Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Tako informativno...In katera znamka bi naj bila pregovorno in v praksi nekako najbolj trpežna ? Se pravi najmanjša obraba ?
Gre za vožnjo poleti in pozimi.
Hvala.lp
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Citat:
Tako informativno...In katera znamka bi naj bila pregovorno in v praksi nekako najbolj trpežna ? Se pravi najmanjša obraba ?
Hvala.lp
Najboljse drzi continental po mojih izkusnjah. Ostale premium znamke imajo prvi 2 leti iste karakteristike potem pa padejo mocno, v smislu trdote, najbolj se pozna na mokrem.
Citat:
Citat:
Citat:
Hvala.lp
Najboljse drzi continental po mojih izkusnjah. Ostale premium znamke imajo prvi 2 leti iste karakteristike potem pa padejo mocno, v smislu trdote, najbolj se pozna na mokrem.
Se mi je zdelo da bo continental nekje v vrhu..
Drugače pa moram reči ,da ima tudi s savo hp2 zelo dobre izkušnje. So vožene 2 poletja in sedaj bo 3-ja zima pa je še profila vrh glave.
Res da v neke hribe ne hodim ,vozim pa nekje po omejitvah in z občutkom.
Osebno mnenje imam ,dase tudi okoli gum dela prevelika fama. Dvomim da so sploh katere res neuporabne.
Če pomislim 20-30 let kakšne gume smo vozili , me kar zmrazi. Pa je šlo. Pa je bilo več snega ,pa tudi sami avtomobili brez vsakih abs,asr,esp...
Če nimaš v glavi pošlihtano ,ti ne pomaga nobenea guma.
lp
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Hvala.lp
Se mi je zdelo da bo continental nekje v vrhu..
Drugače pa moram reči ,da ima tudi s savo hp2 zelo dobre izkušnje. So vožene 2 poletja in sedaj bo 3-ja zima pa je še profila vrh glave.
Res da v neke hribe ne hodim ,vozim pa nekje po omejitvah in z občutkom.
Osebno mnenje imam ,dase tudi okoli gum dela prevelika fama. Dvomim da so sploh katere res neuporabne.
Če pomislim 20-30 let kakšne gume smo vozili , me kar zmrazi. Pa je šlo. Pa je bilo več snega ,pa tudi sami avtomobili brez vsakih abs,asr,esp...
Če nimaš v glavi pošlihtano ,ti ne pomaga nobenea guma.
lp
Bolj je fora ta da smo pred 20 leti fural awte tipa fico,jugo in 101ka..vsi z krepko manj kot 1000kg...dans se furamo pa u gajbah z 1300-1500kg...zato so gume tok bolj pomembne...
Lp
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Razlike so in to je dejstvo, prvo zimo se večina obnese solidno, že naslednjo sezono pa se vidi razlika med odličnimi in povprečnimi zimskimi gumami. Tukaj je Continental absolutni zmagovalec.
Tako kot je bilo že napisano, pred več desetletji se je v glavnem vozilo lažje in "švohnejše" avte z ozkimi gumami, zato načeloma ni bilo nekih večjih problemov, danes pa so avti precej težji, z močnejšimi motorji in širšimi pnevmatikami.
Za normalno vsakodnevno uporabo pri lažjih avtomobilih je načeloma res, da so vsake nove zimske gume dobre, če pa si na cesti veliko in daš kaj na varnost, je pa jasno da ne boš natikal neke čunga lunga kitajčke.
Citat:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Razlike so in to je dejstvo, prvo zimo se večina obnese solidno, že naslednjo sezono pa se vidi razlika med odličnimi in povprečnimi zimskimi gumami. Tukaj je Continental absolutni zmagovalec.
Tako kot je bilo že napisano, pred več desetletji se je v glavnem vozilo lažje in "švohnejše" avte z ozkimi gumami, zato načeloma ni bilo nekih večjih problemov, danes pa so avti precej težji, z močnejšimi motorji in širšimi pnevmatikami.
Za normalno vsakodnevno uporabo pri lažjih avtomobilih je načeloma res, da so vsake nove zimske gume dobre, če pa si na cesti veliko in daš kaj na varnost, je pa jasno da ne boš natikal neke čunga lunga kitajčke.
Drži in ne drži...
Še vedno je tako kot sem že zapisal , Če nimaš v glavi pošlihtano ti nobena elektronika in čudežna guma ne bo pomagala.
In še nekaj. Ne zagovarjam po tvoje "čunga lunga " gum. A vseeno. Kaj misliš da kitajci delajo verjetno v milijone kosov gum , da jih potem nimajo kam prodati in da jih nihče ne uporablja ?? A dej nehaj no. In kje res sploh piše da so tiste gume zanič ? Verjetno imajo boljše in slabše proizvajalce isto kot pri evropskih proizvajalcih ..
Samo mnenje..
lp