Vatikan rešuje mb. nadškofijo

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Sedaj pa jaz res nekaj ne razumem - tule se "prepucavate", da se RKC ne sme baviti z pridobitno dejavnostjo - kot primer pa, da so "pridelali" 500 mio minusa - to pa nekak ni pridobitno. Tako da res ne vem kaj je narobe če malo vlagajo in pušnejo.
17758-icon_confused.gif

Tole tudi ni pridobitna dejavnost: http://www.pleter.si/?

No - kakor se vzame - je pa vsekakor vlaganje.
tongue-1.gif

Glej - že moj prvi post je bil "zajebancija" in načelom nisem pričakoval replike nanjga.

Drugač pa moje mnenje - ne ni prav, da se RKC ukvarja z pridobitno dejavnostjo - predvsem zaradi tega, ker za RKC ne veljajo enaki pogoji na trgu.
Po drugi strani pa RKC skrbi in obnavlja tudi objekte, ki nimajo zgolj in samo sakralne vrednosti ampak tudi "zgodovinsko" (pa ne zdaj po meni, kaj je RKC delala v srednjem veku in WW2, ker ne glede na vse, imajo ti sakralni objekti tudi določeno arhitekturno in umetniško vrednost).

Torej - če se RKC že gre pridobitne dejavnosti, bi morala:
1. dobiček uporabiti za vzdrževanje svojih objektov (in ne zahtevati "državnega" denarja z vzdrževanje)
2. RKCjeve "uradnike" "skiniti" iz državnega proračuna in jih financirati sama (vključno z socialnimi dajatvimi)
3. "plačevati" davke in ostale dajatve kot običajno d.o.o. (ok - zaradi mene d.d.)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zafurani Zvon bo reševal Vatikan, zafurano NLB pa slovenski davkoplačevalci.

Kaj te več stane?

Glede na to, da je cerkvena mafija oproščena plačevanja davkov, je zame to isti šmorn.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nerodno je le to, da objektov ne vzdržujejo, saj čakajo na državni novec, po drugi strani pa ni nobene težave da ne bi gradili novih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:3. "plačevati" davke in ostale dajatve kot običajno d.o.o. (ok - zaradi mene d.d.)
Ali torej velja, da cerkven d.o.o. ni obdavčen enako kot moj? V to si prepričan? T-2, ki je zaenkrat menda še zmeraj v posredni cerkveni lasti torej ne plačuje davkov tako kot Siol ali Tušmobil?
Mene cerkvena podjetja ne motijo. Za razliko od drugih gobezdal (denimo sindikalistov), lahko pokažejo, kako se naredi kaj dobrega za delavce. Ker boljšega za delavca kot je povečevanje konkurence na trgu možnih zaposlitev, ne moreš narediti. Ali pa so res dober delodajalec, pa ne vem. Glede nelojalne konkurence me v moji branži bolj motijo razni inštituti na faksih, ki delujejo na trgu razen tega pa lahko preživijo tudi brez tega, ker so dovolj financirani s strani države.

I

Izbrisan uporabnik #488

Imaš povsem napačne info. o izobrazbi in delovnem mestu, tako da je odgovor negativen
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Katolibanski d.o.o. je enako obdavčen kot ostale g. družbe, ne pa tudi lastniki, ki pobašejo dobiček če je.

Cerkev se nima kaj za baviti s podjetništvom, to ni njena "dejavnost". Na koncu se bo še pojavilo, da lahko imajo tudi svojo vojsko itd...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Torej, ko dobim izplačane dividende iz našega d.d. je obdavčitev že narejena. V dohodnino se mi ta del ne šteje.
Kaj je pri RKC lastnikih drugače? Ali pri njih ni davka na izplačano dividendo?

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Dajte že enkrat nehat bluzit. Meni bi tudi bilo ljubše še bi se duhovnmiki ukvarjali več z duhovnimi in manj z gospodarskimi zadevami. Vendar:
- podjetje ki je v lasti škofije, župnije ali magari kakega duhovnika osebno deluje po enakih zakonih kot vsako drugo podjetje v Sloveniji. Tako podjetje in zaposleni v njem plačujejo (vsaj) enake davke kot če je njihov lastnik recimo Zoran Jankovič. Tudi davek na dobiček. Tudi če si duhovnik kot lastnik takega podjetja da izplačati dobiček iz svojega podjetja je enako obdavčen kot vsi drugi lastniki.
- kako hudiča ne ločite med "biti lastnik" in "ukvarjati se z dejavnostjo" ? Če sem lastnik delnic Krke d.d. to še ne pomeni da se ukvarjam z dejavnostjo "proizvodnja zdravil". Enaka je relacija med RKC in recimo T2.

(Ne)gospodarjenje Mirka Kraševca (on je stal za vsem kar se je s financami v MB škofiji dogajalo zadnjih 20 let) je pač pripeljalo do propada. V tem se pač ne razlikuje bistveno od Šrota, Bavčarja, Kordeža,.... s to razliko da njegov gospodarski polom bremeni vernike in ne dvakoplačevalcev kar povprek.

I

Izbrisan uporabnik #488

Res zanimivo zakaj se potem ubadamo s poštnimi predali, Ultra Golobičem itd...
So pač na eleganten posreden način v gospodarskih družbah ali pa celo ustanoviteljo.

In še bolj preprosto. Tega ne smejo početi, država pa jih mirno gleda in krši že večkrat omenjeni predpis ko ne ukrepa.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.716
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Snecer, Golobič je čisto drug kaliber on je politik kateri se je lagal RKC je pa čisto nekaj drugega. Meglo prodajaš , samo hec je v tem da ti jo bo kupil le kakšen patriot

I

Izbrisan uporabnik #488

RKC laže že v osnovi
smile-1.gif
to je res nekaj drugega...
Drugače pa je megla trenutno težka 620mio EUR+. Drobiž.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.274
6.106
113
Sodišče ugodilo Telekomu v primeru T-2

Sodišče je prepovedalo bankam, da z računov, ki jih ima odprte družba T-2 , izplača tej družbi ali komu drugemu po njenem nalogu denarnih zneskov v višini 1,3 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v enem oziroma 6.631,30 evra z zakonskimi zamudnimi obrestmi v drugem postopku.

13.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi: RKC ne plačuje davka na dohodek.
Ti kot velik strokovnjak torej trdiš, da če jaz s 25 somišljeniki ustanovim versko skupnost (mislim, da je 25 dovolj), ki potem ustanovi eno majceno podjetje, temu podjetju ne bo treba plačati davka od dobička.
Da ali ne?
Sedaj imamo denimo d.d. in pri izplačilu dobička preko dividend je menda 25% davka. Potem kot fizična oseba ne plačam več nobenega davka na dohodek od teh dividend. Mislim, da tudi podjetje, ki je si lasti delnice drugega podjetja, ne plača dodatnega davka na dohodek iz dividend, ker so obdavčene po enotni davčni stopnji. Torej, če je RKC lastnik T-2 in če bi ta izplačal dividende, so dividende, ki jih dobi RKC neobdavčane? To bi bila prednost. Sicer pa ne vidim nobene prednosti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Trdim, da takšne družbe, ki se ukvarja s pridobitno dejavnostjo kot verska skupnost ne smeš ustanoviti, ker je to nezakonito.

Tako da o pogovoru o davčnih zadevah niti ne more priti.

Poglej si na začetek 12. člen Zakona. Tam ti vse jasno piše. O tem je govora, ne o davkih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Snecer, nekdo uporablja tvoj nick. Namreč nekaj postov nazaj je trdil, da RKC podjetja niso obdavčena, potem da RKC (in predvidevam da druge verske skupnosti enako) ne plačujejo davka v svojih podjetjih. Tako, da bodi pozoren
grims-1.gif