Vam je všeč takšna glasba?

Vam je kul?

• Skupaj glasov
    37

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Luka nic ne pise not, z Alexom naredita osnovni aranzma na papirju, in to je to, ostalo pa potem predata clanom benda (ne na papirju).
Ce gre za simfonicni del, Luka skomponira na klavirju, sicer pa na kitari. Lohk bi vedu, da sta Luka in papir skregana ze od majhnega.

Lej, meni je že od začetka jasno, da nimaš pojma in da nabijaš kar nekaj na pamet. Pa kaj misliš, da so to nek garažni bend, kjer jim napiše akorde in že igrajo? Luca se je sprva učil klavir, Alex se je učil klavir. Oba obvladata glasbeno teorijo v nulo. Misliš, da se taki komadi naredijo kar tako, ko s piæke?? Menjavanje akordov, perfektni glasbeni vložki, zahtevajo veliko glasbenega znanja. Fantje so preigrali ogromno klasične glasbe, da zdaj lahko igrajo, kar igrajo. To niso lari-fari-na-planincah komadi, ampak že kar hude glasbene kompozicije. Joj, kakšne pokaš, on jim najprej vse zaigra na klavir, potem pa počasi ponavljajo za njim?
hysterical-1.gif

Prijavil sem se na Luca Turilli's Neoclassical Lessons za kitaro. Tam dobiš note za vse komade, etide ..., ki jih priporoča za obvladanje takšne muzike + vzorčne note raznih rhapsody komadov.
Evo ti Luca's Etude n.3 (misliš, da mu je kdo zapisoval note, ko je on lepo počasi igral??
sprasujem se.gif
)
http://www.streamfile.com/id/fY3TLdZELwnn/Lesson_3_-_Lucas_Etude.pdf
Pa si jo zaigraj pri tempu 190.
rolleyes-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer pa vsako leto se čudim Luca Turilli fanom (makaronarji jasno) na metalcampu, v oprijetih mrežastih majčkah (z sveže opranimi in počesanimi lasmi) jih je težko spregledat!
grin1.gif

Citat:
The man who sports two sparkling ear rings, mentions his ongoing battle with the forces of evil in interviews and rarely takes a picture without a gleaming sword in his hand. Luca Turilli is quite simply badass. “What? Cheesier than Rhapsody?” Somehow it is.
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer pa vsako leto se čudim Luca Turilli fanom (makaronarji jasno) na metalcampu, v oprijetih mrežastih majčkah (z sveže opranimi in počesanimi lasmi) jih je težko spregledat!
grin1.gif

Citat:
The man who sports two sparkling ear rings, mentions his ongoing battle with the forces of evil in interviews and rarely takes a picture without a gleaming sword in his hand. Luca Turilli is quite simply badass. “What? Cheesier than Rhapsody?” Somehow it is.
grin1.gif

Težki badass:
luca-turillis-dreamquest.jpg

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
@Kloshar, verjamem da nimam tolk pojma kot ti, samo glede na to, da je zgoraj navedeno Luca lani v intervjuju izjavil, bom vseeno nekako njemu bolj verjel kot tebi.
Prilozena etuda je napisana osnovno kot tablature, ki jo program prekonvertira v note, lahko bi opazil da ni niti diakrecij notri...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kolko programov pa poznaš, ki ti pretvorijo tablature v note? Jaz vem samo za guitar pro, z njim mi je pa mogoče enkrat ratalo pretvorit, pa še to ni bilo korektno. Je veliko bolj možno, da se napišejo note in te pretvorijo v tableture. In tako, misliš, da dela tudi za bas? Najprej napiše tablature, ki jih naj bi basist igral, jih nato pretransponira v navadne note in nato v bas ključ?
hysterical-1.gif

Kaj so pa diakrecije? Nikad čuo ...
sprasujem se.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Diakrecije (lohk da se kako drgac rece, tko mam v spominu), so une dodatne informacije notam ki opisejo dinamiko, pavze in podobne hece. Velik programov je ki pretvorijo tablature v note na simpl nacin, kot je npr ta etuda ki si jo dal, lepega nacina pa ni, prov tako obratno, da dobis ven neke pametne tablature. glede na to da Luca uporablja gp, je tud to etudo napisal verjetno z njim kot tablature in potem popravil trajanje posameznih not.
Da ne bo nesporazumov, men je Luca car, ampak not definitivno ne cita ne pise tekoce
smile-1.gif

Se bo pa moral zato potruditi saj nameravata z Alexom narediti se filmsko glasbo in bo moral nekdo note spisati :p

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz sem Rhapsody že poslušal, ko so se imenovali Thundercross.
Najboljši komad od njih mi je: Land of immortals
al pa ta:

Sam sem preposlušal skoraj vse zvrsti metala. Kot mulc sem kupoval CDje od Napalm Records in Nuclear Blast in na koncu sem imel 700 CDjev, ki sem jih pred leti prodal, ker sem imel večinoma black in death metal, sem se potem vrgel raje v power, gothic, pagan, viking, folk metal ali pa kak simfonični metal ( npr. stara TrIstania).
Posebaj všeč so mi določene manj znane skupine.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Teli rhapsodiji se skoz preimenujejo nekaj, zdej so rhapsody of fire, nic vec sam rhapsody.

A power, gothic, pagan, viking, folk metal je vse ena zvrst, al jih je 5 ? Ko sem v 70tih poslusal van halen, je bil sam heavy metal, zdej pa vec ne vem kolk podzvrsti je vse :p

I

Izbrisan uporabnik 474

Ma vsak ko malo prdne, že ma novi stil. To je vse kar nekaj...

LP
Gargy

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
ahmed, tu imaš vse podzvrsti metala: http://en.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal_subgenres

Meni je šlo na organ, ko so se pred leti Limp biskviti imeli za neke metalce. To je za mene bilo ravno tako, kot da bi Ceca rekla, da je njena zvrst metal :D :D.
Je pač tako, da se vse skupaj komercializira. Samo poglejmo si nekaj najbolj znanih skupin sedaj in v preteklosti ( COF, COB, Dimmu Borgir, Tristania, Nightwish, Vintesorg, Gamma Ray, Celtic Frost, Helloween, Hammerfall, Stratovarius, Therion in še bi lahko pol dneva našteval). Na koncu gre vse v neke progresivne vode in se vse skupaj komercializira. Potrebno je od zgornjih skupin poslušati vse albume, ki so jih izdali in šele potem bo komu jasno kaj sem mislil.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Jaz sem osebno ful metalhead pa načeloma ne poslušam metala po zvrsteh ampak pač dobre bende. Satyricon, Hypocrisy, Hammerfall, Arkona, Pagan Reign, Napalm Death. Hudi bendi pa vsak v svoji zvrsti.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
bonk.gif

itak da zanič, vseee k ste jih sem popal, sem poslušal, pa sem zgrožen, ampak OK demokarcija

Nazadnje urejeno:

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Nikarte pozabiti na Dragonforce, pionirje metalske veje, "Nintendo metal" imenovane.

Moja otroka (6 in 8 let) sta nad tem čisto navdušena, sam pa priznam, da imam raje nekoliko bolj robat vokal in zvok instrumentov kot pa te spolirano zveneče muzikante in z visokim glasom pojoče lepotce.

Ko je Kai Hansen s Helloween sredi osemdesetih ustvarjal naspidirane štiklce, ki so potem uzrli svet na albumih Walls of Jericho ter Keeper of the Seven Keys Pt. 1 & 2, si najbrž ni predstavljal, kam bo to pripeljalo čez dobrih dvajset let.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Joo, super ...

Dejmo pol napisat čim več takšnih dobrih power metal bendov, da si bom lahko "nabavil" cdje.
smile-1.gif

- Luca Turilli
- Rhapsody of Fire
- Privateer (Poljaki)
- Hammerfall
- Apocalyptica
confused-1.gif

- Dragonforce

Još nešto??
smile-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Stratovarius
Alogia (srbi)
Angra (brazilci)
Chinchilla (Nemci)
Helloween
Iced Earth
Lost Horizon
Sabaton
Sonata Arctica
Dream Evil
Elexorien
Nocturnal rites
Blind Gurardian
Edguy
Freedom call
.....
Če ti je to premalo pa išči tukaj: http://www.metal-archives.com/browseG.php?g=power

PS: Apocalyptica ni power metal, ampak je kr ok band.