Tesla MODEL 3

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ne predstavljam si,da bi bil ta avto dolg samo 4 metre. Toliko je dolžina i3,ki pa je vseeno vsaj malo višji avto,Tesla 3 pa bo verjetno podobne silhuete kot Tesla S. Po mojem bo avto dolg okoli 4,5 metra.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kakorkoli, če bo cena razumna za SLO trg, zna biti zanimiva zadeva, predvsem kot drugo oz. tretje vozilo v družini - za v službo itd., kar sem že napisal par postov nazaj.
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Vsekakor, ampak za ta namen imas ze zdaj na voljo Leafa, pa Zoe, eGolf, i3... Izbira je ze zdaj pestra.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Kakorkoli, če bo cena razumna za SLO trg, zna biti zanimiva zadeva, predvsem kot drugo oz. tretje vozilo v družini - za v službo itd., kar sem že napisal par postov nazaj.
wink-1.gif

Khm...Tesla in razumna cena? Piše,da bo to tekmec BMW seriji 3 in podobno velikim avtomobilom,torej mislim,da če bi ta avto v tem trenutku prišel v prodajo na evropski trg,bi bila cena okoli 50 ali 60k eur,tako da tale izjava o tretjem avtu pri družini je zelo zelo optimistična
cool-1.gif

Kakšna bo cena leta 2017,ko tole pride na trg,je pa drugo vprašanje,ampak če bo res okoli 35k eur,potem bodo morali Golfa EV prodajati za največ 22k eur
evil.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Dejansko bi lahko to bil pri nas kar prvi in edini avto. Slovenija je tako mala da ni frke, na morje pa se itak gre s letalom, ce komu slovenska obala ni dovolj...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Te ideje o 100% električnem avtomobilu kot prvem/edinem avtomobilu so trenutno še precej nerealne....
Če približno računamo glede na kapaciteto baterije,bi lahko s tem avtom pri avtocestnih hitrostih (130 km/h) naredil cca.okoli 200 do največ 250 kilometrov,več sigurno ne. Samo en konkreten primer: to nedeljo smo šli iz Lj. na Krk in nazaj v enem dnevu,dol ni bilo nobene realne možnosti da bi lahko avto priključil na elektriko. Do tja in nazaj je cca.360 kilometrov,torej razdalja,ki precej presega domet Tesle 3. Naj si potem za tako pot sposojam drug avto,tega pa pustim v garaži?
Letalo je pa itak čudna rešitev,z letalom se gre na morje v Grčijo ali Turčijo,ne pa naprimer na Hrvaško. Predstavljaj si nekega povprečnega Nemca ali Avstrijca (ali Slovenca),da bi šel namesto z avtom nekam v Dalmacijo z letalom
grims-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Čisto možno, da bo leta 2017, ko bo Model 3 zunaj, že kakšen SuperCharger npr. v Postojni.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.855
685
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Samo en konkreten primer: to nedeljo smo šli iz Lj. na Krk in nazaj v enem dnevu,dol ni bilo nobene realne možnosti da bi lahko avto priključil na elektriko. Do tja in nazaj je cca.360 kilometrov,torej razdalja,ki precej presega domet Tesle 3. Naj si potem za tako pot sposojam drug avto,tega pa pustim v garaži?

Torej ti bi za pot, ki jo opraviš 1x na leto kupil drugačen avto, zato ker pač Tesla 3 nima takšnega dosega? Zanimiva logika
rolleyes-1.gif

Malo si izračunaj koliko na leto prišparaš na gorivu in koliko te stane rentanje nekega drugega avtomobila za takšno priložnost...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Samo en konkreten primer: to nedeljo smo šli iz Lj. na Krk in nazaj v enem dnevu,dol ni bilo nobene realne možnosti da bi lahko avto priključil na elektriko. Do tja in nazaj je cca.360 kilometrov,torej razdalja,ki precej presega domet Tesle 3. Naj si potem za tako pot sposojam drug avto,tega pa pustim v garaži?

Torej ti bi za pot, ki jo opraviš 1x na leto kupil drugačen avto, zato ker pač Tesla 3 nima takšnega dosega? Zanimiva logika
rolleyes-1.gif

Malo si izračunaj koliko na leto prišparaš na gorivu in koliko te stane rentanje nekega drugega avtomobila za takšno priložnost...

Že že, samo tesla 3 nebo ravno sinonim ugodnega avta
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Te ideje o 100% električnem avtomobilu kot prvem/edinem avtomobilu so trenutno še precej nerealne....
Če približno računamo glede na kapaciteto baterije,bi lahko s tem avtom pri avtocestnih hitrostih (130 km/h) naredil cca.okoli 200 do največ 250 kilometrov,več sigurno ne. Samo en konkreten primer: to nedeljo smo šli iz Lj. na Krk in nazaj v enem dnevu,dol ni bilo nobene realne možnosti da bi lahko avto priključil na elektriko. Do tja in nazaj je cca.360 kilometrov,torej razdalja,ki precej presega domet Tesle 3. Naj si potem za tako pot sposojam drug avto,tega pa pustim v garaži?
Letalo je pa itak čudna rešitev,z letalom se gre na morje v Grčijo ali Turčijo,ne pa naprimer na Hrvaško. Predstavljaj si nekega povprečnega Nemca ali Avstrijca (ali Slovenca),da bi šel namesto z avtom nekam v Dalmacijo z letalom
grims-1.gif

Zato sem rekel, da za nas, slovence, je električni avto realna opcija. Kamorkoli po državi lahko prideš s dosegom Tesle (če bo res takšen kot pravijo)

Glede dopusta pa...mene osebno ne bi motilo kaj takega, kot si opisal. Bi pač šel tja, kjer bi bila možnost štroma ali pa pač drugam, z letalom. Za mene osebno bi bil only štrom avto idealen (če pustimo ob strani ceno) in tudi za vse v familiji tako...kuča...poso...b.p. samo s štromom, ti dopusti 1x ali 2x na leto pa se že dajo drugače uredit. Bi pa, zelo verjetno, če bi imel štrom avto, še celo večkrat kam šel na kak vikend izlet...zdaj me namreč pride že samo gorivo 50-100 eur, kar je za marsikoga preveč in deal breaker.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
No, pa če bodo SC postavili npr. Koper, Rijeka, Zadar, Split, bo tudi potovanje na čist jug dalmacije popolnoma mogoče!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.855
685
113
Ja če se ga bo res dalo dobiti za 30k€ (če upoštevamo tudi subvencijo), je to le slabih 10k€ dražje od Golfa - s katerim bi naj po velikosti bila tam-tam.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

rolleyes-1.gif

Zanima me tvoja logika,kako in zakaj sklepaš,da bom tako pot opravil samo 1x letno? Kje sem napisal,da imam samo 1x letno tako pot?
sprasujem se.gif
Recimo ta vikend bo verjetno spet podobna relacija,pa naslednji teden službeno Budimpešta - tja in nazaj (900 km) v enem dnevu,spet brez neke realne možnosti za polnjenje,potem dopust (400 km v eno smer),po dopustu Padova,spet isti dan nazaj (560 km v obe smeri)...itd...evo,se nabere kar nekaj takih poti letno.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Bi rekel, da si povprečen slovenski voznik avtomobila, ali bolj kot ne izjema?
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
No, pa če bodo SC postavili npr. Koper, Rijeka, Zadar, Split, bo tudi potovanje na čist jug dalmacije popolnoma mogoče!

A je že bila kdaj narejena kakšna simulacija situacije na teh superchargerjih,ko bo število električnih avtomobilov doseglo neko višjo številko? Imam občutek,da bo to na koncu zgledalo tako kot telefonske informacije: "ste 18 v čakalni vrsti..."
evil.gif

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Govora je Tesla SC. Ko bo število Tesla lastnikov naraslo, do te mere, da boš 18 v čakalni vrsti, bodo postavili pa še 2 SC zraven !

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bi rekel, da si povprečen slovenski voznik avtomobila, ali bolj kot ne izjema?
smile-1.gif

Ne vem če sem izjema,haha,ampak zanimivo mi je,da vedno ko nekdo na forum napiše,da rabi avto občasno tudi za na daljšo pot,mu takoj kdo odgovori,da za 1x letno (?) si pa že lahko sposodi kaj drugega ali pa gre z letalom
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Sposojal si jaz ne bi. Ampak do dalmacije prideš s teslo, do dubrovnika pa je skoraj bolje s letalom. Da slovenske obale ne omenjam...

Ampak mene niti ne vleče na hrvačko, raje grem drugam, če pa že, pa pač izbereš destinacijo, kjer je možnost štroma?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Dopust je najlažje rešljiva situacija, ker je zelo predvidljiva in planirana.
Dejansko življenje pa je tako, da se voziš iz službe, kjer si ravno danes imel izjemoma teren v Sloveniji, potem pa te kliče mama, da je oče umrl in da pridi hitro. Ker je do tja dobrih 100 km stran, ji boš seveda prijazno rekel, da takoj, ko boš vmes doma za kako urco avto priklopil na štrom. To se je meni zgodilo, edino električnega avta nisem imel. Saj vem, da je rešljivo. Z asistenco... Voziš dokler gre, potem pa pokličeš asistenco in vzameš nadomestno vozilo. Še najhitrejša rešitev.
Ali pa otroci kampirajo nekje bogu za nogu in ko si z zadnjimi Ah privlečeš iz službe domov, te ravno kličejo, da se je en poškodoval in da bi bilo dobro, da ga prideš iskat v ta in ta zdravstveni dom, ker mora še v bolnišnico.
Jaz si enostavno ne znam predstavljati te omejene mobilnosti glede na današnje stanje. Vem, da je vse možno in da sem prvi, ki verjamem, da se bomo vsega navadili, če bo treba. Tudi tega, da neka huda cenzura zapre mednarodne povezave in ni več interneta in tudi tega, da se bomo vozili z električnimi vozili s precej omejeno dosegljivostjo. Nivo "udarca" je povsem enak. Sam bi ga bil sposoben preživeti, ne bi pa se sam prostovoljno javil.