Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kar naj uvedejo po prevoženih kilometrih. Edino pošteno. Več izkoriščaš cesto, več plačaš. Ne pa da enako plačata prvi, ki prevozi 500km na leto in drugi, ki prevozi 30.000km na leto.
Bodo že iznašli kak način, da bodo tud od tebe izcuzali denar, ne skrbi.Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Ma jaz ne bom plačeval na kilometer...se bom pač vozil po drugih cestah....
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kar naj uvedejo po prevoženih kilometrih. Edino pošteno. Več izkoriščaš cesto, več plačaš. Ne pa da enako plačata prvi, ki prevozi 500km na leto in drugi, ki prevozi 30.000km na leto.
Ravno obratno bi moralo biti, ljudje ki rabijo AC za 4x na leto do morja, bi morali imeti po dve vinjeti. Taki samo ustvarjajo gužvo, ker niti ne znajo dati v 5. prestavo niti ne vedo čemu je posamezen pas namenjen.
To si slabo bral.Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
a niso rekli da se bo, ko bo satelitsko cestninjenje colalo tudi državne ceste ne samo AC? nekje sem bral samo ne vem kje.... tak da bomo vsi fejst plačevali.
Da ne bova zdej še merila ceste in širino avtov. pa računala al gresta dva vštric ali ne.Citat:
Uporabnik keber pravi:
A to govoriva o istih cestah?Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Saj še to ni. Na določenih delih ceste se ne moreš srečat s tovornjakom, ker cesta ni zadost široka.
Ker na tistih, ki sem se jaz peljal, se zlahka srečaš s tovornjakom. Je pa res, da srečanje ni tako razkošno in udobno kot na bivši hitri cesti, ampak gre brez težav.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Bodo že iznašli kak način, da bodo tud od tebe izcuzali denar, ne skrbi.Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Ma jaz ne bom plačeval na kilometer...se bom pač vozil po drugih cestah....
Če ne boš po AC vozil, boš pa na lokalnih cestah hitrost prekoračil.
Država bo svoje (tvoje!) vzela, tako ali drugače.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
To bi mogli imeti v ponedeljek na vseh TV kanalih pol ure CPP in vsak teden predstavit nekih 5 pravil ali situacij, v katerih se folk največ narobe obnaša. Pol pa do srede "vaja" (ostra kontrola "naučenega" z opozorili) , od četrtka do nedelje pa "izpit" (kontrola, tokrat s kaznimi). Par tednov oddaj, nekajkrat na leto (po potrebi).
Ker zdaj pol voznikov ne ve, kaj je žmigavec, krožišče pa je znanstvena fantastika...
Kaj pa ostali?Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Totalna bedarija.....95€ letna mi pride enkratno prav....saj se vozim vsak dan po gorenjski AC do Radovljice.....
točno tako. nima veze, da bo satelitsko cetninjenje generalno gledano dražje po prevoženem km (sistem bo potrebno še razviti, vzdrževati in izvajati nadzor), nima veze da se bo spet zmanjšala količina prometa po AC in povečala po vzporednih cestah, važno da bo pošteno!Citat:
Uporabnik ynos pravi: