Telemach Cisco sprejemniki (težave, pritožbe,...)

1107

Pripravnik
13. avg 2008
161
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Tudi pri TotalTV smo žrtve Telemacha. Ne deluje preklop na 16:9 na nobenem od SLO kanalov... da ne omenjam kvalitete slike slovenskih kanalov. Ena slabših na 16E satelitih.
+ teletekst na SLO1 in SLO2 ne dela

To pa ni res, da ste žrtve Telemacha, ampak SBBja., katerih žrtev je tudi Telemach.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Evo citat enega, ki ve malo več o tem: "Za 11 tv kanala koristi se drugčije 38 Mbit što je u prosjeku 3,45 Mbit po kanalu. Ako znamo da GOLICA i ČARLI koriste u prosjeku po 2,5 Mbit po kanalu dobijemo dosta solidnih cca 3,66 Mbit po kanalu što je sasvim dovoljno. Problem je MASTER signal koji dolazi sa Telemacha. Kako izgleda mnogobrojne pretvorbe signala izjebe sliku. Nadam se da poprave sve. Kako vidiš veoma je bitno što dolazi na ulaz encodera. Po mom mišljenju sistem kojeg upotrebljava TV 3 VIASAT najbolji je. "

Prebrat menda znate. No iz tega sklepam, da je kriv Telemach. TV3 slika je sicer kr solidna ja.

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Zgleda da tehnika na Telemachu še NI ugotovila, da smo prešli na poletni čas
bonk.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Jodlarcek: sem se zdajle malo poigral s EPGjem, posname vseeno pravilno, samo pač EPG pokaže, da je 24kur ob 18h namesto ob 19h, posnel jih pa bo.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Ne bo držalo. Na EPG-ju sem že pred spremembo ure natavil snemanje. Takrat je bila ura normalna in mi kaže nasnemalniku, da bo začelo snemati ob 20.00.
Po "novi" nepravilni uri pa se je oddaja začela ob 19.00.
GSMobil: in kdaj se misli ura popravit?? a je to res takšen problem al kaj? Vsaka kitajska špilika sama in avtomatsko spreminja uro....Enostavno NE MOREM sprejeti in NIHČE me ne more prepričati v nasprotno. Delam v "sorodni" tehniki in če bi jaz tako šlampasto delal, bi bil jutri brez službe. Nepojmljivo je, da se pojavi takšna banalna napaka, katero ste morali predvideti.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Pred spremembo mogoče, če pa daš zdaj snemat, bo posnel prav, le ura bo napačna. Zakaj Handani ne sprejmejo nove ure? Ne vem, enostavno je ne. Se pa fantje trudijo najti rešitev, samo to ni izgovor, vem...

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
S Telesmeh-ovega help deska sem dobil naslednje pojasnilo:
"Napaka je znana. Na Handanih 6000 tehnikom še ni uspelo nastaviti pravilnega časa.
Se pa trudijo."

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Verjetno čakajo, da se bo SBB zmigal... Tudi pri njihovi kabelski ni podnapisov, če prav vem.
Je pa smešno, da lahko gledaš HistoryHD s slo podnapisi na 1W satelitu in to preko CanalNordic paketa, ki niti približno nima nič skupnega s Slovenijo.
Medtem ko v Sloveniji noben paket nima HistoryHD s podnapisi.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
a?

History SD in HD imata podnapise. Sicer slabe, ampak so. Pri vseh slo providerjih afaik.
History ima take podnapise, da bi bilo bolje brez.

jure1

Zelenc'
4. mar 2010
5
0
1
Snemanje oddaj na ciscotu ima kritičen bug:

Nastavil sem, naj snema vsak delovni dan oddajo od 19-20h. Čez dva dni preverim in v seznamu je že kar 10 posnetkov z datumi ZA 10 DNI VNAPREJ V PRIHODNOSTI!!! Za povrh pa sploh ni snemalo od 19-20h, ampak kar ob nekih različnih naključnih urah (ob ogledu posneka izpiše na primer, da je snemalo od 6.35-7.10, torej očitno ni problem, da bi se pokvarila ura). Za nameček pa posnetki niso dolgi 1 uro, ampak vsi samo 35 minut (čeprav sem v ročnih nastavitvah vnesel čas snemanja 1 uro).

Sprobal sem tako snemanje preko EPG ali pa ročen vnos ure, pa je vedno snemalo popolnoma naključno kar nekaj.

Morda bi se programerji ciscota raje posvetili bolj pomembnim bug fixom kakor pa dodajanjem igric :/

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Če bodo kitajčki vstopili v T2 in spremenili njegovo poslanstvo - v testni poligon za nove tehnologije/produkte - bo stabilnost in zanesljivost dobila povsem nov pomen.

No comment
grims-1.gif