Vam je všeč takšna glasba?

Vam je kul?

• Skupaj glasov
    37

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Včasih bi prisegel,da si mlajši brat od Žlajfe-masterja........
grin1.gif

Ne, ni mi všeč ta glasba niti malo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Te so mi tko manj všeč. So mi veliko boljši Privateer iz POljske. Slavic power metal.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Super. Tole mi je ful dober komad. Zajebani so ti Poljaki.
grin1.gif

Jaz menim, da komur je ta muzika zanič, nima veliko pojma v muziki. Ker je tole v bistvu klasična glasba na moderen način, glasbeniki so pa sami proji. Tehnično perfektno.

Tega bi še prilepil:

Noro. Jaz to igram cele dneve.
smile-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Jaz menim, da komur je ta muzika zanič, nima veliko pojma v muziki. Ker je tole v bistvu klasična glasba na moderen način, glasbeniki so pa sami proji. Tehnično perfektno.

Kdo pa pravi da moras meti pojma o muziki, da ti je klasicna glasba vsec. Nekaterim pac ni. Definitivno pa niso nobeni proji zgornji bendi. So pac tehnicno nadrkani tko kot vecino metalcev, ki 12ur na dan vadjo. Soloti pa z redko izjemo dolgocasno hitro preigravanje lestvic in lickov na tak in drugacen nacin. Ala malmsteen in podobni. Meni kokretno je par komadov od Rhapsodyja vsec, ne morem pa reci da mi je vse kul.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jah, ne vem, kdo pravi, da moraš imeti pojma o glasbi, da ti je klasična glasba všeč ... Pravim, da nima pojma tisti, ki mu je zanič.
smile-1.gif

In ja, to so proji ... Če niso - kdo pa je pro? Tile albumi so povsod ocenjeni kot 9/10, superb, classic ...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ce so albumi ocenjeni dobro se ne pomeni da so proji, ampak da je ljudem taka glasba vsec. Ce ze omenjas klasicno glasbo, potem je logicno da vsak, ki se jo loti na tak ali drugacen nacin, pride v stik z notami. V Rhapsodyju je edini ki tekoce bere note klaviaturist, malo manj basist. Luca, ki je dober kitarist, se ni nikoli ucil not, oz. ko se jih je bilo treba, je takrat opustil solanje. Je raje tablature prebiral, ki so lazje :p Zdej tezko bomo tukaj prisli skupaj kaj je pro kaj ni, samo moje mnenje je, da ce si v eni smeri Pro in je ta smer glasba, potem je normalno, da obvladas osnove, to so pa note, ki narekujejo glasbeno disciplino.
Podobno kot z avtomobili, ogromno jih vozi 200km/h, drifta in ne vem kaj se, pa se zmeri ni Profi voznik
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Eno je glasbeni okus, drugo je pa znanje o kakovosti glasbe. Eno z drugim ni povezano. Kar je povezano, je le to, da ti ne o prvem, ne od rugem nimaš pojma.

Velikokrat se zgodi, da metalski kvazi-glasbenimi skušajo narediti koncert z simfoniki, ti pa jih vedno zavrnejo, saj oni tega "sranja" ne bodo igrali. Jaz jim dam prav. Edina svetla izjema so seveda Metallica...

LP
Gargy

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Simfoniki samo pravijo da je "sranje" v bistvu je pa problem v improvizaciji, ki jih simfoniki ne poznajo, in tako band in simfoniki niso kompatibilni, ce band res ni dober. Nas bigband je vrhunski glede tega, saj je v bandu polno glasbenikov, ki poleg klasike igrajo se druge zvrsti izven benda, in jim je lazje potem. Ala Primoz Grasic npr. Dunajski filharmoniki, ki so povprecno 60 letniki pa ne znajo brez notnih crtovij itak nicesar zaigrati (pavsalno receno), tko da tudi za vse simfonike ne moremo reci da so profijji. Linija je nekje vmes bi rekel, mi je pa razumno, da mora vsak poznati note, to je osnova glasbe.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ce so albumi ocenjeni dobro se ne pomeni da so proji, ampak da je ljudem taka glasba vsec. Ce ze omenjas klasicno glasbo, potem je logicno da vsak, ki se jo loti na tak ali drugacen nacin, pride v stik z notami. V Rhapsodyju je edini ki tekoce bere note klaviaturist, malo manj basist. Luca, ki je dober kitarist, se ni nikoli ucil not, oz. ko se jih je bilo treba, je takrat opustil solanje. Je raje tablature prebiral, ki so lazje :p Zdej tezko bomo tukaj prisli skupaj kaj je pro kaj ni, samo moje mnenje je, da ce si v eni smeri Pro in je ta smer glasba, potem je normalno, da obvladas osnove, to so pa note, ki narekujejo glasbeno disciplino.
Podobno kot z avtomobili, ogromno jih vozi 200km/h, drifta in ne vem kaj se, pa se zmeri ni Profi voznik
smile-1.gif

Kritiki so povsod, ne berem metalskih opisov ravno zaradi pristranskosti. Vsak glasbenik, ki ima nekaj pojma o glasbi, ti bo takšne albume ocenil kot dobre.

Veš, da ... Luca ima več pojma o glasbi kot mi vsi skupaj na tabli. On dejansko razume glasbo v nulo. Vsak komad najprej napiše, preden ga zaigra. Ti pa si
hysterical-1.gif
Kdo pa misliš, da napiše vse note za Rhapsody komade? Kdo piše note za vsak posamičen instument v bendu Luca Turilli? Vse on sam. On skomponira glasbo za vsak instrument posebej! In ravno to je pro. Ne vem, koliko ljudi na tabli je dejansko zmožnih igrati vse tiste solaže, ne glede na instrument.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Eno je glasbeni okus, drugo je pa znanje o kakovosti glasbe. Eno z drugim ni povezano. Kar je povezano, je le to, da ti ne o prvem, ne od rugem nimaš pojma.

Velikokrat se zgodi, da metalski kvazi-glasbenimi skušajo narediti koncert z simfoniki, ti pa jih vedno zavrnejo, saj oni tega "sranja" ne bodo igrali. Jaz jim dam prav. Edina svetla izjema so seveda Metallica...

LP
Gargy

Torej so Dan D tako dobri kor Metallica? hahahhaaaaa

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

LP
Gargy

Jasno, glasbeni okus in znanje o kakovosti glasbe nista isto. Jaz osebno sem preposlušal vse, od popa, punka, punk-rocka, housa, metala, rapa, pač, odvisno od starosti in sem se zadovoljil le s takšno glasbo. Vse ostalo se mi zdaj ne zdi dovolj dobro. Pa mi povej ti, glasbeni virtuoz, v kateri zvrsti je mogoče zaznati toliko kreativnosti, glasbenega znanja, tehničnih zmogljivosti, melodike ... kot pri power metalu. Jasno, da so razne jazz zvrsti ipd. ravno tako glasbeno in tehnično izjemne, so pa zato (vsaj zame) veliko manj poslušljive. Dejstvo je, da ima veliko takšnih metal bendov vrhunske, šolane glasbenike.

Rhapsody so posneli ogromno s simfoniki, pri ustvarjanju Symphony of Enchanted Lands II je sodelovalo več kot 100 ljudi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Tale epski metal je krneki, sem sicer Rhapsody "poslušal" določeno obdobje ker je fajn glasba za sprostit. Tko metal za otroke, besedila oz. teme so itak pravljične (dobesedno). Se pa hitro naveličaš te glasbe ...

Sicer pa italjanski metal je nekako v sozvočju s tem narodom; pocukrano in kičasto. To da je angleščina na nizkem nivoju (italy, remeber) mi ni potrebno razlagat!

Recimo kakšni Hammerfall so meni precej boljši, če že moram izbirat kaj od powerja.

Sicer pa vsako leto se čudim Luca Turilli fanom (makaronarji jasno) na metalcampu, v oprijetih mrežastih majčkah (z sveže opranimi in počesanimi lasmi) jih je težko spregledat!
grin1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Luka nic ne pise not, z Alexom naredita osnovni aranzma na papirju, in to je to, ostalo pa potem predata clanom benda (ne na papirju).
Ce gre za simfonicni del, Luka skomponira na klavirju, sicer pa na kitari. Lohk bi vedu, da sta Luka in papir skregana ze od majhnega.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.260
113
42
Jaz osebno sovražim ženski glas v metalu. Izjema so Arkona in začetki of KIttie.