predlog za star dizel karavan

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.651
5.997
113
1.6 ima lahko siemens šobe ali pa delphi: na primer sam sem naredil 300 jurjev z 2015 octavio, delphi prve šobe prva pumpa
Vsi vemo, da siemens niso bile bogvekaj in so se precej menjale
No, sodelavec je imel pa octavio 2014 s siemens, 468.000, prve šobe prva pumpa.
Tako da, ko govorite audi bp, se mi, tehniki, samo smejimo, saj po večini vemo, odkod to oz kje je razlika
Za ene je 1.6 tdi enak 1.6 tdi, mi pa vidimo tipe vbrizga, nadgradnje sw s high pressure egr v izpuhu in podobne jajca...

Lej.....rent-a-car flota VAG vozil.....

Isti tip motorja v prometni....približno isti letniki....podobni kilometri....

VW....Škoda večino vpoklicanih.....Audi sm pa kje kakšen...

Na računu iste kataloške rezervnih delov (šob itd)

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.173
65
48
Osrednja Slovenija
Hja, saj vem da je bogokletno, ampak zakaj pa ne :)

Laguna 3 - 2,0 Dci. V končni fazi tudi 1,5 Dci dela ko šus, je pa malo švoh. 2,0 je pa z malo večjo porabo sicer praktično boljši od vseh naštetih. Kak letnik 2012 ali mislim do 2013 nima še DPF filtra, ampak tudi če ga ima - kolikor vem ni težav. Jaz imam zadnjo - 2015 - z DPF jem in pri sedanjih 230,000 prevoženih nobenih težav. Veriga ok, DPF ok, rjavi itak ne - skratka - edina težava je črpalka goriva ( na splošno), kjer zgnije - kontakt. Rešljivo v 10 minutah, če zna kdo lotat :) .

Kaj pa tist ki ga je 5rol pripeljal leta 2020 in je še od prej na dnu ostalo za prst 20 starega?
Če ni ok, bi bil z njim zadovoljen vsaj traktor?

Kaj bi se zgodilo če bi ga dal v Astro 1.7 DTI....kolk časa/kilometrov bi zdržalo?
astra 1,7DTi ma isuzujev motor, 75 konjev, tist gre na vse živo. Tud na prastar kurilc/dizel bi šlo. Še ketno ma da ni treba jermenov menjavat.