To res fascinira kako razmisljate v Sloveniji: radi bi imeli visoke place, storitve pa bi morale biti poceni. Pac to ne gre skupaj.
kaj pa pričakuješ, če smo še vedno v socializmu, vse bi radi zastonj, lastno delo pa je vredno fuL
To res fascinira kako razmisljate v Sloveniji: radi bi imeli visoke place, storitve pa bi morale biti poceni. Pac to ne gre skupaj.
V kolikor že v Sloveniji živite dokaj lagodno, potem sam ne bi razmišljal o selitvi, sploh ne sedaj, ko imaš otroke.Tukaj pri meni se ne gre za klasično zgodbo, da bi doma vse pustil in prodal ter šel s trebuhom za kruhom. Gre se za karierni premik, ki vključuje paket zdravstvenega zavarovanja, paket nastanitve, paket selitev družine, paket izobraževanja ipd. Največjo dilemo imam, ker sem po naravi družaben človek, tukaj imamo prijatelje, družino, kapital. Če bi delal premik, bi to naredili za minimalno 5 let ali več. S strani kolegov pa poslušam ravno to, da so Švicarji pač kasta zase. Nedružabni in vedno nekako nad vsemi tujci. Jaz jih poznam samo kot turist. Veliko njih se je vrnilo, ker tam enostavno niso imeli takšnega družabnega življenja kot so ga vajeni doma. Plus ogromno tujcev, ki so sicer del folklore, vendar so njihove kompetence velikokrat vprašljive. Se pa vsi radi vračajo zaradi narave in smučanja.
Po eni strani super priložnost zame (še vedno izziv, ker štartaš na novo, kar se tiče odnosov), do neke mere tudi za družino, po drugi strani stres za vse, vključno s psom
Finance so OK, premik je primerno ovrednoten plus ugodnosti, ki bi nam omogočile dokaj udobno življenje. Predvsem me skrbi tisto, kar je navedel Gargy . Narediš premik, potem pa po enem letu ugotoviš, da ni za zdržat. Dileme pač, zato iščem čim več mnenj. Moram sam s sabo razčistiti.
Meni je domačin razložil, da so taki tudi do svojih - večina prijatelstev naj bi bila iz šolskih let.Naj vsak verjame, ali ne.- vse kar so ostali napisali glede odnosa švicarjev do tujcev drži
Ne drži čist...Se pa davčnega rezidentstva tako enostavno znebiti...Moraš dokazati center svojih ekonomskih interesov in najmanj polovico časa prebiti v tujini na istem naslovu.Če se hočeš znebiti slovenskega davčnega obvezništva, moraš vse prodati.
Ni res. pač center življenja ne smeš imeti v Sloveniji več kot pol leta. Na FURS strani je lepo opisano kako se vloži, kakšna potrdila rabiš in kdaj tega ne moreš.Če se hočeš znebiti slovenskega davčnega obvezništva, moraš vse prodati.
lahko še mojga plačaš, če ti tvoj zdi prenizek...V Sloveniji je nepremicninski davek drobiz, vsaj 3x prenizek.
a veš koliko naših je postalo vegetarijancev, ko so lani zaprli meje z Nemčijo?Ma ni meso v Švici drago. Sem videl reklamo na trgovini, ko sem se peljal skozi. Akcija. 5 frankov. Res pa, da 100 g in 1 kg.