Vinjete 2010 ... ???

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
sicer si s ceno za hardware malo pretiraval,
drugo, opremo ne bos razbil kupit vsako leto

Napisal sem ceno tako zelo na "uč" ... Naprava bo morala imeti GPS sprejemnik in nek vmesnik za belezenje... in poleg skatlice bo moral nekdo placati tudi vso osatlo infrastrukturo ... Verjetno bo zadeva tako ali tako subvencionirana... vendar bo to spet moral nekdo placati... Cel sistem pa bo pozrl ogromno davkoplacevalskega denarja ze v fazi dogovarjanj... samo zato, ker nekateri zelijo "pravicnost" ...

Glede stroska... Tisti, ki se bo peljal enkrat, jo bo moral imeti
smile-1.gif

Nov slogan na teh karticah bo verjetno: "Ni vazno, koliko stane...vazno, da bo pravicno ..."
grims-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Vi se se kr naprej kregajte, zgleda pa,da v parlamentu berejo alter, ker so na velko zacel govorit o tem (op.a.satelitskem cestninjenju)
Morm drugic pazit,kaksne poste odpiram LOL

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:

...

Citat:

In tudi ko bo po prevozenih kilometrih ne bo posteno... ker opremo za belezenje kilometrov bo moral kupiti tako tisti, ki prevozi vsak dan 200 km, kot tudi tisti, ki bo prevozil le 50 km v celem letu...
Za opremo nič ne skrbi , jo bom z veseljem plačal , rajši kot da tebi subvencijoniram vožnjo.
ne-ne-1.gif

Raje dam hudiču milijon evrov (plus dušo, če je treba), kot pa sosedu desetinko centa !!!!!!!11111111enajst

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Ko ima eden korist , ima zato nekdo drug izgubo , -druge možnosti NI.
Če v trgovini kupim sendvič:
- imam jaz korist (potešim lakoto)
- ima prodajalec korist (marža/profit)

Ampak če capl s tremi ekonomskimi diplomami pravi drugače se sigurno motim....

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ne razumem
confused-1.gif

v blokih kjer nimajo individualnih stevcev porabe vode in gretja so enaki pritiski in nekateri se odlocijo za dodatno vgradnjo stevcev, ki sicer ni poceni, vendar je potem placilo toliko kot porabis in vsi postanejo racionalnejsi

zato ne vidm razloga, da bi obcasni uporabniki financirali tiste, ki se vsakodnevno drajsajo po ACju,

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj res, zakaj mi od plače odbijejo fiksnen procent davkov, če pa ne koristim toliko uslug države, kot mi jih zaračunajo?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj ima to veze?

Jaz plačam za vinjeto isto ceno, ne glede kaj ti ali keber ali bilokdo počne.
Če pa ima nekdo v bloku čez zimo odprto okno, pa bodo vsi zato več plačali.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa dobro...vinjeta za 100€ je problem ker je pavšalna.....pa saj zavarovanje je tudi,cestna taksa tudi.........zakaj bi plačeval če pa narediš letno 5 000km ....nekdo drug bo pa plačal isto vsoto pa naredi 50 000km letno......pa tu se gre za 500€. Naj bo še to pravično.

Pa vinjete te tudi nobeden ne sili da jo kupiš pa se lahko vseeno voziš......cestno takso pa moreš plačat in zavarovanje tudi pa čeprav greš samo 10x na leto ven z garaže.

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113
Citat:
ne razumem
confused-1.gif

v blokih kjer nimajo individualnih stevcev porabe vode in gretja so enaki pritiski in nekateri se odlocijo za dodatno vgradnjo stevcev, ki sicer ni poceni, vendar je potem placilo toliko kot porabis in vsi postanejo racionalnejsi

zato ne vidm razloga, da bi obcasni uporabniki financirali tiste, ki se vsakodnevno drajsajo po ACju,
seveda ne razumeš. državi je v interesu, da se čim več ljudi vozi po AC in posledično čim manj po vzporednih cestah, saj so AC neprimerno bolj varne. zato tudi odpadejo vse primerjave z drugimi pavšali. to je bilo že najmanj desetkrat napisano na tem forumu. ampak nekateri še vedno ne razumete..

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ne ne.....državi je v interesu dobit čim več denarja.....jim je prav vseeno za javni prevoz al pa če boš stal v koloni par ur v avtu......še za bicikl bodo dali plačilo na kilometer......za okolje jih pa tudi ne briga....če bi jih bi se ta prvi vozili s hibridnimi vozili in ne s tistmi V6 ,V8 ,W12. Da o varnosti niti ne govorimo ker jih ne briga.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
državi je v interesu, da se čim več ljudi vozi po AC
ne-ne-1.gif

drzavi mora biti v interesu, da vedno vec ljudi uporablja javni prevoz, torej se vecja varnost, bolje za okolje,....

Javni prevoz bo še dolgo pravljica za majhne otroke. Malo pomisli, koliko bi stal, če bi ga poskušali spraviti vsaj blizu uporabnosti, kakršno nudi avto ...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
ne razumem
confused-1.gif

Ker bodo 'občasni uporabniki' potem tudi sami še več plačevali.
1. naprava ne bo poceni
2. vožnja ne bo poceni
3. ko imaš enkrat tako napravo ima država še kup novih možnosti, ko te že ravno spremlja
3.1 možnost da te kaznuje za vsako prekoračitev hitrosti kjerkoli
3.2 možnost da te sledi big brother style
3.3 možnost zaračunavanja vožnje po centru ljubljane naprimer ( z izgovorom da naj gremo na buse, onesnaževanje itd )
3.4 nešteto drugih možnosti za kasiranje

ampak folk bi raje vse to, kot da se jim zdi, da nekomu drugemu častijo ac, pa čeprav bo konec koncev to dražje kot vinjeta in se bo ljudem še kolcalo po njih
bonk.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Meni osebno je bil še najbolj všeč predplačniški sistem ABC. Če mi je pasalo sem šel po navadni cesti oz mimo cestnine
smile-1.gif
, če se mi je mudilo pa po AC

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ne vem, mogoče sem prevelik optimist ampak jaz ne pričakujem, da se bo cena kaj preveč spremenila napram sedaj (mogoče vsega skupaj za 25%). Če bodo imeli takšen sistem cestinjenja potem ni dvoma o tem, da cestnino, ki jo plačujemo sedaj ob registraciji glede na prostornino motorja še plačujemo naprej. Se pravi, da bomo zakasirane VSE ceste, cestnina kot taka, pa se bo obračunal takaj notri. Če damo to v številke bo za tistega, ki se vozi cca 30.000 na leto znašalo : cestina v povprečju 120€ + vinjeta 100 + 25% = 275€ pa zaokrožimo na 300€ na leto, kar znaša recimo 80€ več kot sedaj ...

Tako bo država pobrala denar tudi o tistih lolekov, ki so danes najbolj glasni in največji poštenjaki, ki se peljejo na AC mogoče 5 krat, se pa vozijo toliko več po klasičnih cestah in bo država spet na profitu, ti "poštenjaki" pa bodo tudi dobili svoje.

Višje cene tako ali tako gospodarstvo ni zmožno plačati, ker bo to pomenil še dodaten plus na inflacijo, ki zagotovo takrat ne bo tako mala kot je sedaj in tega si država ne bo mogla privoščiti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Londončanom se CC niit slučajno ne zdi dobra ideja, zato so si izborili 90% popust. Se je pa to dobra ideja zdela Kenu Livingstnu, sedaj že bivšemu londonskemu županu (ki ga je zamnjal lčlovek, ki je javno izrazil nestrinjanje s CC in z letom 2010 ukinja del CC cone, približno polovco) ... In LIvingstone nikoli ni sodil med intekligentne ljudi ... Torej moja navedba drži.

In če bi tak sistem uvedli v Lj, pa bi vstop v mesto stal recimo 2€, za ljubljančane pa 20 centov, bi vsi skakali v zrak, da to ni fer do drugježivečih, ki se vozijo v Lj. Če bi bilo za vse enako, pa ne bi bilo fer do tistih, ki živijo v Lj ...

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
državi je v interesu, da se čim več ljudi vozi po AC
ne-ne-1.gif

drzavi mora biti v interesu, da vedno vec ljudi uporablja javni prevoz, torej se vecja varnost, bolje za okolje,....
in s spremembo cestninskega sistema bo država občutno stimulirala ljudi k uporabi javnega prevoza
aplauz.gif

ok, da povem drugače: državi je v interes, da tisti ljudje, ki ne uporabljajo javnega prevoza, čim bolj uporabljajo AC in ne vzporedne ceste