Tesla MODEL 3

damirj

Guru
9. maj 2012
5.285
2.402
113
Mene ne boš videl na hrvaškem na morju. Jaz grem letos na Sardinijo. Lani sem bil v Franciji. Ok ampak grem večkrat letno na izlet z avtom, in naredim par 1000km v parih dneh.

Ker si ravno zadnji pa sprašuješ, kdo ima žlahko v kopru in Murski Soboti.. Evo jaz.. iz Nove Gorice, žlahta ravno okoli Murske Sobote..

Saj zato pravim, da čisti el. avto je že super, ampak za fijakanje 50km na dan.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
No, delam tudi po 200+km/dan, vse na elektriko - pač z vmesnim polnjenjem med tem, ko smo čez dan na Štajerskem, pa imam samo 3.3kW polnilec.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.285
2.402
113
Ok, ampak z Ampero nekako ne moreš ravno brez soka v baterijah ostat. To ni isto. Meni je Ampera hud avto, samo malo tečno da je le za 4 potnike registriran. Zato pravim, da so trenutno to avti za tržno nišo, preveč specifike take in drugačne in preveč kompromisov. Mogoče bo drugo leto boljše, počakam še da vidim Golfa hibrid.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
No, delam tudi po 200+km/dan, vse na elektriko - pač z vmesnim polnjenjem med tem, ko smo čez dan na Štajerskem, pa imam samo 3.3kW polnilec.

Torej imaš z ampero 100+ km dosega samo na štrom. Vsaka čast.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Ne, pomladi/polei/jeseni tam okoli 80+km.

Moj rekord v enem dnevu samo na elektriko je 240km, bilo pa je lansko leto, ko je bil ekorally iz Celovca v Slovenijo, prenočili so v Preddvoru in naslednji dan nazaj v Celovec. Jaz se ga nisem udeležil, ampak sem jih šel pozdraviti tisto jutro, ko so bili v Preddvoru.

Torej najprej od Domžal do Preddvora, kjer sem dal Ampero polnit. Z njimi sem bil nekaj časa, potem sem šel domov, kjer sem ga ponovno dal polniti in imel domače opravke. Iz Domžal sem šel v Kranj na kosilo k staršem in Ampera se je tudi tam polnila, Do Celovca sem prišel z enim polnjenjem, mislim, da sem imel samo še par km v bateriji. V Celovcu sem dal polniti, imeli smo zaključno slovesnost in po njej večerjo.
Po večerji je bila Ampera že polna in v enem šusu sem prišel nazaj do Domžal, ostalo mi je še za 3km v bateriji.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Do dalmacije/istre prideš s EV avtom, ali ne? Razen če si iz lendave (preden spet kdo omeni ta extrem)

Dol, split, dubrovnik...pa niti nisi en dva tri tam, zato je pomoje bolj fajn it s letalom. Nazadnje ko sem s avtom lezel do okolice splita, mi je bilo prav lušno...NOT.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ker Dalmacija je seveda edini kraj,kamor se pelješ z električnim avtomobilom,ne?
bonk.gif

En kolega redno hodi smučat v Avstrijo in Italijo,okoli 15x na sezono.Kaj bi njemu svetoval za tako pot? avion?
grims-1.gif

Ker se mi zdi da je malo zahojen,da hodi gor z avtom,če pa obstaja avion...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
hah, najboljše da še kak extrem potegneš ven. Jaz sem vedno govoril za povprečnega slovenca.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Aja,seveda,sem pozabil...povprečen slovenec mora imeti vse svoje hobije in opravke v radiju 100 kilometrov...ker če greš čez mejo si že ekstrem...
(ja se opravičujem,gremo naprej s Teslo 3)

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Do dalmacije/istre prideš s EV avtom, ali ne? Razen če si iz lendave (preden spet kdo omeni ta extrem)

Dol, split, dubrovnik...pa niti nisi en dva tri tam, zato je pomoje bolj fajn it s letalom. Nazadnje ko sem s avtom lezel do okolice splita, mi je bilo prav lušno...NOT.

Split iz Ljubljane si v 5 urah če voziš rikverc. Ni varjante, da prideš prej z letalom.

Daj mi povej, kolikokrat si šel z letalom v Split ali Dubrovnik. Po tvoje je že vse sorte fajn, samo ti pač nimaš blage veze.