Telemach Cisco sprejemniki (težave, pritožbe,...)

misi

Pripravnik
18. sep 2008
42
0
6
Noben nas ne jebe pet posto
smile-1.gif

Absurd je tud to, da bo visja polznica, namest da oni nam placajo, ker smo beta testerji
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:
Uporabnik misi pravi:
Noben nas ne jebe pet posto
smile-1.gif

Absurd je tud to, da bo visja polznica, namest da oni nam placajo, ker smo beta testerji
uf-1.gif
Seveda, vsak dan programiranja stricev iz Cisca je potrebno tu servirat kaj je jedel in kakšne gate ima tisti dan oblečene. Ne govori neumnosti, vse je javljeno naprej, čisto vsaka vaša vrstica kaj vas moti.

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
GSMobil:

Mene osebno motijo samo napake Ciscota, in glede na to, da večkrat kaj dobrega poveš, že malce pogrešamo tvoj odgovor.
Se pa strinajm, da niso ravno vsa vprašanja na tem forumu konstruktivna in na nekem zdraven nivoju komuniciranja.

jure1

Zelenc'
4. mar 2010
5
0
1
Kar se grafičnega vmesnika tiče, predlagam, da Ciscovi razvijalci kakšne ideje ukradejo od programa Boxee, ki je trenutno najbolj popularen in dodelan program za predvajanje medijskih vsebin preko računalnika in zagotavlja čudovito uporabniško izkušnjo. Sicer trenutno ni namenjen predvajanju TV programov, ampak zgolj filmov/glasbe iz računalnika, vendar ga lahko vzamemo kot vzor tudi za kabelske sprejemnike...

Nekaj ekranov:
http://blog.boxee.tv/2009/12/07/the-boxee-beta/

Uradna stran:
http://www.boxee.tv

Sploh pa bi bila v tem trenutku verjetno enormna poslovna priložnost za Cisco, če bi uspel Boxee namestiti na svoj DVR (in ga nadgraditi tako, da bi znal poleg predvajanja TV programov prikazovati tudi medijske vsebine preko mreže). Boxee v tem trenutku namreč med računalniškimi TV zanesenjaki popljavlja svet skoraj tako kot facebook (v milijonih namestitev) in kdor bo s svojim hardverom za hišni kino podprl ta program, ga bodo kupovali za med
smile-1.gif
(primer http://www.boxee.tv/box

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
In tovrstnih TV zanesenjakov, ki bodo kupili Boxee je v Sloveniji koliko? 100? 1000? Plus to, da boxee ni edini.
Mislim, da je vseeno trenutno najbolj popularni Popcorn (http://www.popcornhour.com/onlinestore/). Vsaj v Sloveniji.

Primerjati popularnost Boxee-ja s Facebookom je pa res zblojena primerjava.
V glavnem - tole kar si napisal je še najbolj podobno PR postu.

jure1

Zelenc'
4. mar 2010
5
0
1
BureKm, se opravičujem, če sem koga užalil s primerjavo facebook: to je bilo mišljeno zgolj metaforično. Zapisal sem, da produkt pridobiva popularnost med tistimi, ki uporabljajo svoj računalnik kot TV settop box in sem zgolj želel razvijalcem ciscotovega settop boxa izraziti predlog, da bi se lahko zgledovali po tem produktu. Zagotovo pa obstajajo še drugi dobri zgledi...

Nisem pa mislil, da bi Ciscotove sprejemnike, če bi ti podpirali Boxee (ali pa kak drug program), kupovali le v Sloveniji, ampak po vsem svetu. Lahko bi se zgodila podobna zgodba o uspehu kot se je zgodila z omrežnim routerjem Linksys WRT54G (firma je zdaj v lasti Ciscota, da ne bo spet reklama!) - ta router je doživel izjemno prodajo samo zato, ker je tekel na linux osnovi in omogočal, da se je njegovo originalno programsko opremo dalo nadgraditi na boljšo odprtokodno (DD-WRT). Morda bi se lahko podoben uspeh zgodil, če bi Cisco omogočil nameščanje odprtokodnih multimedijskih programov tudi na svoje set-top boxe. Na ta način bi morda celo odpadla potreba, da bi morali sami razvijati svoj softver. No, morda je tole razmišljanje že malo preveč znanstveno-fantanstično za tole forumsko temo :>

Jaz bi bil sicer že zelo zadovoljen, če bi Telemachov Cisco sprejemnik imel grafični vmesnik, kot ga je predlagal balts na začetku te teme...

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Ok, očitno sem narobe razumel tvoje pisanje.

Sicer se pa strinjam z idejo odprtokodnih rešitev na STBjih. Niti ne mislim, da je to toliko znanstvena fantastika. Torej jedro razvija proizvajalec, uporabniki pa imajo možnost dodajanja lastnih aplikacij.. kot pri iPhonu, Nexusu ipd.

Osebno sem pa skeptičen, da bo tako pot ubral Cisco. Bi prej pričakoval od kakšnega manjšega playerja. Veliki pa raje zapirajo sisteme z namenom prodajanja še n svojih zadev zraven ali pa zadev od povezanih podjetij. Vsaj do sedaj je bila to normalna praksa.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
jonny77: kaj misliš da bo pomagalo, če vsak dan pišejo in po nepotrebnem tratijo svoj čas? Uporabniki so prijazno povedali kaj jih moti, sedaj je pa žogica na strani Cisco ekipe. Pač, žal bomo morali vsi skupaj počakati, da kaj naredijo.

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
Pravzaprav je žogica na vaši strani, da "pritisnete" na Cisco ekipo, ki že 1 mesec meša meglo in ni naredila še nič
frown-1.gif

Odkar imamo Ciscota, so sami problemi in od prvega dneva niste uspeli rešiti niti enega.... Očitno prihaja čas, da vam ga prinesem nazaj, pa nategnite še kakšnega drugega uporabnika. Dva že poznam, ki nimata mojih živcev in sta ta jajca nesla nazaj.

Ni mi jasno, kako lahko uporabnikom ponujate polizdelek s taki napakami, ki bi jih moral odkriti prvi napol kvalificiran beta tester. Namesto, da bi pred lansiranjem izdelka zadeve pošteno stestirali in odpravili napake, ste si raje naredili totalno blamažo.
stupid-1.gif

Mogoče je moj post malce grob, ampak tako se počutimo uporabniki - nategnjen in brez podporei. Ko bi vsaj malo po malo odpravljali napake, da bi videli, da se premika. Ne pa "žogica je na strani Ciscota" c'mon!
smirk-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:

Ne pa "žogica je na strani Ciscota" c'mon!
Oprosti, takoj jutri zjutraj rečem puncam na recepciji, če lahko med malico še malo programirajo
tongue-1.gif
. Na čigavi strani pa misliš, da je sedaj stvar, ko ti kot naročnik javiš napake?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
GSMobil, ne bom ne zagovarjal ne napadal, ker je moja mam z vašim Ciscotom čist srečna in mi ne skače po glavi. Vendarle, tole, da se ne da kanalov štelati po svoje, je res ogromen mimosunek, ki ga ne bi smelo biti. Če program kdaj pa kdaj ne dela, ni panike, da pa stvar, ki je delala od Kodelija dalje, sedaj, ko je tehnologija bolj napredna ne dela, je pa resnično nesprejemljivo. Da o interaktivnosti, ki jo digitalna tehnologija ponuja, niti ne bi. Ampak, da se ne da kanalov po svoje štelat, to pa...

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Citat:

Ne pa "žogica je na strani Ciscota" c'mon!
Oprosti, takoj jutri zjutraj rečem puncam na recepciji, če lahko med malico še malo programirajo
tongue-1.gif
. Na čigavi strani pa misliš, da je sedaj stvar, ko ti kot naročnik javiš napake?

Pusti punce, že tko so boge - mislim res, vsaka čast da imajo tolk živcev.

Lahko pa naprimer Ciscotovi ekipi prepoveste čik pavze
evil.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Ehhh. Pustite Cisco pri miru. Oni svoje delo dobro opravljajo. Dobili so biznis v Sloveniji in uspelo jim je na trg spraviti škatle, ki so pač zaenkrat le...škatle.

Seveda pa je treba po zdravju vprašati tistega na telemachu, ki ji požegnal oz. se odločil, da se škatlo dejansko da naročnikom.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
No, pa začnimo s posodobitvami in popravki. Vsi naročniki, ki imajo HD DVR dobijo dopis jutri po pošti.
897289-neimenovana.jpg

Priponke

• 897289-neimenovana.jpg
    897289-neimenovana.jpg
    158,8 KB · Ogledi: 304

Tadaaa

Zelenc'
25. jan 2010
17
0
1
to sem zasledil ja :D (igre),zanima me kaj konkretnega (da se bodo programi lahko sortirali...)
LP