imel kar nekaj razlicnih pnevmatik, in da bi neke vzporednice vlekli ... vsaka pnevmatika je v bistvu zgodba zase.
od tega, da je guma delal optimalno od prvega kilometra do takrat, ko je sla dol z avta (Fulda EcoControl HP, SportControl), do tega, da je bilo na zacetku problematicno, pa potem ohoho km ok, pa na koncu spet problematicno, predvsem, kadar je bilo veliko vode na cesti (Michelin Primacy HP), do tega, da je bila guma za popeezdit glasna, prve kilometre bila cudna, potem pa rock-solid in vrhunska, kar se tice voznih lastnosti na mokrem in na suhem (Kumho Ecsta PS71), in do tega, kar imam sedaj - Goodyear EfficientGrip Performance, ki je super allrounder, tiha, varcna, udobna, solidno drzi v vseh razmerah.
kar se tice zimskih, pa sem imel bolj kot ne vse dimenzije 195/65R15, in sicer Dunlop Wintersport 3D, 4D (od zacetka do konca odlicna guma), Pirelli Cinturato Winter je v snegu res vrhunska, je pa precej potratna pnevmatika, ter Continental TS850, ki sem jo imel eno zimo 2015, kjer se je obnesla cisto ok, ampak tezko podam nek konkreten komentar, razen tega, da sem tisto zimo naredil vsaj 20.000km, pa ni bilo zaznati neke hude obrabe.