Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Ja saj si ga sklofutal samo do neke mere in po opisu si je zaslužil eno okoli uh. V nobenem primeru pa ga ne bi tako tepel, da bi podlegel poškodbam.
Seveda ne, samo vedno obstaja možnost, da tudi pri klofuti ali pa prerivanju pijanec izgubi ravnotežje, nerodno pade recimo z glavo zadane v robnik in je konec isti, kot v Globalu. Smrt.
Tudi v primeru, katerega sem navedel, sva bila oba predlagana sodniku za prekrške, ne glede na to, da je mulc vse priznal in še več (je pomagalo, da sem imel njegove podatke spravljene...). Meni so take stvari s pritožbami vedno padle ali zastarale, samo živce ti pa vseeno pobere.
Zato pa pravim tudi za ta nesrečni primer v Globalu, vem kako redarji delajo in da je vse prevečkrat pri reševanju problemov prisotno fizično nasilje, poznam tudi oba vpletena, Bukovca že 10-15 let, ko je še prodajal neke medicinske postelje al kaj že in se mi je vedno zdel fer možakar, Sedota pa nekje 7-8 let... nihče ni niti pomislil, da se lahko konča s smrtjo, pa se vseeno je. Še večja neumnost je reči, da sta ga šla namensko ubit, niti ni umrl na mestu (kar bi, če bi to res hotela storiti), ampak za posledicami pretepa kasneje v bolnišnici.
Nesrečen primer, kaznovana bosta, kakšna bo končna kazen še ne vemo, 8 let je kar dolga doba, bolj je vprašenje, kako tvoja vest to lahko prenese, v 8-ih letih imaš veliko časa premišljevati, kaj si storil, da je nekdo zaradi tebe izgubil življenje,... Če vesti ni, je pač vseeno koliko let dobiš, notri si itak med ''svojimi''. Žalostna je tudi cela farsa od sojenja oziroma izgovori, kako je vse skupaj potekalo in kakšno je ozadje, a o tem bo verjetno še nova zgodba.