Za koliko vam je zrasla plača?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.957
-8.676
113
Lahko rečem za partnerko, ki dela pri privatniku.
Plača se ji v zadnjih 2 letih ni nič povišala.

Jaz sem s.p., tako da ne pašem v debato

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Nekdo od mojih bliznjih, plača dol 10%. Sicer vodstveni kader, ostali ne.

2. jul 2020
5.085
6.630
113
Prejšnja služba. Je šlo 3x gor po 5%, naj bi sedaj še enkrat šlo gor. So pa bile plače v k-ju.

Sedanja služba. 7% po kolektivni.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Bruto bruto se je kar lepo povečala, na račun nove vlade, mamujimjebem.
Neto pa bolj malo

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
cca 8% na račun dviga minimalne plače se je povečala osnovna plača. So pogodbe usklajevali, tako da je sedaj osnovna plača v skladu z minimalno, ostalo je pa stimulacija, katera se pa malo na uč ocenjuje in so tu pobrali. Tako da vse skupaj cca cca 5% dviga plače v zadnjih 5 letih

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
V procentih ne vem, prvič lani oktobra , drugič maja letos, vse skupaj se pozna nekaj več kot 500EUR mesečno pri plači več.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
...Tujina...močni sindikati. Po prvih dveh mesecih (zaradi kolektivne pogodbe)...bruto: +4,5%, po enem letu dodatnih 10,6%, po dveh letih +5,9%. Plus,ker sem se tako spogajal, po prvem letu bruto +100 €, po dveh letih +200 €/na trenutno bruto osnovo (in nato do vključno 12. leta; vsaki dve leti +200€ (+inflac. faktor)/na trenutno bruto osnovo). Ne delam v IT, ne delam v proizvodnji.

Mislim, da vsi, ki delate v slovenskem gospodarstvu (ne pa v JU!), sedaj že prepoznate zelo enostaven obrazec za izboljšanje plače: močni sindikati (!) V Sloveniji so sindikati "neobstoječi", razen v JU. In...v Sloveniji se vsak delodajalec po...rje na zakonodajo in poskrbi, da ljudje ne razmišljajo o sindikalni organiziranosti.
Saj zato se delodajalci na vse kriplje upirajo in so pripravljeni minirati nov zakon samo zato, ker nudi malo več zaščite sindikalistom. :evil:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Ma kaka zaščita sindikalistom - člani bi jim morali srednjega pokazati (sindikatom).
Prva stvar za katero bi se moral pobrigati sindikat je kolektivna pogodba dejavnosti. V isti sapi “vladam” dopovedati, da ugodnejši pogoji iz kolektivne naspram osnovim pogojem Zakona o delovnih razmerjih ne pomeni višje obdavčitve in s tem izničenja ugodnosti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Spet so drugi krivi ,za lastno nesposobnost. Menjaj službo, pojdi nekam kjer so vodstvo SDS- ovsko.
Ker sem dejansko pol delovne dobe pustil v tem podjetju, in ker je do sedaj bilo znosno, na čase celo zelo dobro in zanimivo delovno mesto, mi je te službe zelo žal, da ga je uničila vaša Svoboda. Zdaj sem pa v tej zgodbi jaz nesposoben? Če kamerat SoniČiba tako pravi, potem bo že tako... on tako vse ve, in njegovo komunistično božanatvo je zako skozi zgodovono pokazalo svoje uspehe na vseh področjih. Tako bo tudi sedaj. Razjebalo vse dobro kar je razjebati mogoče.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
cca 8% na račun dviga minimalne plače se je povečala osnovna plača. So pogodbe usklajevali, tako da je sedaj osnovna plača v skladu z minimalno, ostalo je pa stimulacija, katera se pa malo na uč ocenjuje in so tu pobrali. Tako da vse skupaj cca cca 5% dviga plače v zadnjih 5 letih
In boš še naprej navijal za levuharje? Te ne izuči?

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Ker sem dejansko pol delovne dobe pustil v tem podjetju, in ker je do sedaj bilo znosno, na čase celo zelo dobro in zanimivo delovno mesto, mi je te službe zelo žal, da ga je uničila vaša Svoboda. Zdaj sem pa v tej zgodbi jaz nesposoben? Če kamerat SoniČiba tako pravi, potem bo že tako... on tako vse ve, in njegovo komunistično božanatvo je zako skozi zgodovono pokazalo svoje uspehe na vseh področjih. Tako bo tudi sedaj. Razjebalo vse dobro kar je razjebati mogoče.
Ti si tipičen komunist, pol življenja bi fokusiru v eni službi, in bentil kako je slabo. Da bi se pa premaknil pa šel naprej pa ne? Raje jokat pa čakat da bo bolje, ter krivit druge za lastne neuspehe. Patetik. In ne, nisva kamerata.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Ti si tipičen komunist, pol življenja bi fokusiru v eni službi, in bentil kako je slabo. Da bi se pa premaknil pa šel naprej pa ne? Raje jokat pa čakat da bo bolje, ter krivit druge za lastne neuspehe. Patetik. In ne, nisva kamerata.
Daj ti kekec se ne usajaj, prilepi rdeči prestek na dol, kot običajno, pa ne pisat