Tesla MODEL S

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Tesla Model S scores five stars in NHTSA crash tests

Tesla%20Model%20S%20NHTSA%20crash.jpg

Citat:
National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) let it be known that the Model S received five-star crash-test ratings, according to Automotive News.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
OK a se sam meni zdi malo tko tko tale test? Pri prvem filmcku se mi zdi da pelje nekam pocasi? Drugi filmcek me dejansko impresionira, pri zadnjem me pa spet moti ko se bocno zaletijo z nekim vozickom s 400kg. Zakaj ne uporabijo 1400kg vozicek?

LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Če pogledaš tale Teslive video (iz prejšnje strani) na 30:10, lahko vidiš lastnika Modela S, ki je bil v tej nesreči, predlagal pa je tudi zelo koristne software-ske nadgradnje, nad katerimi je bil Elon navdušen in jih bodo implementirali v Model S:

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Kakor sem bral Tesla forum, so se pri nesrečah Modeli S dobro obnesli. Npr. v eni nesreči z M5 je bil menda M5 kar dobro razbit:

http://www.m5board.com/vbullet...la-model-s.html

Kdo vas je učil, da je avto boljši- varnejši, če se v prometni nesreči manj poškoduje? Zaradi mene, če avto okoli mene razpade ob nesreči, važno da jaz ostanem cel in da so zmečklive cone in kletka opravili svoje delo in prevzeli del energije, katero bi drugače jaz kot potnik prevzel.
So pa testi malo čudno narejeni, sploh čelni test, kjer se avto zaleti s 100% prekrivanjem in v togo oviro.
lp.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
A sem kje rekel, da če se manj poškoduje, da je varnejši? Mogoče ti več pove podatek, da je bil voznik Modela S nepoškodovan, voznik M5 pa je imel manjše poškodbe?

P.S.: Model S ima ogromno količino zmečkjive cone, saj je in spredaj in zadaj popolnoma prazen.

Sem pa prepričan, da bo tudi na EUROCAP testih dobil 5 zvezdic.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Če pogledaš tale Teslive video (iz prejšnje strani) na 30:10, lahko vidiš lastnika Modela S, ki je bil v tej nesreči, predlagal pa je tudi zelo koristne software-ske nadgradnje, nad katerimi je bil Elon navdušen in jih bodo implementirali v Model S:

Bolj fajn bi bilo, da implementirajo ostale elektronske varnostne sisteme: opozarjanje na trk in samodejno zaviranje, zaznavanje pešcev in samodejno zavornaje v mestiu, lane assistance, aktivni tempomat ...
Brez tega je sicer super avto, a tehnološko v bistvu (razen pogona) zaostal v primerjavi z evropsko konkurenco.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
@andy
Ja o tisti nesreci z M5 sem zdaj ze 3x bral na netu. In tud filmcek ki ga omenjas sem pogledal.
Mene je bolj zanimalo ce NHTSA uporablja iste standarde za podeljevanje zvezdic kot EURONCAP? Iste hitrosti in ostale parametre?

LP

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
A sem kje rekel, da če se manj poškoduje, da je varnejši? Mogoče ti več pove podatek, da je bil voznik Modela S nepoškodovan, voznik M5 pa je imel manjše poškodbe?

P.S.: Model S ima ogromno količino zmečkjive cone, saj je in spredaj in zadaj popolnoma prazen.

Sem pa prepričan, da bo tudi na EUROCAP testih dobil 5 zvezdic.

Nisi rekel tako dobesedno, si se pa nerodno izrazil.

btw: a ni nobeden prebral do konca članka o tej famozni nesreči? Teslo je bmw oplazil(!), pri tem je BMWja zarotiralo in ga odneslo bogvekam( verjetno da v robnik, glede na to da mu je odtrgalo kolo z obesami vred )
smile-1.gif

V bistvu mi je čudno, da so se tesli odprle vse vreče...
sprasujem se.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Kakor sem bral Tesla forum, so se pri nesrečah Modeli S dobro obnesli. Npr. v eni nesreči z M5 je bil menda M5 kar dobro razbit:

Kdo vas je učil, da je avto boljši- varnejši, če se v prometni nesreči manj poškoduje? Zaradi mene, če avto okoli mene razpade ob nesreči, važno da jaz ostanem cel in da so zmečklive cone in kletka opravili svoje delo in prevzeli del energije, katero bi drugače jaz kot potnik prevzel.
So pa testi malo čudno narejeni, sploh čelni test, kjer se avto zaleti s 100% prekrivanjem in v togo oviro. .
lp.

Čudno narejeni testi? Verjetno še nikoli nisi slišal,da ameriška NHTSA opravlja crash teste po drugačnih standardih kot evropski EURONCAP!?
Sicer pa je težko komentirati nesreče,kot je omenjena,med M5 in Teslo S,ker ni nikjer točno opisano,na kakšen način sta se zaletela (sigurno pa ni šlo za "enakovreden" trk).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bolj fajn bi bilo, da implementirajo ostale elektronske varnostne sisteme: opozarjanje na trk in samodejno zaviranje, zaznavanje pešcev in samodejno zavornaje v mestiu, lane assistance, aktivni tempomat ...
Brez tega je sicer super avto, a tehnološko v bistvu (razen pogona) zaostal v primerjavi z evropsko konkurenco.

Mogoče je res v določenih parametrih zaostal,ampak tukaj pa moram vprašat: kateri avto pa sploh je konkurenca Tesle S? Lahko med konkurente šteješ bencinsko/dizelsko gnane avtomobile? Lahko med konkurenco sploh štejemo avtomobile,ki ne dosegajo niti 10% električnega dosega Tesle? Dvomim da se temu sploh lahko reče konkurenca...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Konkurenca je v resnici vsak avto, s katerim se Tesla S bori za kupce, ne glede na to, ali je električar, hibrid, dizel, bencinec ali pa gre na unobtanium. Če se kupec odloča med dvema avtoma, sta si konkurenca.

In glede na to, da Tesla S kupcev ne dobi iz zraka (ker to niso ljudje, ki nikoli prej ne bi imeli avta), ampak jih "ukrade" raznim BMW5, MB E in podobnim (tudi 7, S A8), so ti avti njegova konkurenca (eni bolj, drugi manj) - in ga pri elektronskih varnostnih dodatkih krepko posekajo (na nekaterih podpročjih pa so krepko slabši od njega).

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.590
10.810
113
točno to, meni se celo zdi da piše da je bil "roll" in se je prevračal. Valjda je potem celi razsut.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

So pa testi malo čudno narejeni, sploh čelni test, kjer se avto zaleti s 100% prekrivanjem in v togo oviro. .
lp.

Čudno narejeni testi? Verjetno še nikoli nisi slišal,da ameriška NHTSA opravlja crash teste po drugačnih standardih kot evropski EURONCAP!?
Sicer pa je težko komentirati nesreče,kot je omenjena,med M5 in Teslo S,ker ni nikjer točno opisano,na kakšen način sta se zaletela (sigurno pa ni šlo za "enakovreden" trk).

Tuule so na hitro opisane razlike med NHTSA in NCAP
http://www.avto-magazin.si/novice/video-pet-zvezdic-za-teslo/

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
@SJTV
Hvala, pol ni cudno da je dobil 5* ce ima pri bočnem trku voziček NTHSA le 400 kilogramov, NCAPov ima 950 kilogramov. Bomo pocakal na EURONCAP za bolj realno sliko.

LP

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ali pa pogledaš IIHS teste. Tam imajo zdaj tudi nov test z minimalnim prekrivanjem. Je zanimivo, kako se »dobri« avtomobili za NCAP čisto sesujejo, ko je prekrivanje malo manjše. Se prav vidi, da so avtomobile optimizirali za preskusne trke.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.223
1.726
113
40
Mogoče nima direkt veze s to temo, pa vseeno...

Delnica tesle je v tem letu vzletela od 30 na 150$. V teku je popolna medijska ofenziva, kupuje jo mlado in staro. Že res, da podjetje ima potencial, ampak trenutno vrednotenje podjetja v ameriških očeh je domišljijsko. Firmo ocenjujejo na polovico vrednosti recimo BMW-ja, ki je prodal lani preko miljon vozil, tesla pa 20.000
grims-1.gif

Zdi se, kot da bo Musk & CO lepo zaslužili...

Aja, BTW knjigovodska vrednost delnice je pa 5$ hehe...