Toyota Avensis se poslavlja prihaja Camry

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
A je ta kaj večji:
new-2018-toyota-camry-xsev6automatic-8486-17732323-10-640.jpg

Drugače pa, zakaj bi bila pa televizija na sredi armaturke uporabna? Saj avto še ne vozi sam, imaš pa še dokaj velik HUD, mislim da kaže tudi napotke iz navigacije.

Ampak kot rečeno, kaj bodo pripravili za Evropski model bo treba še počakat, oblikovno pa se verjetno ne bodo preveč oddaljili od ameriškega.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Po slikcah sodeč nimaš pripomb glede dostopnosti in kvalitete materialov? :rolleyes:

Jaz sem tudi pobožal slikco, pa mi na otip usnje na volanu deluje precej stekleno.

Fak, res ste stručkoti da bogpomagaj....

Ja fak no nauči se brati, sem napisal glede na Video teste, so materiali kar ok. Če pa ti po sliki ne vidiš dostopnosti gumbov ti pa ni pomoči.

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.863
113
Med takimi strokovnjaki mi res ni pomoči, imaš prav. Sem še stare šole in moram za razliko od netdrkačev pač v živo probat ali mi je določen gumb na dosegu ali ne.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Do takrat pa nočeš nobenih drugih informacij? Nobenih slik? Kot iz Marsa skočiš direkt v avto in v 1 uri testne vožnje vse zveš kar moraš zvedet o avtu?

Lepo te prosim no, pojdi buče prodajat kam drugam, smo na forumu o avtomobilih in debatiramo o avtomobilih, če avto še ni na voljo v Slo za otipat, nam boš ti govoril da ne smsmo gledat video testov in slikc notranjosti ali kaj?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
A je ta kaj večji:
new-2018-toyota-camry-xsev6automatic-8486-17732323-10-640.jpg

Drugače pa, zakaj bi bila pa televizija na sredi armaturke uporabna? Saj avto še ne vozi sam, imaš pa še dokaj velik HUD, mislim da kaže tudi napotke iz navigacije.

Ampak kot rečeno, kaj bodo pripravili za Evropski model bo treba še počakat, oblikovno pa se verjetno ne bodo preveč oddaljili od ameriškega.
Ta je vecji ja. Racunam do bo prikaz informacij boljsi na vecjem displayu.

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.863
113
Do takrat pa nočeš nobenih drugih informacij? Nobenih slik? Kot iz Marsa skočiš direkt v avto in v 1 uri testne vožnje vse zveš kar moraš zvedet o avtu?

Lepo te prosim no, pojdi buče prodajat kam drugam, smo na forumu o avtomobilih in debatiramo o avtomobilih, če avto še ni na voljo v Slo za otipat, nam boš ti govoril da ne smsmo gledat video testov in slikc notranjosti ali kaj?

Pametuješ o dostopnosti gumbov in kvaliteti materialov na podlagi fotk, zdaj ko sem jaz to na glas povedal (pač, mimogrede, toliko da se ve, kakšne sorte eksperti nam prodajajo svoje izkušnje) si pa užaljena princeska in skačeš v luft kako ti ne pustim debatirat o avtomobilih. Ko en mali froc.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Jah ti si kar zatiskaj oči, saj po Luni tudi še ni hodil človek ker pač sam nisi bil gor, pa zemlja je ravna, ker ti vidiš da je ravna. Neko mnenje se na podlagi fotke in testov, da ustvarit in mnenje nekih američanov vseeno nekaj šteje, tako kot mnenje nekega sosedovega Janeza, mnenje jello ali mnenje mene. Nobenemu takemu mnenju pa ni 100% za zaupat, toliko nam pa je ja jasno in ne potrebujemo tebe da nam o tem še nekaj dodatno oznanjaš.

Ker tudi na koncu ko si v avtu ne moreš priti do črnobelega zaključka, svet je preveč siv za to.

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.863
113
Dobr, a dava to zdaj dol z mize in nehaš kokodajsat o svetovnih problemih in zarotah, raje deli z nami še kakšno toyota izkušnjo na podlagi fotke. Tako, da si človek ustvari nek vtis in se lažje odloči.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.424
113
A to prav vidim? Camry 2019 s halogenkami, kao Toyotin top model???? Ne mi prosim rečt da je ta "žuta" barva LED?

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.863
113
Počakaj, da se preguglajo čez vse fotke, filmčke in revjuje in iz prve roke potrdijo, da pri toyoti halogenka sveti bolje kot vsak xenon, led, laser in kot vse kar še bodo izumili.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.424
113
Za primerjavo lahko pogledaš kaj si američani mislijo o LED lučeh na Passatu :D:
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volkswagen/passat-4-door-sedan

Veš kaj sem opazil pri vas Toyotarjih? Zdi se mi da imate malo kompleksa, skoz se spuščate v neke primerjave z Nemci. Zakaj meni kažeš kakšne luči ima Passat? Pa ti veš da jaz nikoli nisem imel VW-gna, niti nisem noben pristaš te znamke? Pač vprašal sem ali je to res halogen ker ravno tako izgleda (očitno se res trudijo da čim grše naredijo). Da so pa luči grde/nedomiselne za avtomobil tega letnika, te generacije te klase v tem tisočletju pa raje nisem komentiral saj bi se zopet spustil v primerjalno vojno v smislu, kakšne žaromete pa imasta VW in Škoda.. Daj mi nekaj odkrito povedat, a ti sploh misliš da je Toyota v čem slabša (v povprečju) če jo primerjamo z Evropsko konkurenco? Torej oblikovno znotraj/veni, materiali, udobje, sestavljenost, tehnologija, varnost, pokvarljivost, ekonomičnost ali Toyota nasplošno gledano najboljši možen nakup in povozi vse? Zgolj vprašam, ni me treba napasti!

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Da, ta žuta barva je LED. Če pa želiš vedeti kako v resnici svetijo z nekim resnim testom pa poglej tule:
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/toyota/camry-4-door-sedan

Levo na seznamu klikneš Headlights in dobiš zelo natančno oceno, kako in kaj.

Za primerjavo lahko pogledaš kaj si američani mislijo o LED lučeh na Passatu :D:
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volkswagen/passat-4-door-sedan
Pa so te luči v Passatu enake za EU kot za Američane? Ker v testu piše, da tudi pri LED ni curved adaptive.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.424
113
Pa so te luči v Passatu enake za EU kot za Američane? Ker v testu piše, da tudi pri LED ni curved adaptive.

Raje se ne bom spuščal v debato ker sta tudi pri VW 2 tipa LED luči, osnovne in boljše. Da se dalje ne spuščam v debato o sami tehnologiji LED luči ki jih posemezen konceren ima. Matrix LED, Multibeam od Mercedesa... svetlobna leta pred vsemi Japonci, tudi pred Lexusom. Ampak kot sem rekel že zgoraj, ni moj namen primerjat stvari med sabo saj nismo v vrtcu. Tukaj je pač debata ali določena stvar je OK, ni OK, je kvalitetna, ni kvalitetna, je napredna, ni napredna... Skratka brezveze. Čist na brzino, nek Matrix LED je 3x bolj zakompliciran kot pa nek LED od Toyote, dost več stvari ima za crknit in za zafrkavat, je pa vrhunska zadeva in logično dražje za vzdrževanje. Torej kaj je sedaj bolje? Kakor za koga...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Tudi Toyota pozna neko varianto Matrix LED, dobiš ga serijsko v Priusu Plug-in za 34k €, oz. 30k € po odbiti subvenciji.

Ne vem kdo je tu otročji, tisti ki po slikci pri dnevni svetlobi preko Youtube reče, da so luči grde rumene halogenke ali tisti, ki prilima neodvisen test IIHS in en primer konkurence na tem istem testu?

Ne vem kdo se je spomnil, da luči ki dobro svetijo morajo biti že na pol modre, doma pa vsak išče LED s toplo belo svetlobo. Bom kar sam odgovoril, najboljšo svetilnost glede na moč (W) se doseže če na steklu žarnice ni dodatnih filtrov, tako je halogenka rumena in tako je Xsenon bel. S prihodom LED pa je električna moč žarnic lahko bistveno nižja in čisto mogoče je da si proizvajalci dovolijo nekaj več svobode z barvo svetlobe, kaj misliš?

In ka je bolj pomembno, da vsak na daleč vidi tebe kako se mu bližaš s snežno belimi luči in ti misliš kakšen statusen simbol je to ali je bolj pomembno kako ti vidiš na cesto iza volana? A morda nisi ti komentiral izgleda, jaz sem pa prilimal test svetilnosti?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
In ja čisto mogoče je da bo Toyota za EU zaradi takih patronov dala v Camry popolnoma bele LED luči, pa boste lahko vsi srečni. Kar se luči tiče ima amerika zelo drugačne predpise in prva stvar če uvažaš nek ameriški avto je predelava luči, tako da 100% luči na nobenem avtu niso enake v EU in ZDA.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.424
113
Ne samo da se na Toyote spoznaš, vidim da si tudi zelo brihten in moder. Bova pa na tej točki kar se svetil tiče kar končala debato. Vidim da zopet nisi najbolj skapiral kaj si napisal in to zato ker pišeš v afektu. Torej spet ravna Toyota pravilno, vsi ostali proizvajalci pa narobe a ne? Torej dajva končat to "Toyota" debato na tej točki. :nazdravje: