Ob vožnji pri kateri ti dizel žre 4,5-5,5, ti bo becinar 6,5-7,5. Več kot 2 litra razlike ne bo ... Pa bencinar vleče lepše iz najnižjih vrtljajev, bencinarji so tišji (ne ne ropotajoči dizli, kar vzemi v roke kvaliteten inštrument in se spravi merit) ...Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Evo ti en konkreten primer:
Razlika pri nakupu avta srednjega razreda je bila vse skupaj 1200€. Moč bencinarja cca.120 KM, diesel 115 KM, oba 1.6.
Zdaj pa poglej porabo 8-9 l/100km bencinca in 4,5-5,5 l/100 km dizelaša in dodaj še ceno litra bencina in dizla pa boš dobil razliko pokrito v 1 letu.
+ dizel lepše vleče, manj glasen, hitreje ga boš prodal, ker bo vsak gledal samo da je dizel, ko omeniš bencina pa je znan odg. to samo pije.
Razlika v letnih servisih pa je cca. 50€...
Pa soli ti pamet komu drugemu..
Mi ni treba soliti pameti nikomur, vidim pa, da si ti lepo lažeš sam sebi, da upravičiš svoj nakup traktorja. A ga ima tudi sosed, pa si ga zato tudi ti vzel?Citat:
Evo ti en konkreten primer:
Razlika pri nakupu avta srednjega razreda je bila vse skupaj 1200€. Moč bencinarja cca.120 KM, diesel 115 KM, oba 1.6.
Zdaj pa poglej porabo 8-9 l/100km bencinca in 4,5-5,5 l/100 km dizelaša in dodaj še ceno litra bencina in dizla pa boš dobil razliko pokrito v 1 letu.
+ dizel lepše vleče, manj glasen, hitreje ga boš prodal, ker bo vsak gledal samo da je dizel, ko omeniš bencina pa je znan odg. to samo pije.
Razlika v letnih servisih pa je cca. 50€...
Pa soli ti pamet komu drugemu..
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
... je povedal strokovnjak za vsa področja.
Vozil bencinarje, vozil dizle. Obojega po 200.000 km. Računi za servise so moja ekspertiza ... Gospod štromar pa lahko pametujejo naprej ...
Ogo
Fajn (se strinjam, pošten odgovor za avto srednjega razreda), kaj pa ''izredno servisiranje''?Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
rezlika med servisi je toliko kot profitiras pri enem rezervoarju goriva
Ahm, in verjetnost tega v primerjavi z dizli je? 200% večja? Ali še več?Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
...in kot da z bencinarjem ni nekih izrednih stroskov. Pravtako crkujejo injektori, katalizatorji, vzigalne tuljave,.....
potrebno je menjat svecke, kable,lamda sonde....
Verjetno nikogar, ker se navadiš.Citat:
Pa že če smo pri temu, koga moti resnično tista glasnost?
Se strinjam 100%, sploh z zadnjim stavkom.Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zelo enostavno. Inteligentni ljudje v civiliziranih članicah EU so že davno ugotovili, da se dizel splača.
Splača se, kadar prevoziš veliko kilometrov.
Citat:
Dizla lažje prodaš, vsaj v SLO.
Citat:
Toliko kot plačaš več ob nakupu tudi iztržiš pri prodajni ceni.
Se strijam. Sam sem govoril zgolj o verjetnosti in le ta je žal na strani dizlov. In cene delov isto, žal.Citat:
Izredni servis je dražji, ni pa pogost ob rednem vzdrževanju. (o specifiki "uvozov" vozil iz Nemčije sem že pisal in tudi o nerednem vzdrževanju).
Mene, recimo., posebej pri mestni vožnji. Zelo. In tresljaji tudi. Hočem, da je avto karseda tih. Tudi zato sem kupil bencinca ... Ker primerljiv dizel bi bil (poleg tega da je dražji) glasnejši. Več denarja, potem pa več hrupa? Ne, hvala.Citat:
Moja napaka glede glasnosti dizla, sem se zatipkal. Pa že če smo pri temu, koga moti resnično tista glasnost? Kdaj vas moti? na semaforjih ko čakate? toje spet samo en "navidezni" minus.