Tesla MODEL 3

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Ne vem, kako še naj drugače napišem, da bo jasno o čem pišem.

Torej govora je o povprečnem slovencelju, ki hodi na šiht do max ~100km oddaljen kraj, drugače v okoliške trgovine, na izlete zelo redko, morje mogoče 1x letno. Torej se 99.9% časa vozi po kokoški.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Kakorkoli, če bo cena razumna za SLO trg, zna biti zanimiva zadeva, predvsem kot drugo oz. tretje vozilo v družini - za v službo itd., kar sem že napisal par postov nazaj.
wink-1.gif

Khm...Tesla in razumna cena? Piše,da bo to tekmec BMW seriji 3 in podobno velikim avtomobilom,torej mislim,da če bi ta avto v tem trenutku prišel v prodajo na evropski trg,bi bila cena okoli 50 ali 60k eur,tako da tale izjava o tretjem avtu pri družini je zelo zelo optimistična
cool-1.gif

Kakšna bo cena leta 2017,ko tole pride na trg,je pa drugo vprašanje,ampak če bo res okoli 35k eur,potem bodo morali Golfa EV prodajati za največ 22k eur
evil.gif

Če bo res 20% krajši od modela S, bo manjši od golfa. Nobenega razloga, da bi golf moral biti cenejši, koenc koncev Tesla tudi ni neka premium znamka.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja, ampak greš danes do jesenic, jutri nadaljuješ do salzburga, potem pa prideš do minhna

Isto švaba iz berlina dol
grin1.gif

Pač brezmejno neumen se mi zdi argument, da je Tesla pri nas uporaben avto, ker smo pač mala država, pri nemcih pa ne, ker so velika država. Kot da ima to kakršnokoli vezo z uporabnostjo dosega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Nas sem lahko komentiral, ker poznam državo, poznam narod...vem, kaj bi meni (in še komu) ustrezalo.

Švabov ne poznam, sem pa imel občutek, da se vozijo več, ker je pač tudi večja država (izleti do familije so verjetno daljši, več vikend poti, etc...) in če gre kak meščan iz mesta na podeželje obiskat nekoga, mu je teh 200-300km mogoče premalo. Pri nas pa, če greš iz mesta na deželo, pa ni frke, ker kamorkoli greš, prideš s tem dosegom (ok, mogoče ne bi šlo, če bi šel kdo iz kopra nekam v gore, ampak to je izjema spet).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ampak,še enkrat: od kje ti ideja,da bi ravno Švaba delal 300 kilometrov za nek obisk,Slovenec pa ne? Če pa kdo napiše,da obstaja možnost tudi da se zapelješ čez mejo,pa takoj predlagaš avion. Smešno....

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
No, v Nemčiji naj bi bili SC na vsakih 80-120 km, tako da za tistih 15min se bo pa že ustavil po prevoženih 200-250km ! V SLO bi rabili pa le 5 centrov-točk kjer bi bili SC (čez križ in v središču-LJ) !

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ampak,še enkrat: od kje ti ideja,da bi ravno Švaba delal 300 kilometrov za nek obisk,Slovenec pa ne? Če pa kdo napiše,da obstaja možnost tudi da se zapelješ čez mejo,pa takoj predlagaš avion. Smešno....

Ja zakaj le, če grem jaz k familiji, naredim največ 100kmh v eno smer, ker smo žepna država tudi nismo preveč razmetani naokoli. Pri nas torej ni variante, če greš obiskat familijo (ki stanuje v sloveniji), da ti ne znese. V nemčiji pa obstaja ta možnost, vsaj teoretična, pri nas pa niti to ne.

PS, pusti zdaj južne in ne vem koga še, ki gredo v bosno na obisk k familiji.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Žepna država? A ti veš koliko je npr.iz Lendave do Kopra?
Nima smisla nadaljevat to debato,ne da se ti nič dopovedat...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Da ne boste pretiraval
wink-1.gif

Na te spletni strani si lahko pogledate izračune porabe za razdalje, višinske razlike in hitrosti vožnje, če vam bo uspelo priti do cilja
smile-1.gif

http://jurassictest.ch/GR3/

Recimo, od Kopra do Lendave bi z Modelom S prišel, če bi vozil 100km/h, če bi vozil 130km/h, komaj, ampak to so idealne razmere - en potnik (to lahko spreminjaš), suho vreme (dež zmanjša doseg za cca 10%), nič klime,....

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Ok, vidim, da nima smisla, ker se vedno neke ekstreme privleče na plano, kot da je dejansko res tako velik % ljudi, ki bi iz lendavi hodli v koper, ampak ok..

očitno sem tudi jaz neka izjema, ki kljub temu, da delam letno cca 30.000km, priznam, da bi mi EV ustrezal...in vsem okoli mene. Pa čeprav sem iz štajerske in ne z osrčja kokoške.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Dam še 1x, ker sta zadnja dva bila tako hitro za mano, da ne vem, če sta videla link, da ne bomo samo teoritiziral
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Da ne boste pretiraval
wink-1.gif

Na te spletni strani si lahko pogledate izračune porabe za razdalje, višinske razlike in hitrosti vožnje, če vam bo uspelo priti do cilja
smile-1.gif

http://jurassictest.ch/GR3/

Recimo, od Kopra do Lendave bi z Modelom S prišel, če bi vozil 100km/h, če bi vozil 130km/h, komaj, ampak to so idealne razmere - en potnik (to lahko spreminjaš), suho vreme (dež zmanjša doseg za cca 10%), nič klime,....

damirj

Guru
9. maj 2012
5.285
2.402
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ok, vidim, da nima smisla, ker se vedno neke ekstreme privleče na plano, kot da je dejansko res tako velik % ljudi, ki bi iz lendavi hodli v koper, ampak ok..

očitno sem tudi jaz neka izjema, ki kljub temu, da delam letno cca 30.000km, priznam, da bi mi EV ustrezal...in vsem okoli mene. Pa čeprav sem iz štajerske in ne z osrčja kokoške.

Jaz ti verjamem. Tudi meni bi prišel prav in bi mi ustrezal, ampak kot drugi avto za v trgovino, v službo, fijakanje par 10km naokoli, kakšen kratek izlet, potem se pa konča, nikakor ne morem it s takim avtom na morje, še manj ko grem do kakšnih strank službeno ali pa da grem na letališče in ga tam pustim. Da ima domet 50 do 100km, pa en ICE generator, potem pa ja, ampak takih avtov lahko v sedanjosti na prste od roke mizarja (beri: 5 prstov je preveč, mizar si je pa dva prsta odrezal na cirkularki), čisti električni avti so pa brca v temo in trenutno samo za težke elektro frike ali pa ekologe, kakor si vzameš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
V čem je finta, da vsi silite na morje na hrvačko? Imate bajte tam dol, ali?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
V čem je finta, da vsi silite na morje na hrvačko? Imate bajte tam dol, ali?

Finta je v tem, da si z avtom en, dva, tri dol. Aja, ne z električnim.

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Sami biznismeni so tukaj, ki delajo dnevno 300 in več km. Večina letno naredi 20000 km. Oglašate se vsi po vrsti, kot da bi že preizkusili vse tipe EV in je vse samo krš, brez dosega, same težave. Samo toliko, ta avto je še na papirju, vi pa že vse veste koliko (bo) ima realnega dometa, dobro da ni že kdo napisal, da se bo vžgal pri karambolu. Darjan je samo razmišljal kako bi ga sam koristno uporabil, pa ste ga vsi skočili nanj. Tudi nikjer ni napisal, da bi bil to edini avto pri hiši. Res me zanima koliko jih ima žlahto in dnevne prijatelje, če je iz MS v Kopru? Res čudno razmišljanje večine. Bistvo vsega je infrastruktura s hitrimi polnilnicami. Če bodo naredili hitre polnilne postaje, to ne bo več noben problem za večino, za nekatere pa vedno, ker se bo treba malo prilagodit. Ja prilagajanje in ego je večji problem, kot domet.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Sami biznismeni so tukaj, ki delajo dnevno 300 in več km. Večina letno naredi 20000 km. Oglašate se vsi po vrsti, kot da bi že preizkusili vse tipe EV in je vse samo krš, brez dosega, same težave. Samo toliko, ta avto je še na papirju, vi pa že vse veste koliko (bo) ima realnega dometa, dobro da ni že kdo napisal, da se bo vžgal pri karambolu. Darjan je samo razmišljal kako bi ga sam koristno uporabil, pa ste ga vsi skočili nanj. Tudi nikjer ni napisal, da bi bil to edini avto pri hiši. Res me zanima koliko jih ima žlahto in dnevne prijatelje, če je iz MS v Kopru? Res čudno razmišljanje večine. Bistvo vsega je infrastruktura s hitrimi polnilnicami. Če bodo naredili hitre polnilne postaje, to ne bo več noben problem za večino, za nekatere pa vedno, ker se bo treba malo prilagodit. Ja prilagajanje in ego je večji problem, kot domet.

Verjetno se lahko zanašamo na to, da bo imel nekaj takega kot S, nikakor pa ne bo dramatično izboljšal dosega S.

Ko bodo naredili mrežo hitrih polnilnic bo možno to imet kot edini avto. Dokler tega ni, čisto električnega vozila pač ne moreš imet za edini avto. Sploh pa ne za 10000 eurov več kot bencinski "ekvivalent".