Telemach Cisco sprejemniki (težave, pritožbe,...)

pshemee

Pripravnik
1. feb 2008
91
0
6
Hmm v obvestilu piše, da se zaradi tega vašega sranja (format diska =S) odšteje znesek najema snemalnika...
Kako je s tem v paketu XL+, glede na to da je snemalnik vključen v ceni in ni kot doplačilo?

Ne razumem kaka se vam zdi normalno, da se ne objavi changelog novega...vsaka normalna firma, da to v javnost...

voltaren

Zelenc'
5. feb 2010
7
0
1
Citat:
Uporabnik pshemee pravi:
Ne razumem kaka se vam zdi normalno, da se ne objavi changelog novega...vsaka normalna firma, da to v javnost...

changelog za uporabnika so nove igre.
changelog za firmo je pa neki drucga in je za firmo in ne za uporabnika.
ce bi se ta changelog objavil bi folk klical na telemach kaj je to, ker nic ne zastopijo.

ce se bos se kaj bunil glede tega bos ravno ti lep peimer tega kaj naredi uporabnik ce kaj ne zastopi!
smile-1.gif

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
Vsem je jasno, da spiska vseh popravkov ne boste pošiljali po pošti (tako kot včeraj). Če pa tukaj na forumu, kjer nas večina ni "navadnih" uporabnikov, vsaj na splošno napišete, kaj je novega, vas pa tudi ne bo pobralo...

voltaren

Zelenc'
5. feb 2010
7
0
1
Citat:
Uporabnik EFX pravi:
Vsem je jasno, da spiska vseh popravkov ne boste pošiljali po pošti (tako kot včeraj). Če pa tukaj na forumu, kjer nas večina ni "navadnih" uporabnikov, vsaj na splošno napišete, kaj je novega, vas pa tudi ne bo pobralo...

haha ... se bom malo posalil toda resnica ni dalec od tega.

dokler placujes poloznico si navaden uporabnik, drugace si pa neplacnik
smile-1.gif

forumi so zato, da si uporabniki pomagajo med seboj in si izmenjujejo izkusnje!
debate o tehnicnih resitvah med uporabniki in firmo pripelje samo do konflikta, ker
si vsak po svoje to predstavlja in ima vsak svoje interese. ze v firmi se o teh zadevah
odloca tako, da na koncu sef rece tako bo in ne drugace, da pa bi se o tem razpravljalo
se z uporabniki pa pripelje samo do konflikta. poglej ti neuradni t-2 forum za primer.

osebno mislim, da si resna firma kaj takega ne sme privoscit kot si npr. t-2 s forumom.

firma ima svoje mehanizme kako resuje vec ali manj uspesno tezave svojih uporabnikov.

Tufy

Zelenc'
25. mar 2010
29
0
1
Se vam zdi Telemach resna firma?

Resna firma ne bi dala v ponudbo digitalnega sprejemnika s tako očitnimi težavami.

Resna firma ne bi oglaševala neobstoječih podnapisov za HD programe.

Resna firma bi po štirih (!!!) mesecih uredila (ne)delujoč 16:9 format na programih RTV Slovenije.

Resna firma bi zrihtala EPG za tistih nekaj 100+ programov.

Resna firma bi poskušala urediti komunikacijo z uporabniki tudi s pomočjo novih tehnologij, kot so spletni forumi.
Kakšen je že Telemachov slogan? "Moj svet udobja".

Ne bi bilo bolj udobno kliknit na forum in mirno slediti raznim navodilom za pogoste težave, kot pa viseti na telefonu in čakati na prosto linijo?

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik voltaren pravi:
osebno mislim, da si resna firma kaj takega ne sme privoscit kot si npr. t-2 s forumom.

To je največja napaka, ki jo delajo firme. Uporabnike držijo v temi. Potem pa vidiš take komentarje po forumih. Pa folk nosi naprave nazaj. Morali bi imeti en blog ali samo twitter account, na katerega bi občasno sporočali kako malenkost o napredku.

Par tednov nazaj sem bral blog ene firme, ki razvija eno aplikacijo za iphone in android telefone. Zadnja verzija na iphoneu se jim je sesuvala in so jo zato umaknili iz app store-a. O tem so malo pojamrali na blogu, in sporočili, da bodo morali narediti večjo predelavo aplikacije, kar bo trajalo dalj časa. Med komentarji na tem blogu ne vem, če sem zasledil kakega negativnega.

Še vedno velja pravilo. "Bad news is better than no news at all."

voltaren

Zelenc'
5. feb 2010
7
0
1
Tuffy,

tvoje pisanje je tipicni primer zakaj resna firma nima foruma in zakaj zaposleni v neki firmi
naj ne bi sodelovali na forumih. Vidim, da sem naredil napako pa bo zato ta post zadnji na tem
forumu kar se mene tice. Izlivanje zolca uporabnikov nad storitvami telemacha in vase kvazi
modrovanje nad tem kasno stanje je in kaksno bi moralo biti pa mi bo vedno v zabavo brati
smile-1.gif

Pa se k odgovorom na tvojo pisarijo ...

Bi uporabnik, ki hoce kvaliteto uporabljal tak setopbox ali pa bi si nabavil pri nekem trgovcu
takega, ki bo deloval tako kot sam misli, da bi moral delovati? Tak digitalni sprejemnik izdeluje
Cisco in ne Telemach. Verjetno je se kaksna firma, ki proizvaja digitalne sprejemnike ...
Se pa strinjam ... ta sprejemnik je slab in jaz ga nimam pa ceprav ga lahko imam zastonj.

Ja to oglasevanje podnapisov je napaka. Sigurno ni namerno je pa morda odraz tudi nepoznavanja
tistega, ki je v firmi zadolzen za marketing. Kar se tice tehnike, ljudje v marketingu niso nic kaj bolj
tehnicni od navadnega telemach uporabnika in verjetno ni razumel za kaj se pri celi zadevi gre.
Vsekakor je to napaka telemacha!

Ce na drugih programih deluje 16:9 format, potem to pomeni, da to ni tako lahko urediti oz. se firmi
bolj splaca prenasati kritiko zaradi tega, kot pa zadevo urediti. Kot kaze to ni tako poceni ali pa se zaradi
kakega drugega razloga to zaenkrat ne da urediti. Zagotovo sami tehniki vejo kako to porihtati.
Sam osebno pa na moji plazmi nimam teh problemov. Mi preklaplja tako kot je treba.

EPG. Ja res je slab. Ampak vsaj je. Pred nekaj casa ga se ni bilo, pa verjetno v prihodje slabsi kot
je tudi ne bo. Upam
smile-1.gif

Zakaj je forum neprimerna komunikacija za firmo sem ti ze napisal, da si sam lep primer zakaj ne!
Za tebe je res lepse, da ti vsak prinese k riti kar se ti sprdne in ce ti zena slucajn ne da, da zlijes svoj
zolc na nekoga drugega. Toda za firmo je forum v vsakem primeru slaba reklama. Studen na HD-ju nima
pojma o tehnicnih zadevah kakrsna pojasnila bi zahteval malenkost podkovan folk na forumu, tehnik pa
ima vsekakor kaj pametnejsega za pocet kot odgovarjat na vprasanja in kasneje na zaljenja na forumu.
Tehnik nekako skrbi, da zadeva deluje vsaj toliko kolikor deluje.

To so moji odgovori kot tehnika, ki do potankosti pozna delovanje kabelskega interneta
in mu dol visi za TV, ker osebno misli, da je to vecinoma izguba casa in predvsem toliko
nepomebna zadeva, da si s tem ne splaca unicevati zivcev. Tudi za internet mislim, da je
vecinoma izguba casa pa ceprav ga poznam v potankost. Morda pa ravno zato
smile-1.gif

Kakorkoli na sreco obstaja konkurenca. Ce kdo misli, da je drugje bolje je nespametno, da
vztraja pri tistem, ki je ce ze nima niti upanja da bo bolje!

Sam sem vesel, da ljudje izberejo telemach za svojega ponudnika toda moje veselje nima
veze z racionalno odlocitvijo uporabnika nase storitve. Dokler je priliv novih narocnikov vecji od
tistih, ki odhajajo pomeni, da le ni vse tako slabo. In zadnje case je priliv res velik
smile-1.gif

Pa se nekaj ...
Vprasanja, ki si jih postavil so predvsem vprasanja za lastnike oz. sefe. Ce mislis, da ti bo nekdo
od njih odgovoril na ta vprasanja se mocno motis. Ce pa mislis, da ti bo na njih lahko odgovoril kdo
drug oz. jaz, pa potem tebi marsikaj ni jasno. Sef ne bo takih vprasanj odgovoril niti meni.
Pa o resni firmi. Za lastnika je resna firma tista, ki mu prinese cim vec denarja. Pa mu je povsem vseeno
kaj si misli nek Tuffy. Dokler mu Tuffy placuje mu je vseeno ce mu proda "drek". Tuffy pa je tisti, ki odloca ali
je ta "drek" pripravljen placati.
Pa je to te case praksa pri vsaki firmi. telemach ni izjema!

Kot internet tehnik bi lahko odgovoril na cisto vsa tehicna vprasanja kar se tice kabelskega interneta.
Ker pa povprecen uporabnik foruma niti ne zna vprasat kar ga zanima oz. nima konkretnih vprasanj
kar se tice tehnike, temvec nekaj na pamet pametuje kako bi moralo biti, je tole moj zadnji post na tem forumu.

In je tudi prav tako. Forumi so namenjeni predvsem samopomoci samih uporabnikov, kritiki ali pa samoorganiziranju
le teh pri zahtevah napram tistim, kateri naj bi jih neupraviceno izkoriscal.

Hudica sem se pa razpisal ... hehe ... morda bo pa oprosceno, ker je pa zadnje pisanje ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Voltaren, moraš vedeti, da so ti uporabniki, ki po forumih kritizirajo vse povprek in za vse poznajo odgovor, sigurno med najpametnejšimi osebki, kar jih premore svet. Samo vaša izguba je, da jih takoj ne zaposlite na bianco ček in samo čakate, kako bodo poštimali čisto vse, od vzgoje kobilic za plesne predstave, preklopa formatov pri TV, neprekinjeno 20/20 delovanje vse elektronike, nuklearnih elektrarn in na poti domov bodo svet rešili lakote.
Seveda znajo ti patroni na pamet zdeklamirat vse, kaj imajo drugi ponudniki bolje in ceneje, če mu napišeš, da ni res, te napadejo kot stekli psi. Saj veš kako je, slabome kurcu svaka dlaka smeta. Čeprav mislim, da tile na dlake šele čakajo.

Zdaj pa še dejstva, večina teh osebkov nima pojma o pojmu in niti ne znajo še naravnost scat. Nekje so nekaj slišali, sedaj pa to, kar mislijo, da razumejo, razglašajo, kot evangelij.

Tu je še en uporabnik iz vaše firme, ki je danes mene odrešil muk tečne mame brez nerganja, pametnjačenja in podobnih izpadov. Pač, ne spada v zgornjo kategorijo vsevedcev, tako kot ne ti ne jaz. Blagor nam ubogim na duhu.

Tko da, ti še kar kaj napiši, na bebčke se pa ne oziraj.

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Ja tole pa ne bo držalo za Samsung LCD TV monitor, sem nastavil na Finsko in dal auto store, pa sem dobil programe iz analogne TV in ne digitalne (razširjen paket z Cisco HD snemalnikom, probal včeraj popoldne)

Citat:
Uporabnik lolypop000 pravi:

Če imaš 1 Cisco sprejemnik in 2 TV lahko gledaš na obeh digitalno tv.
Prva televizija ima priklopljen Cisco sprejemnik,druga televizija je priklopljena tako kot je bila pred ciscotom.
Sedaj na tej televiziji,ki nima dvb-c modula in ne ciscota pojdi pod iskanje programov in nastavi državo na Finska in sedaj se ti ponudi možnost da išče kanale preko antene ali Kabla in daš na kabl odkljukaš samodejno oštevilčenje in imaš na obeh televizijah digitalno.
Čeprav je samo ena televizija povezana na ciscota in druga še vedno tako kot je bila takrat ko smo imeli še samo analogno bo ta tudi lovila digitalne programe.
Zato sem to napisal v ta forum.

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Na Lg Lcd deluje tako kot sem napisal tudi,če greš gledat na mimovrste.com ti bo pod opisom pisala opomba,da moreš državo nastavit na Finska.Kako je pa pri samsungih pa ne vem ker ga nimam bom pa malo poguglal če bom našel kaj za tvoj Tv.
Pa maš sploh na tem Samsungu mpeg4 in možnost za kartico vstavit?
Ker jaz mam na Lg lcd režo za vstavit kartico vendar mi digitalno vleče brez kartice.
Več o Lg lcd in digitalnem sprejemu si lahko prečitaš tukaj:

http://slo-tech.com/forum/t388382

Drugače pa pokliči na telemach pa ti bodo povedali,če se da na samsungu naredit podobno kot na Lg
Probaj nastavit na država Slovaška,to sem zasledil na enem forumu.
Prečitaj še malo to:

http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=8598

Nazadnje urejeno:

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Našel tole zate lagunec:
Povzeto iz foruma na spodnjem linku od uporabnika Wolfy17 :: 9. feb 2010, 13:42:54

Imam Samsung T240HD (kupljen pol leta nazaj) v katerem je priklopljena navadna antena v analog vhod in vidim 9 digitalnih kanalov, tako da lahko mirno pritrdim, da s tem monitorjem lahko gledate vse naše digitalne kanale!

Da sem našel vse kanale, pa sem naredil tako:
1. Pritisnemo gumb "CH LIST",
2. izberemo "All Chanels",
3. pritisnemo gumb "TOOLS",
4. izberemo "Auto Store",
5. izberemo "Air",
6. izberemo "Digital" in pritisnemo OK,
7. počakamo da se iskanje zaključi in že imamo vse kanale na seznamu.

Več informacij na tem linku:

http://slo-tech.com/forum/t340253/49

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:
Uporabnik pumaxx pravi:
Aja BTW na T-2 preklop SLO programov na 16/9 dela tako kot treba. To pomeni da so na T-2 "asi"
hysterical-1.gif
Drži. To pa zato, ker ponudnik T2 dobi signal iz drugega vira kot ponudnik Telemach. O tem, zakaj, kako, kdo je kriv pa ne bi.

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Citat:
Uporabnik pumaxx pravi:
Aja BTW na T-2 preklop SLO programov na 16/9 dela tako kot treba. To pomeni da so na T-2 "asi"
hysterical-1.gif
Drži. To pa zato, ker ponudnik T2 dobi signal iz drugega vira kot ponudnik Telemach. O tem, zakaj, kako, kdo je kriv pa ne bi.

T-2 dobiva signal po optiki direktno iz RTVSLO. Vi tudi ?
evil.gif

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Hvala za vse poste, imam Samsung T260HD z režo za modul (npr.conax) a žal je moja verzija monitorja brez mpeg4. Bom probal jutri kako bo šlo.

Citat:
Uporabnik lolypop000 pravi:
Našel tole zate lagunec:
Povzeto iz foruma na spodnjem linku od uporabnika Wolfy17 :: 9. feb 2010, 13:42:54

Imam Samsung T240HD (kupljen pol leta nazaj) v katerem je priklopljena navadna antena v analog vhod in vidim 9 digitalnih kanalov, tako da lahko mirno pritrdim, da s tem monitorjem lahko gledate vse naše digitalne kanale!

Da sem našel vse kanale, pa sem naredil tako:
1. Pritisnemo gumb "CH LIST",
2. izberemo "All Chanels",
3. pritisnemo gumb "TOOLS",
4. izberemo "Auto Store",
5. izberemo "Air",
6. izberemo "Digital" in pritisnemo OK,
7. počakamo da se iskanje zaključi in že imamo vse kanale na seznamu.

Več informacij na tem linku:

http://slo-tech.com/forum/t340253/49

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:
Uporabnik pumaxx pravi:
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Citat:
Uporabnik pumaxx pravi:
hysterical-1.gif

T-2 dobiva signal po optiki direktno iz RTVSLO. Vi tudi ?
evil.gif
Po optiki? Direktno iz RTV hiše? Wow, se te lahko dotaknem?
crazy1.gif

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Kolko preseravanja levo desno, še vedno pa ne vem zakaj hd kanali ne delujejo na handanuu 7000 (kljub obljubam tehnikov pred slabim mesecem, da bo zadeva urejena v nekaj tednih), zakaj na ciscotu ni možno urejati kanalov, zakaj se imajo ljudje težave z aktivacijo kartic.....
Samo vsi ste pametni.... mamu vam
10.gif

Glede resnosti firme pa toliko: FIRMA, KI V VEČ KOT LETU DNI NE UREDI SVOJEGA PRODUKTA NI VREDNA POLA P... LADNE VODE. Nekateri pač nimamo možnosti izbire!!!
In to je moj zadnji post ker tako in tako nima smisla.... samo kolnem dan ko je Telemach prevzel Ljubljanski kabel, od takrat naprej je samo sranje

Tufy

Zelenc'
25. mar 2010
29
0
1
@voltaren, @ MadMitch (kdo se ti je zameril???), kot večina ljudi ne ločita med kritiko in kritiziranjem...

Citat:
Uporabnik voltaren pravi:Bi uporabnik, ki hoce kvaliteto uporabljal tak setopbox ali pa bi si nabavil pri nekem trgovcu
takega, ki bo deloval tako kot sam misli, da bi moral delovati? Tak digitalni sprejemnik izdeluje
Cisco in ne Telemach. Verjetno je se kaksna firma, ki proizvaja digitalne sprejemnike ...
Se pa strinjam ... ta sprejemnik je slab in jaz ga nimam pa ceprav ga lahko imam zastonj.
Sej je vseeno, kdo ga izdeluje. Izbral jih je Telemach in s tem prevzel svoj del odgovornosti.

Sam sicer primarno uporabljam televizor z vgrajenim DVB-C sprejemnikom, Ciscota pa (hvalabogu) bolj redko uporabljam.

Citat:
Uporabnik voltarenCe na drugih programih deluje 16:9 format, potem to pomeni, da to ni tako lahko urediti oz. se firmi bolj splaca prenasati kritiko zaradi tega, kot pa zadevo urediti. Kot kaze to ni tako poceni ali pa se zaradikakega drugega razloga to zaenkrat ne da urediti. Zagotovo sami tehniki vejo kako to porihtati.
Sam osebno pa na moji plazmi nimam teh problemov. Mi preklaplja tako kot je treba.

Tvoja plazma ima "auto zoom", ki sliko samo poveča, kvaliteta pa ostane enaka (slaba). Na bravii, ki te funkcje nima moram pač zoomirati ročno. Dejstvo pa je, da to ni pravi "WSS", ki deluje na omrežju DVB-T in pri operaterju T-2. Kot tehnik verjetno to veš.

Moja glavna zamera ni to, da zadeva (še) ne deluje, pač pa to, da se ne ve, kdaj bo težava odpravljena.
Preberi si ta odlomek iz časopisa Delo, dne 8.12.2009 (naslov članka na spletu je "Konec popačne slike").

"RTV Slovenija oddaja v širokozaslonskem načinu

V praksi smo ugotovili, da samodejno preklapljanje na širokozaslonskem
televizorju deluje na analognem signalu (tudi po kabelskih in drugih
omrežjih), pri digitalni distribuciji pa ne povsod. Prizemno digitalno
oddajanje naj bi bilo urejeno, medtem ko smo v digitalni ponudba
operaterja Telemach opazili, da še ni pravega širokozaslonskega signala.
Kot so pojasnili v tem podjetju, se znotraj Zveze kabelskih operaterjev
dogovarjajo o načinu prenosa signala 16 : 9 v posamezne kabelske
sisteme. Za izvedbo tega pa morajo po pojasnilih Telemacha kupiti in
namestiti nekaj opreme, kar naj bi storili v kratkem. Od drugih
operaterjev je po naših informacijah signal SDI že začel prevzemati T-2.
Tudi na RTVS so poudarili, da bodo veseli odzivov gledalcev, saj bodo
tako laže uredili morebitne težave, ki se glede širokozaslonskega
oddajanja še pojavljajo."

Citat:
Uporabnik voltarenEPG. Ja res je slab. Ampak vsaj je. Pred nekaj casa ga se ni bilo, pa verjetno v prihodje slabsi kot
je tudi ne bo. Upam
smile-1.gif

Ja, jaz tudi. Na HD programih namreč od zaklepa dalje EPG ne deluje več (jap, plačujem HD paket)...

Citat:
Uporabnik voltarenSam sem vesel, da ljudje izberejo telemach za svojega ponudnika toda moje veselje nimaveze z racionalno odlocitvijo uporabnika nase storitve. Dokler je priliv novih narocnikov vecji od
tistih, ki odhajajo pomeni, da le ni vse tako slabo. In zadnje case je priliv res velik
smile-1.gif

Lepo za vas, a situacija se lahko hitro obrne, če boste še naprej zganjali takšno šalabajzerstvo, kot tale (še vedno trajajoča) groteska z Ciscom. Tukaj niste ničesar zaj***** (razen uporabnikov), pač pa namerno spregledali očitne napake.
Avtomobilski gigant Toyota je praktično čez noč izgubil ugled, ter prodajo zaradi takšnih banalnih napak pri osnovah.

Citat:
Uporabnik voltarenPa o resni firmi. Za lastnika je resna firma tista, ki mu prinese cim vec denarja. Pa mu je povsem vseeno kaj si misli nek Tuffy. Dokler mu Tuffy placuje mu je vseeno ce mu proda "drek". Tuffy pa je tisti, ki odloca ali
je ta "drek" pripravljen placati.

Tufy nima izbire, saj želi gledati malo več programov, kot jih lovi na DVB-T omrežju. Optike v njegovem okolišu pa ni (in je še zelo dolgo ne bo)...

Pa ne podcenjevat potrošnikov! En "drek" je oproščen, a ko se kup veča tudi smrdi vedno bolj...

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Tudi pri TotalTV smo žrtve Telemacha. Ne deluje preklop na 16:9 na nobenem od SLO kanalov... da ne omenjam kvalitete slike slovenskih kanalov. Ena slabših na 16E satelitih.
+ teletekst na SLO1 in SLO2 ne dela