Telemach Cisco sprejemniki (težave, pritožbe,...)

zeldi

Zelenc'
30. okt 2010
5
0
1
Pozdravljeni,

pred kratkim sem zaradi selitve postal Telemachov uporabnik (prej Siol) in seveda takoj skočil po Cisco HDDVR. Hm..., na Siolu smo jamrali zaradi sortiranja kanalov pa grdega uporabniškega vmesnika..., ampak tole... JAO

TV Toshiba imam na Cisco priklopljen preko HDMI in imam par vprašanj/problemov, na katere upam, da mi boste znali odgovoriti/pomagati:
1. EPG - vidim samo del naslova predvajane oddaje (25 znakov) in če pritisnem na INFO dobim včasih še pol stavka vsebine oddaje. Ali je kak način, da dobim celoten opis vsebine z ostalimi podatki (igralci, žanr ...), kot imata T-2 ali Siol?
2. preklop med formati slike 4:3, 16:9 - enostavno mi ne deluje (vsi slovenski programi), vseskozi je nastavljen na wide, torej je slika pri 4:3 oddajah raztegnjena, na Siolu in pri T-2 mi je preko HDMIja TV lepo preklapljal, kar sumim, da je problem v Ciscu in ne TVju.
3. nastavitve - connection type mi vseskozi ponastavlja na composite in video resolution na 576i. Četudi nastavim na HDMI in passthrough (tako resolution kot format) mi TV še vedno ne preklaplja formatov.

Drugače je pa funkcija pavze med gledanjem super.

zeldi

Zelenc'
30. okt 2010
5
0
1
Si bom na 2. vprašanje odgovoril kar sam:
-Cisco skoraj zagotovo ne pošilja AVI Infoframea (tako kot ne večina drugih STBjev) s katerim bi lahko TV preklapljal format slike
-nastavitev Cisca, ki na TVju prikaže pravilen format slike je: Nastavitve->Razmerje slike->Letterbox (čeprav je tu vprašanje koliko se izgubi resolucije, če nimaš izhoda nastavljenega na HD)

Še vedno pa se mi ob vsakem ugašanju Cisca povozijo nastavitve ločljivosti in vrste povezave!!!!

zlom4808

Zelenc'
5. maj 2010
23
0
1
No "zeldi" ta jajca so se začela februarja letos, ko je telemach dal ven ciscota. Včasih so imeli sprejemnike in snemalnike handan, kateri so delali brez težav. Prav res, po domače u nulo. Jaz sem bil med prvimi ki je vzel cisko DVR v dobri veri da dela vse tako kot prej, pa še HD slike bom imel. Kmalu pa se je izkazalo, da je vse to en velik nateg, saj ne dela ne EPG, pri gledanju z zamikom pa vse šteka, piska slika se kocka in tako je že osem mesecev. Ne bom več veliko pisal o tem, saj sem slabo voljo na teh straneh že kar nekajkrat stresal, tako da nima smisla. Povedal bi ti rad samo to, da se tu stvari odvijajo zelo počasi, oziroma se sploh ne, tako da sprememb na bolje ne pričakujem prav kmalu. Povem ti še to, da položnice zato niso nič nižje in nikjer ne boš zasledil, da je s ciskotom karkoli narobe.

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Jaz osebno bi najraje videl, da se nekomu malo bolj da, in da nekako organizira, da skupinsko vrnemo to sranje od Ciscota, ker ubistvu ne dosega storitev, ki so oglaševane. Pa mislim čisto resno.

ps. tukaj ne mislim, da gre za nateg od Telemacha. Recimo, da se je v dobri luči Telemach sam nategnil, bo pa on reklamiral pri Ciscotu dalje.Čeprav mi ne gre v račun kako lahko Cisco naredi tako slabe proizvode.

zlom4808

Zelenc'
5. maj 2010
23
0
1
Tudi jaz mislim , da se je nategnil sam Telemach. Moti me to, da kljub vsemu ne pokaželo malo dobre volje in ali vse skupaj priznajo. Meni osebno bi že veliko naredili, če bi mi vrnili Handanov snemalnik. Ideja o vrnitvi Ciscota je zelo dobra, samo je pa to kar projekt in bi človeka, ki bi bil to pripravljen izpeljati zelo podprl. Me pa tudi veseli, da imam somišljenika, čudi me pa, da jih ni več.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik balts pravi:
Jaz osebno bi najraje videl, da se nekomu malo bolj da, in da nekako organizira, da skupinsko vrnemo to sranje od Ciscota, ker ubistvu ne dosega storitev, ki so oglaševane.
Najem Cisco-ta je 2 EUR, če se nemotim.
Lepo vsak mesec reklamiraš.
Oziroma več kot 2 EUR, če sploh potem ne moreš normalno gledat.
Jamranje ne pomaga nič.

zlom4808

Zelenc'
5. maj 2010
23
0
1
Najem osnovnega sprejemnika je 0 eur, snemalnik pa imam brezplačni, ker sem bil med prvimi stotimi naročniki na digitalno tv. Pa kaj naj reklamiram? Še dva eura bi dal, samo da stvar dela.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj bi se trudili, če bi ti še 2 EUR-a ekstra plačeval?

Mala zgodba:
- internet pri ponudniku X je enkrat na teden zaštekal (za 5 minut, recimo)
- po mali raziskavi problema javljeno ponudniku
- odziv: "pri nas je vse OK"
- po še malo raziskavah se je izkazalo, da je problem le pri povezavah na strežnike enega ponudnika
- ta ponudnik je bil seznanjen z zadevo in je zatrdil, da je pri njih vse OK
- ponudnik X je bil obveščen o izsledkih
- še vedno trdijo "pri nas vse OK"
- (stvar se vleče že mesece)
- reklamiram račun
- čez en teden napaka "magično" izgine

Denar je včasih edini jezik, ki ga ponudnik razume.

zeldi

Zelenc'
30. okt 2010
5
0
1
Jaz sem vzel Cisco DVR, ker mi je funkcija snemanja bila zelo všečna pa preko HDMIja pride SD slika vseeno lepša kot preko scarta. Sem resno razmišljal, da bi si vzel računalnik z dvojnim DVB-C tunerjem, ampak žal ne najdem takega tunerja, ki bi za svoje delovanje potreboval samo eno naročniško kartico.

Saj slika se mi trenutno zatika ene toliko kot pri Siolu, samo to, da je EPG čisto neuporaben in da pozablja nastavitve slike pa res težko sprejmem.

Verjetno jim bom začel delno reklamirati račune v postavki pri najemu opreme.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.898
6.968
113
Torej boš reklamiral račun za znesek 4€, koliko pride mesečno DVR najem? Potem boš na mesec prišparal kakšen cent, dva?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne, s tem po povzročil pozornost pri ponudniku in bo ta mogoče celo rit premaknil.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
PREDRAGI UPORABNIKI CISCO SPREJEMNIKOV: končno se bo malo bolj pritisnilo na Cisco glede delovanja in težav z njihovimi sprejemniki. Res lepo prosim, če mi lahko napišete vse kar vas moti, kar ni bilo odpravljeno in kar ne dela. Bom prebral tudi temo, samo ne bi rad kaj pozabil. Hvala.

- Favorites (samo do 80 programov lahko daš v priljubljene)
- EPG (ne prikazuje celotne vsebine)
- ...

Tians

Zelenc'
30. okt 2010
13
0
1
Dodal bi težave z gledanjem tv programa z zamikom (po uporabi gumba PAUSE). Občasno se v zvoku pojavijo piski, slika se popači, pogosto celo popolnoma zamrzne - v tem primeru zadevo komaj rešim s pritiskanjem gumbov NAPREJ in NAZAJ. Mislim, da se iste težave pojavljajo tudi pri ogledovanju posnetkov, narejenih po urniku, v tem primeru velikokrat oddaje tudi niso posnete v celoti tako, kot bi morale biti (ni zajet cel časovni interval).

In seveda ne direktno povezano s sprejemnikom... čakajoč na VOD
wink-1.gif

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Zakaj moram vsakič, ko vgasnem sprejemnik znova in znova nastavljati ločljivost, vrsto povezave, da o tem, da je včasih slika kockasta, da zaostaja zvok, včasih gledam tudi diapozitive......o Handan kje si...... ((:)

Nazadnje urejeno:

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Posredujem nekaj problemov iz našega foruma:

- Zelo moteča stvar pri programih s podnapisi: Ko spreminjaš glasnost, podnapisi zginejo (dokler je prikazan indikator glasnosti).

- Še en problem, ki ga ima kolega pri snemalniku - preko HDMI-ja ob vklopu sprejemnika ne da signal za preklop TV-ju.

- PREDVSEM softwerski popravek manj zatikanja slike - kot 5sek počasni posnetki (čeprav zadnje čase tega manj opažam)
Favorites -samo do 80 programov lahko daš v priljubljene bi lahko povečali vsaj do enih 130 (sedaj jih edino lahko sortiraš po vrsti )
EPG boljši pregled, ne prikazuje celotne vsebine, zmanjka črk ali ostane opis sredi stavka,
EPG - vidim samo del naslova predvajane oddaje in če pritisnem za info dobim včasih napisane na pol vsebine oddaje ostalo nič, odreže vse. Ali je možen način, da dobimo celoten opis vsebine z ostalimi podatki (igralci, žanr ...)
Možnost (re) programiranja kakšne tipke za teletekst (če se sploh da)
Nastavitev Cisca, ki na TVju prikaže oziroma lahko klikneš na tipko za format slike (4:3, 16:9...)
Odzivni čas ( pritisneš MENI in počakaš dobro sekundo, da sprejemnik odreagira )
NI funkcije za ročno skeniranje programov
Nikjer ni dodatnih informacij o programu ( format slike, jakost signala, ... )
Ko narediš opomnik na svojem profilu med priljubljenemi ti po preklopu na oddajo vrže na profil Vsi kanali.(naj ostane na tvojem profilu)
GRAFIČNI IZGLED:zgrešen grd izgled,vse natrpano, barve so zgrešene (še windows media center ima lepšo grafiko)

zlom4808

Zelenc'
5. maj 2010
23
0
1
Posredujem še eno stvar katero bi se dalo mogoče izboljšati. Upravljaš lahko samo z dvemi programi naenkrat. Lahko enega snemaš, enega gledaš lahko pa dva snemaš tretjega pa že ne moreš več gledati. Pri Handanu mislim da si lahko do tri snemal in enega gledal. Velikokrat se pojavijo težave kadar čas snemamja nastaviš ročno če EPG-ja ni. Pred kratkim mi je snemal namesto ene ure kar 21 ur. Za začetek pa naj uredijo EPG in pa tisto z podnapisi kar omenja DognerDJ. LP

zeldi

Zelenc'
30. okt 2010
5
0
1
Problemi (po padajoči prioriteti):
-EPG je neuporaben - naslovi se končajo na sredini teksta, podrobnejši opisi se končajo na sredini teksta in
-ob vsakokratnem zagonu sprejemnika, le ta pozabi nastavitve za tip video izhoda in ločljivost (vsaj če gledaš preko HDMI)
-avtomatsko ugašanje sprejemnika po treh urah (naj bo to vsaj nastavitev v menuju, ker zdaj ti sredi gledanja dolgega filma stvOr pokvari užitek)
-ob vsakokratnem zagonu pozabi nastavitve jezika na posameznem programu (in mu potem vsakič sproti dopovedujem, da bi raje angleški jezik, kot pa poljskega)
-kadar je na ekranu prikazan infobox ne dovoli vnosa drugih ukazov (recimo premikanja na drug program)
-nastavitev, koliko časa naj bo na ekranu prikazan infobox ne deluje

Izboljšave (po padajoči prioriteti):
-EPG narediti konkurenčen Siolovemu
-priljubljeni programi - povečati število spominskih mest (vsaj na toliko, da lahko preneseš vse programe iz sheme-važen je vrstni red!), omogočiti shranjevanje programa na poljubno programsko mesto (ne da so potem vsi povrsti, rad imam, da imam radio od 200 naprej, šport od 50...)
-podpora teletekstu
-smotrneje uporabiti tipke na daljinskem upravljalcu, recimo barvne tipke nimajo funkcije, dokler ne pritisneš gumba info; pred tem bi na njih lahko imel hitre bližnjice (zelena-format slike, rumena-jezik ...)
-grafični dizajn narediti bolj moderen
-instant record-omogočiti več možnih trajanj snemanja (vsaj do 4 ure)

Če bo kaj od naštetih želja prinesel božiček, bom zelo vesel.