Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Sedaj pa jaz res nekaj ne razumem - tule se "prepucavate", da se RKC ne sme baviti z pridobitno dejavnostjo - kot primer pa, da so "pridelali" 500 mio minusa - to pa nekak ni pridobitno. Tako da res ne vem kaj je narobe če malo vlagajo in pušnejo.
Tole tudi ni pridobitna dejavnost: http://www.pleter.si/?
No - kakor se vzame - je pa vsekakor vlaganje.
Glej - že moj prvi post je bil "zajebancija" in načelom nisem pričakoval replike nanjga.
Drugač pa moje mnenje - ne ni prav, da se RKC ukvarja z pridobitno dejavnostjo - predvsem zaradi tega, ker za RKC ne veljajo enaki pogoji na trgu.
Po drugi strani pa RKC skrbi in obnavlja tudi objekte, ki nimajo zgolj in samo sakralne vrednosti ampak tudi "zgodovinsko" (pa ne zdaj po meni, kaj je RKC delala v srednjem veku in WW2, ker ne glede na vse, imajo ti sakralni objekti tudi določeno arhitekturno in umetniško vrednost).
Torej - če se RKC že gre pridobitne dejavnosti, bi morala:
1. dobiček uporabiti za vzdrževanje svojih objektov (in ne zahtevati "državnega" denarja z vzdrževanje)
2. RKCjeve "uradnike" "skiniti" iz državnega proračuna in jih financirati sama (vključno z socialnimi dajatvimi)
3. "plačevati" davke in ostale dajatve kot običajno d.o.o. (ok - zaradi mene d.d.)