Tipični mladi voznik BMWja

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Sam imam precej močan avto in vozim skozi naselje v peti, pa ni šans da bi pomotoma prišel čez 50-55, še če dam v drugo ali tretjo in ful gas, rabi nekaj časa da pride do 70.
To nikakor ne gre skupaj.
Sam sem v naselju vedno na tempomatu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Tudi sam se navajam na tempomat po naseljih. V 30 conah nisem pogosto. Pogosto se peljem cez naselja ki je skuoaj dolgo cca 6km..... Pritisnem gumb in.... Pa je vmes ravnina kjer je z motorjem slo 150 + za šalo (brez hiš), vendar od kar na koncu ravnine znajo "streljati" raje mirno spim in grem minuto prej od doma.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Res ne vem, zakaj bi bil tempomat namenjen samo vožnji po AC? Redno uporabljam v naseljih. Še posebej priročno je pri vožnji po regionalkah, ko je treba vsake toliko čez naselje peljati - veselo pritiskam po ovinkih, ko pridem do naselja pa znižanje hitrosti, tempomat...
Limiter imam - in sem ga uporabil samo enkrat, ko me je zanimalo kaj počne. Popolnoma nepotrebna zadeva.

zmaga.gif

Enako pri meni. Saj ni težko kontrolirati hitrosti a vseeno je to še lažje s tempomatom. Kot da se bo kaj prej izrabil, če ga tako uporabljam
bonk.gif

Citat:
Sam imam precej močan avto in vozim skozi naselje v peti, pa ni šans da bi pomotoma prišel čez 50-55, še če dam v drugo ali tretjo in ful gas, rabi nekaj časa da pride do 70.

Tole je pa tudi smeh ja, res moraš imeti precej močan avto
hysterical-1.gif
Očitno je izraz "precej močan avto" dokaj relativen...

In če imaš ti precej močan avto, je potem tole raketa s svetlobno hitrostjo: https://www.facebook.com/MyEvoo/videos/909456645797387/

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
in potem beremo jambranje starih žensk ko na radar naleti 60 + na 50 omejitev. Razlog pa je to da je težko pri tako močnih avtih kontrolirati hitrost in se hitro spozabiš....
Tempomat je past, ker ti lahko pade zbranost in boš ob morebitnem zaviranju lahko ustavil kasneje, kot pa če bi bil norc in vozil 70 kmh.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Ma ni to nobena past no... oz. je, če se mu preveč prepustiš. Samo potem je lahko past že to, da se malo zamisliš in posledično po možnosti odsanjariš nekam. Odvisno od osebe do osebe, če mene vprašaš
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
stardec, sicer se delno strinjam, sploh za novodobne lastnike teh vozil, a vseeno ne moreš metati vse v isti koš, pa naj ti bo znamka avta še tako priskutnjena.
wink-1.gif

SKORAJ vse BMWjaše lahko damo v isti koš. Soraj.
Kar POGLEJ
In POglej

Ah, kaj naj ti rečem ... na nevoščljive "novinarje" ne dam nič ... seveda se bolj bere, če piše, voznik z BMW-jem je divjal preko 200km/h, ali voznik BMW-ja je povzročil nesrečo ... kot če bi pisali: voznik KIE ipd. (se opravičujem prizadetim
grin1.gif
).

Seveda je ogromno idiotskih mladcev v avtih, ki so bili včasih nedosegljivi, sedaj pa za par k dobiš že hudo zverino, tako da si jo lahko vsak kupi (kako se potem to sicer vzdržuje je druga pesem) a se vozijo v različnih znamkah, ne le v BMW-jih.
wink-1.gif

Verjetno je z mano kaj narobe, ker vozim več ali manj po omejitvah (sploh v naseljih), uporabljam smernike, večkrat dam komu prednost, čeprav vozim BMW-je že več kot dvajset let. No, edino mlad nisem več.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Sej ne da drugače pri bimmerju tudi tempomat dela pri 30 na uro (in ga prav z veseljem koristim v 30 conah) ampak ok, that was funny
grin1.gif
Nič, me je tolk zmotilo da moram odgovorit.
Meni se zdi uporaba tempomata v naseljih in conah 30 naravnost retardirana. To je za enakomerno vožnjo, ki jo imaš pri nas v glavnem samo na AC.
1. Naselja. Nekatera sicer so dolga, ampak wtf, da ne bi mogel 1km držat stopalke za plin.
Da imaš v bistvu za omejevalnik hitrosti je pa sploh kr neki. Sam imam precej močan avto in vozim skozi naselje v peti, pa ni šans da bi pomotoma prišel čez 50-55, še če dam v drugo ali tretjo in ful gas, rabi nekaj časa da pride do 70.
2. Cone 30. Tukaj mi sploh ni jasno kje je problem. Edini način da presežeš 30 je da poteraš v prvi do blokade, če voziš normalno v drugi ali celo tretji, si ravno pri nekje 30.
Sploh je pa to faking par 100 metrov, kakšen tempomat neki. Sam bi še brez števca dobro vedel da vozim 35 namesto 30.

Meni še v navodilih piše:
It is not recommended for use on extra-urban roads with traffic. Do not use it in town.

Potem obstaja še limiter, ampak ga sam nimam. Ampak kot že rečeno, to moraš imet res 500KM+ pod pokrovom, da imaš težave držat hitrost.
Sam imam bolj težave, da mi izven naselja hitro pobegne iz 100 na 120. Imam sicer nastavljeno opozorilo pri 110, ampak to ni enako kot limiter.

Ne vem kakšen avto imaš, vendar ti povem da z 240+ ks brez problema vozim 50km/h v naselju (in če bi le malce stopil na plin bi bila takoj stotka
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
...ksz....

@Stardec - ko si že ravno nalepil tist članek o povišanju premije pri Tiliji za BMWje in ker sem slučajno iz foha - Tilia je res dvignila premije oz. uvedla doplačilo pri odgovornosti in pri kasku ampak glavni vzrok niso škode iz odgovornosti (kar bi potrdilo tvojo domnevo, da smo BMW driverji v veliki večini norci, ki divjamo naokoli in povzročamo škode sebi ter drugim), temveč je bil glavni razlog za dvig premije oz. doplačilo za BMWje izjemno slab škodni rezultat pri kasku in to pri manjših poškodbah, ki pa zavarovalnico stanejo veliko.
To pa pomeni, da smo BMW ownerji dejansko med najbolj "picajzlasti" oz. želimo, da so naša vozila kar čimbolj u nulo porihtana oz. kar se le da brez prask in podobnega. Zdaj pa pazi to - največ takšnih poškodb pa ne nastane pri divjanju temveč v primeru foušije nekoga, ki ti potem "malce" pordgne s ključem po boku ali dveh ali pa v primeru raznih stardecov, ki niso sposobni parkiranja avtomobila, brez da se zraven še "malo" nasloni na tvojega. Ali pa odpiranje vrat brez občutka za sosednje avtomobile.

Toliko o tem, da ne boš preveč prepričan v svoj prav. Ker nimaš prav.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz....

@Stardec - ko si že ravno nalepil tist članek o povišanju premije pri Tiliji za BMWje in ker sem slučajno iz foha - Tilia je res dvignila premije oz. uvedla doplačilo pri odgovornosti in pri kasku ampak glavni vzrok niso škode iz odgovornosti (kar bi potrdilo tvojo domnevo, da smo BMW driverji v veliki večini norci, ki divjamo naokoli in povzročamo škode sebi ter drugim), temveč je bil glavni razlog za dvig premije oz. doplačilo za BMWje izjemno slab škodni rezultat pri kasku in to pri manjših poškodbah, ki pa zavarovalnico stanejo veliko.
To pa pomeni, da smo BMW ownerji dejansko med najbolj "picajzlasti" oz. želimo, da so naša vozila kar čimbolj u nulo porihtana oz. kar se le da brez prask in podobnega. Zdaj pa pazi to - največ takšnih poškodb pa ne nastane pri divjanju temveč v primeru foušije nekoga, ki ti potem "malce" pordgne s ključem po boku ali dveh ali pa v primeru raznih stardecov, ki niso sposobni parkiranja avtomobila, brez da se zraven še "malo" nasloni na tvojega. Ali pa odpiranje vrat brez občutka za sosednje avtomobile.

Toliko o tem, da ne boš preveč prepričan v svoj prav. Ker nimaš prav.

Eh matej kakšne kozlarije spet streljaš. Tvoja skromna pamet dokazuje pravilo, da BMWjaši po večini, niste ravno prevceč pametni. Tud vaša vožnja na cesti to dokazuje.
Kakopak, razni strdeci glih po BMWjih največ z vrati tolčejo in praske ravno po BMWjih največ delajo.
Ejejej skromna tvoja pamet matejček.
Veš kaj ti bom pa jaz povedal.
BMWjašem je zavarovalnica premijo dvignila zaradi vaših zavarovalniških goljufij, katerih se največ poslužujete ravno BMWjaši. Kakšni picajzlasti? Goljufivi ste najbolj. Pa so vam premijo dvignili.
Ampak me vseeno nekaj zanima.
Zakaj ti in ostala BMW horda mislite da so vam ljudje fouš vašega Bosanskega Motornega Wozila?
Če ti jaz povem čist po pravici, mene bi blo sram vozit BMWja.
Torej, zakaj naj bi vam že bili fouš?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Aja, še to.
Tukaj se hvalite kakšni super duper šoferji ste, v isti sapi pa nehote priznavate, da sploh nimate nobenega občutka.
Sploh nimate občutka za hitrost, pa morate tempomat v naselju vklopit.
Jaz sem stardec pa ne rabim tempomata v naselju, ker imam tolk občutka za hitrost in vem kdaj mi avto hitrost spremija.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Aja, še to.
Tukaj se hvalite kakšni super duper šoferji ste, v isti sapi pa nehote priznavate, da sploh nimate nobenega občutka.
Jaz sem stardec pa ne rabim tempomata v naselju, ker imam tolk občutka za hitrost in vem kdaj mi avto hitrost spremija.

Dedi, daj pojdi po očala, ker si definitivno nekaj narobe prebral
wink-1.gif

Glede ostalega pa - da nebi mislil, da sem pričakoval, da mi boš dal prav. Samo ti se pa vseeno motiš. Veš, v temu primeru glede doplačila na znamko pri zavarovanju pa ostale fore glede škod sem jaz "Kopitar, ki lahko čevlje sodi", ti pa niti ne in zgolj zagovarjaš lastne domneve
roza.gif

(Kar sicer ni niti malo napačno, ni pa nujno ravilno. Te domneve pa to)

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Aja, še to.

Dedi, daj pojdi po očala, ker si definitivno nekaj narobe prebral
wink-1.gif

Glede ostalega pa - da nebi mislil, da sem pričakoval, da mi boš dal prav. Samo ti se pa vseeno motiš. Veš, v temu primeru glede doplačila na znamko pri zavarovanju sem jaz "Kopitar, ki lahko čevlje sodi", ti pa niti ne
roza.gif

Matejček, tud brez očal se da videt BMWjaša, ki po cesti največ pizdarij dela, od vseh ostalih voznikov.
Vsak, ki je na cesti lahko prešteje kolk BMWjašev vozi kot se šika. Redki so kot tartufi.
Če se že kak BMW na cesti slučajno pelje kot se šika, je v tem BMWju za volanom kakšen "stardec".

Tisto, kar sem pa napisal o vzroku za povišanje zavarovalniških premij BMWjašem, pa drži 100%. To je preverjena informacija, zato ne rabiš ti men tle bučk prodajat. Največji zavarovalniški goljufivci ste BMWjaši.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Očala sem ti svetoval tista za na blizu, za boljše branje in razumevanje forumskega besedila
wink-1.gif

In ne, glede na to kako veliko BMWjem videvam na cesti moram reči, da je dejansko večina normalna, seveda pa se najdejo tudi pacienti za volanom propelerja. Ampak čakaj, čakaj, se mi zdi da je to neka klasična fora statistike?
17758-icon_confused.gif

O zavarovanjih pa bolje, da ne razpredaš dalje, ker sem ti že napisal kako in kaj, smo imeli sestanek zgoj in samo zaradi tega bmw doplačila torej STFU. Je pa res večji procent možnosti, da dražje kot je popravilo nečesa, večji je procent možnosti, da hoče nekdo kaj zmutit. Ampak to se potem razvleče na vse dražje avtomobile in ne zgolj in samo na BMWje.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Očala sem ti svetoval tista za na blizu, za boljše branje in razumevanje forumskega besedila
wink-1.gif

In ne, glede na to kako veliko BMWjem videvam na cesti moram reči, da je dejansko večina normalna, seveda pa se najdejo tudi pacienti za volanom propelerja. Ampak čakaj, čakaj, se mi zdi da je to neka klasična fora statistike?
17758-icon_confused.gif

O zavarovanjih pa bolje, da nerazpredaš dalje, ker sem ti že napisal kako in kaj. Je pa res večji procent možnosti, da dražje kot je popravilo nečesa, večji je procent možnosti, da koče nekdo kaj zmutit. Ampak to se potem razvleče na vse dražje avtomobile in ne zgolj in samo na BMWje.
priden.gif
Hja, saj delanje cestnih pizdarij se za BMWjaše smatra kot normalno početje. Normalno je, da kdor ima BMWja dela pizdarije.
O povišanih zavarovalniških premijah za BMWjaše sem ti pa tud povedal resnico. Imam pač nekoga v familiji, ki dela na Tiliji in mi je povedal zakaj so vam premije dvignili. Zaradi pizdarij in goljufij. Ampak to resnico se ne sme dat v javnost. Diskriminacija pa to...
Picajzlalasti ste BMWjaši ja......hehehehe
V kršenju predpisov morda res.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
[
Da imaš v bistvu za omejevalnik hitrosti je pa sploh kr neki. Sam imam precej močan avto in vozim skozi naselje v peti, pa ni šans da bi pomotoma prišel čez 50-55, še če dam v drugo ali tretjo in ful gas, rabi nekaj časa da pride do 70.

Torej imaš močan avto, pa rabiš nekaj časa v DRUGI ali TRETJI prestavi, da pride do 70??????? Jaz mam 100 kW pa več kot 1.5T težak avto, pa v drugi oz. tretji iz 50-55 skorajda "skoči" na 70 km/h.

Daj prosim napiši kako čudo ti to voziš. Al maš zmontiran kak res old scool kompresor, ki "nabija" konje skupaj z obrati
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Res ne vem, zakaj bi bil tempomat namenjen samo vožnji po AC? Redno uporabljam v naseljih. Še posebej priročno je pri vožnji po regionalkah, ko je treba vsake toliko čez naselje peljati - veselo pritiskam po ovinkih, ko pridem do naselja pa znižanje hitrosti, tempomat...
Limiter imam - in sem ga uporabil samo enkrat, ko me je zanimalo kaj počne. Popolnoma nepotrebna zadeva.

zmaga.gif

Enako pri meni. Saj ni težko kontrolirati hitrosti a vseeno je to še lažje s tempomatom. Kot da se bo kaj prej izrabil, če ga tako uporabljam
bonk.gif

Citat:

Tole je pa tudi smeh ja, res moraš imeti precej močan avto
hysterical-1.gif
Očitno je izraz "precej močan avto" dokaj relativen...

In če imaš ti precej močan avto, je potem tole raketa s svetlobno hitrostjo: https://www.facebook.com/MyEvoo/videos/909456645797387/

Mogoče ima pa litrsko mašino pa turbino od kamiona?
confused-1.gif