Zdaj pa tiho pa spat.
10.gif
EU je opozorila na predrage vinjete in zelela, da bi bile bolj prijazne do denarnic vseh, tako drzavljanov Slovenije, kot tudi ostalih

se kakav popijem do konca in smuknem pod oddejo
pozdrav.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
saj jaz tudi želim, da bi bili BMWji bolj prijazni do denarnic vseh, pa tega vseeno ne bom dobil

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
sej zato mas pa pizoja,
si lahko vsaj izbiral,
bot srecen, da nimas kije

saj lahko vozniki tud izbirajo, imamo vzporedne ceste, ki jih tujcem ni potrebno plačat, domači uporabniki pa ta strošek vsi poravnajo ob registraciji vozila..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Kar je že spet diskriminacija™ by evrokrat, samo da smo tokrat diskriminirani domačini. Kot da tujci se pa ne vozijo po navadnih cestah. Aja, tovrstna diskriminacija Bruslja ne zanima.
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
sej zato mas pa pizoja,
si lahko vsaj izbiral,
bot srecen, da nimas kije

saj lahko vozniki tud izbirajo, imamo vzporedne ceste, ki jih tujcem ni potrebno plačat, domači uporabniki pa ta strošek vsi poravnajo ob registraciji vozila..
Težko boš iz Ljubljane prišel do Ivančne gorice ali do Radovljice tam, kjer si se peljal ko še ni bilo avtocesto. Ker so zastonj cesto podrli in tam zgradili plačljivo avtocesto.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Koliko km avtocest imamo v državi, in koliko plačamo za izgradnjo in vzdrževanje ter kredite teh cest? preračinano na km?
Koliko km ostaloih cest imamo v državi in koliko plačamo za izgradnjo in vzdrževanje ter kredite teh cest? preračinano na km?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Še vedno bom ogromno privarčeval zato se zaradi teh 40 eur. razlike ne pritožujem. Upam da satelitskega cestninjenja še dolgo ne bo.
smile-1.gif

Himera

Pripravnik
7. nov 2009
52
0
6
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Tema o vinjetah za leto 2010 ŽE OBSTAJA

Bejž, bejž, čisto res? Kdo bi si mislil? Vau !

Preberi si še enkrat prvi post, ti bo takoj bolj jasno, da v bistvu NE pišem o vinjetah, temveč o satelitskem cestninjenju.
Dejstvo je, da se bo za mnoge cestnina precej, precej podražila, meni pa pocenila. In ne samo meni.
Torej, če se veliko vozite po AC, so vinjete zagotovo zlata jama, za nekoga, ki pa gre na AC 10 x na leto, je pa to pač mimosun.
Še dejstva: meni 95 EUR ne predstavlja kake vidnejše težave, ampak še raje pa imam, da plačam, kolikor prevozim. In ne pavšalno.
Ampak tako je moje mišljenje, itak pa vem, da so mnenja drugačna.

Naj vas opozorim na povsem jasno dejstvo: če so mnenja vseh osebkov (kjerkoli, kdarkoli) povsem enaka, potem debata zelo kmalu zamre. In, če so stvari enoumne, tedaj ni trenj.

p.s. tole ključavnico pa raje uporabi za bicikl, da ti ga ne sunejo ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Težko boš iz Ljubljane prišel do Ivančne gorice ali do Radovljice tam, kjer si se peljal ko še ni bilo avtocesto. Ker so zastonj cesto podrli in tam zgradili plačljivo avtocesto.
Dvopasovna asfaltna cesta ni dovolj?
sprasujem se.gif

Himera

Pripravnik
7. nov 2009
52
0
6
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Še vedno bom ogromno privarčeval zato se zaradi teh 40 eur. razlike ne pritožujem. Upam da satelitskega cestninjenja še dolgo ne bo.
smile-1.gif

No, to je to ... tistim, ki se vozite veliko po AC je zagotovo v interesu, da vinjete ostanejo še na mnoga leta (in sam razmišljam, da bo res tako, zato sem tudi prožil tale post ... )

deedee

Pripravnik
20. dec 2008
54
2
8
Town Of Thousand Radars
Ce se peljes 10 krat na leto na relaciji Maribor - Ljubljana - Maribor se ti je letna vinjeta amortizira. Ce bi imel satelitsko cestninjenje bi po mojem mnenju placal vec. Se ena prednost je tudi ta, da se lahko brezskrbi peljes kamorkoli z vinjeto, ne rabis racunat koliko te bo stala pot ce se peljes po stranskih cestah ali po avtocestah.
Ce tako razmislam, zivim v bloku in sicer v pritlicju. Placujem ciscenje stopnisca tako kot vsi ostali. Kaj naj sedaj vsem stanovalcem na hrbet namestimo satelitske sledilnike koliko kdo prehodi po stopniscu, da bomo pravicno zaracunali stroski. Hebat ga tak pac je.

Se eno dejstvo, ce bomo imeli satelitsko cestninjenje bomo najverjetneje za cestnino placevali vec, ceste bodo se vedno ostale iste, ne bodo nic boljse, kolone bodo pravtako, ... Nekdo bo pa imel za ta denar recimo nov avto...

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Jasno je, da sistem z vinjetami ni pravičen, ker vsi plačujejo enako ne glede na to, koliko koristimo avtoceste. Ena od možnosti kako to pravično porazdeliti je satelitsko cestninjenje. Plačaš toliko kot prevoziš in prav je tako.

Skoraj noben pa ne pomisli, da z uvedbo satelitskega cestninjenja pride do druge težave. Kar naenkrat nastane neka baza podatkov v kateri je možno preveriti za vsakega uporabnika kje se je nahajal in potoval v preteklih n mesecih...big brother sistem.

Ravno zaradi tega sem proti satelitskem cestninjenju in sem pripravljen plačevati več za vinjete (sam ne koristim veliko avtocest).

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Skoraj noben pa ne pomisli, da z uvedbo satelitskega cestninjenja pride do druge težave. Kar naenkrat nastane neka baza podatkov v kateri je možno preveriti za vsakega uporabnika kje se je nahajal in potoval v preteklih n mesecih...big brother sistem.

pa ne spet
uf-1.gif