BureKm, se opravičujem, če sem koga užalil s primerjavo facebook: to je bilo mišljeno zgolj metaforično. Zapisal sem, da produkt pridobiva popularnost med tistimi, ki uporabljajo svoj računalnik kot TV settop box in sem zgolj želel razvijalcem ciscotovega settop boxa izraziti predlog, da bi se lahko zgledovali po tem produktu. Zagotovo pa obstajajo še drugi dobri zgledi...
Nisem pa mislil, da bi Ciscotove sprejemnike, če bi ti podpirali Boxee (ali pa kak drug program), kupovali le v Sloveniji, ampak po vsem svetu. Lahko bi se zgodila podobna zgodba o uspehu kot se je zgodila z omrežnim routerjem Linksys WRT54G (firma je zdaj v lasti Ciscota, da ne bo spet reklama!) - ta router je doživel izjemno prodajo samo zato, ker je tekel na linux osnovi in omogočal, da se je njegovo originalno programsko opremo dalo nadgraditi na boljšo odprtokodno (DD-WRT). Morda bi se lahko podoben uspeh zgodil, če bi Cisco omogočil nameščanje odprtokodnih multimedijskih programov tudi na svoje set-top boxe. Na ta način bi morda celo odpadla potreba, da bi morali sami razvijati svoj softver. No, morda je tole razmišljanje že malo preveč znanstveno-fantanstično za tole forumsko temo :>
Jaz bi bil sicer že zelo zadovoljen, če bi Telemachov Cisco sprejemnik imel grafični vmesnik, kot ga je predlagal balts na začetku te teme...