Tesla MODEL S

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Če ima Tesla tako dobro povezavo s Panasonicom, zakaj se potem povezuje z BYDom in Samsungom?

Prebral sem, da zato, ker jim Panasonic ne bo mogel zagotoviti zadostno količino baterij.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
'v dobrega pol meseca' so jih prodali več kot golfov

jaz sem bil pa ta teden 1x več pri frizerju kot prejšnji

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.908
58
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Ja, te teslovske novice se ponavadi čez nekaj časa izkažejo samo kot vzbujanje pozornosti, delna resnica, ali popolna laž.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Ja, te teslovske novice se ponavadi čez nekaj časa izkažejo samo kot vzbujanje pozornosti, delna resnica, ali popolna laž.

Glede Norveške so malce nerodno definirali novico,da so prodali več avtomobilov Tesla S kot Golfov. Pravilno bi morali napisati,da so strankam DOBAVILI več avtomobilov v tistih 14 dneh...
Ker verjetno so naročila zbirali dlje časa (nekaj mesecev),vsi avtomobili pa so bili potem dobavljeni in prevzeti v manj kot mesecu,zato podatek o največ "prodanih" avtomobilih. Tako da mojem v tem primeru ne gre ravno za laž,ampak recimo za delno resnico in vzbujanje pozornosti
cheer.gif

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.908
58
63
SHARK1, točno tako, kot si zapisal. Na take "nerodne definicije" boš pri Tesli naletel še velikokrat.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Zemljevid kje po svetu najbolj kupujejo Model S:
https://www.zeemaps.com/map?group=295135

Seveda zemljevid ni 100%, ampak samo tisti uporabniki, ki se prijavijo, je pa takoj jasno da so Norvežani in Nizozemci daleč največji kupci Tesel (v bistvu tudi vseh ostalih EV). Kolikor mi je znano tu ni v igri samo direktna subvencija za nakup, temveč bolj kot ne dejstvo da je klasičen avto tam nenormalno obdavčen tako ob nakupu kot tudi z raznimi letnimi taksami in podobno.

In še Teslin plan postavitve superchargerjev:
http://www.teslamotors.com/supercharger

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Citat:
Wird der Strommix aus deutschen Kraftwerken zugrunde gelegt, ergibt sich bei dem E-Fahrzeug aus Kalifornien ein CO2-Ausstoss von 136 g/km. Der Zoe hat einen CO2-Ausstoss von 120 g/km"

Drugače nisem CO2 beliver, ampak tale Nemška elektrika mi pa deluje vse prej kot OVE.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Sodelavec mi je ravnokar povedal, da je na Vojkovi videl Modela S sive barve s preizkušno tablico. Očitno jih je Avantcar začel prejemati.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Uf...

Citat:
Yesterday, a Model S collided with a large metallic object in the middle of the road, causing significant damage to the vehicle. The car's alert system signaled a problem and instructed the driver to pull over safely, which he did. No one was injured, and the sole occupant had sufficient time to exit the vehicle safely and call the authorities. Subsequently, a fire caused by the substantial damage sustained during the collision was contained to the front of the vehicle thanks to the design and construction of the vehicle and battery pack. All indications are that the fire never entered the interior cabin of the car. It was extinguished on-site by the fire department.

Citat:
Its the 12volt lead acid battery that caught on fire, its right behind the nosecone.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Mogoče malce off topic, ampak zanimivo, da je križišče skoraj normalno prevozno, čeprav so gasilci na cesti, vozilo gori, etc...

Pri nas bi se vse verjetno zaprlo za par ur.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Malo špekulacij oz.teorija zarote: Kupiš Teslo,povzročiš nesrečo in požar na avtomobilu,delnice pa v nekaj dneh posledično padejo za 10 ali 15 %. S shortanjem delnic v pravem trenutku lahko brez problema v teh nekaj dneh zaslužiš vsaj 10x več kot je vreden tisti zgoreli avto.Ko se panika pomiri,gredo delnice nazaj na prejšnjo raven,sam pa imaš kak miljonček na računu
cheer.gif

Sicer pa ga že ponujejo tudi pri nas:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7698663&show=1

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.599
10.812
113
100k€????? to je pa že rang super duper luksuznih avtov. Nein danke.