Telemach Cisco sprejemniki (težave, pritožbe,...)

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
danes bila nadgradnja
kaj sem opazil je edino da so programi kateri so v priljubljenih oštevilčeni tako ko morajo bit in ne tako ko so v programski shemi bili prej

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
ksz

Za GSMobil in Co. kateremu proizvajalcu je cisco daljinec najbližje, da bi si probal univerzalni pilota porihtat?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
bi_dzi: navaden Cisco ali HD snemalnik? Ker tistega od HD snemalnika lahko sprogramiraš tudi za TV.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Kaj pa podnapisi na HBO Cinemax 1 2 ipd. Včasih zamujajo, kakšni stavki sploh niso prevedeni, to se dogaja pri kar nekaj filmih in to čez cel film. A to se bo uredilo? To se dogaja že od začetka...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Cisco je spet zamrznil. Gre do nekega programa, potem pa obstane. Na info se nihče ne javi.

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Jaz bi rabil kateri znamki je navadni Cisco najbolj podoben za nastavitev univerzalnega pilota.

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Ima še do težave z resetiranjem sprejemnika (4398) ob preklopu na nekatere kanal (npr. Discovery)? Zadeva ob preklopu par sekund miruje oz. je črn ekran, nato se na sprejemniku izpiše črka C in zadeva se restarta...in tako v nedogled. Je pa reset čisto random...večina kanalov deluje, na nekaterih pa povzročijo omenjeno težavo...

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Pravi majster na pomoči uporabnikov, da so seznanjeni s programsko napako in so obvestili Cisca ter da bodo poskušali v najkrajšem možnem času popravit zadevo...hmm me resnično zanima koliko vode bo preteklo pod črnuškim mostom, preden bo napaka odpravljena
sprasujem se.gif

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Citat:
Uporabnik bi_dzi pravi:
Jaz bi rabil kateri znamki je navadni Cisco najbolj podoben za nastavitev univerzalnega pilota.

Ker se že resnično dolgo nisem oglasil
tongue-1.gif

A je že kdo ugotovil, da ne odkrivam tople vode?

eagleman

Zelenc'
18. feb 2010
26
0
1
Maribor
Enak problem tudi tukaj, ko preklopim na net tv se mi resetira škatla. Sem kanal zbrisal ven ta čas dokler ne rešijo problemov.
Kaj ve kdo mogoče, če bojo na telemachu dali v najem katere druge sprejemnike, ker s tem bodo po mojem težave v nedogled ??

lorenz

Zelenc'
22. nov 2007
7
0
1
Za Cisco HD snemalnik

Poleg moznosti urejanja favorites programov po vrsti, tako da je recimo 3. po vrsti tudi 3. na pilotu, ne pa recimo da je 3 na listi na pilotu se vedno kot v osnovni shemu (101). Makes no sense.

Da lahko z tipko "FAV" favorites izberes favorites menu in potem z vsakim naslednjim pritiskom na "FAV" izberes naslednje favorites in ko nekaj sekund ne pritisnes nic se izbere zadnja opcija in meni se skrije, ne pa zdaj ko moras prvo pritisnit "FAV", potem gor dol izberes zelen favorties pa potem se enkrat "OK" - prevec tipkanja in prevec zakomplicirano.

Da bi lahko uporabniske favortites, ki jih mukoma sprogramiras (100 kanalov razvrstit tudi ni macji kasel) sranil na USB kljucek ali USB ext HD, tako da bi po nadgradnji ali resetu lahko vrnil stare favorites-e.

Da bi uredili utripanje (blinkanje) slike med preklopi kanalov. Vsakokrat ko preklopim na drug kanal se prvo pojavi za 1 sec. crno ozadnje z menujem , potem zgine in se pojavi za kakih 500msec slika ki potem zopet zgine in na koncu se pojavi ziva slika.
Vglavnem ko pregledas 10 kanalov imas dovolj bliskanja za celo leto in potem sledi "OFF".
Na vasem help desku je 5 studentov reklo da je to normalo, 5 pa da ni, in pa 100x smo resetirali.
Tudi serviser si je prisel to pogledat in pravi da je tako normalno, ceprav ko sem ga zacel sprasevati kako si on predstavlja popoldansko uzivanje ob pregledu tv sporeda ob tem bliskanju, je zacel malo tuhtati, recimo za 5 preklopov potem pa vklopil program hitri pobeg od stranke in prazne obljube. Sel sem si ogledat taksen snemalnik na Telemach v Mariboru in tam ni bilo nobenega utripanja med preklopi. Dogovoril sem se in drugi dan prinesel tja moj snemalnik, ko smo ga priklopili pri njih, je tudi moj snemalnik delal normalno, torej nobenega bliskanja med preklopi kanalov. Zgleda da je potem problem nekje v omrezju
ali pa kaka bedna fora. Drugace ko se po preklopu dvakrat izbliska, je potem slika normalna brez problemov ali kaksrnih koli prekinitev.

Zanimivo je tudi da pri tem zadnjem problemu ko se snemalnik resetira ce izberes recimo NET TV ali pa NGC in se nekaj drugih kanalov, da pa lahko te kanale
normalno posnames, ce nastavis snemanje v setting menuju, /snemanje/.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik Rotty pravi:
Pravi majster na pomoči uporabnikov, da so seznanjeni s programsko napako in so obvestili Cisca ter da bodo poskušali v najkrajšem možnem času popravit zadevo...hmm me resnično zanima koliko vode bo preteklo pod črnuškim mostom, preden bo napaka odpravljena
sprasujem se.gif
To pravijo že od četrtka.

dolenc77

Zelenc'
24. jul 2007
21
0
1
men tud... grrr... sicer mi je šlo porejšnji mesec še to narobe, da je zvok prehiteval sliko... serviser ni vedu kaj nardit in je enostavno zamenjal Cisco-ta, zdej je OK