T-2 vprašanje

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Primerjat banko z internetnim ponudnikom nevem. Glede banke imam račun na tuji banki ne na Slovenski.

Nazadnje urejeno:

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Sem mislil, da si govoril na splošno o storitvah, ali ti je tako vseeno samo pri storitvi dostopa do interneta? Si niti predstavljati ne moreš, da mogoče komu ni tako vseeno kot tebi?

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Mene osebno nikoli ni zanimalo koliko ima podjetje dobička koliko ima podjetje izgubo in koliko dolga. Zame je samo pomembna cena storitve.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je že geronimo napisal: vzameš en ISP za rezervo. Ali dva, če je povezljivost res tak pomembna.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
ja vau... pa ti posluj kar z nekom. Mi vedno preverimo dobavitelje pred poslom. Pač se nikakor ne sme zgoditi, da bi prišlo do izpada interneta ali telefona zaradi (likvidnostnih) težav operaterja, saj lahko v tem primeru zapremo firmo in gremo na cesto. Potem žal ugodna cena storitev ne pomaga kaj dosti...Fizičar verjamem, da preživi en dan brez interneta, v podjetju, kjer je poslovanje vezano izključno na internet in telefon pa žal stvar ni več tako preprosta. Skratka, zanima me, kaj se zgodi z naročnikom v primeru stečaja ponudnika storitev?

a čist vsak NOVI ISP na trgu posluje z DOBIČKOM prva leta?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
ja vau... pa ti posluj kar z nekom. Mi vedno preverimo dobavitelje pred poslom. Pač se nikakor ne sme zgoditi, da bi prišlo do izpada interneta ali telefona zaradi (likvidnostnih) težav operaterja, saj lahko v tem primeru zapremo firmo in gremo na cesto. Potem žal ugodna cena storitev ne pomaga kaj dosti...Fizičar verjamem, da preživi en dan brez interneta, v podjetju, kjer je poslovanje vezano izključno na internet in telefon pa žal stvar ni več tako preprosta. Skratka, zanima me, kaj se zgodi z naročnikom v primeru stečaja ponudnika storitev?

LOL

Poglej moj podpis. To dvoje me stane 48€ mesečno. Pa sem čisto navaden enoosebni s.p. Če niste sposobni skeširat 50€ (-DDV)mesečno za internet, lahko takoj zaprete firmo in greste na zavod za zaposlovanje, oz. meni (in ostalim sposobnejšim) v breme.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.141
113
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Pred kratkim je bilo namreč javno objavljeno letno poročilo za 2008, kjer revizor izraža dvom, da bo družba sposobna poslovati naprej (vir Ajpes)...
Kako pa bi komentiral sposobnost poslovanja podjetja, ki mu je v letu 2008 vrednost delnice padala takole:

telekom.png

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
optika + najeti vod po bakru kot backup pri istem ponudniku je za moje pojme več kot dovolj. Ker računi že krepko presegajo tisoč eur, ne vidim smisla za dodatne stroške, predvsem pa ni internet prioriteta...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:

Dokler bo se T-2 posloval v tej obliki, vzemite T-2 + backup. Itak morate imeti backup povezavo PO RAZLICNI poti (se pravi ne po isti parici), ce vam je poslovanje po internetu nuja.

Potem, ko bo pa dajal omrezje v najem ali pa narocnike prodal drugim, se pa znova razmisli. Simpl
cheer.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:

Ti si en butl, da veš. Jaz mam redundanco, ker ne smem biti brez neta. Za telefonijo isto - ISDN (preverjena tehnologija) + VoIP. Tudi banke nimam samo ene... Jao takih poslovnežev, kot si ti.
Podjetje, ki ima poslovanje vezano na net in nimate redundance pri (najmanj) dveh ponudnikih. Jaz bi resno premislil, ali naj poslujem z vami ali ne, toliko o preverjanju "dobaviteljev".

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Kako pa bi komentiral sposobnost poslovanja podjetja, ki mu je v letu 2008 vrednost delnice padala takole:

Vrednost delnice je diskontirana vsota pricakovanih prihodnjih donosov (dividend + kapitalskega dobicka). Prej je bila - za vse delnice na trgu - fino prenapihnjena zaradi nerealnih pricakovanj.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jep. Poznam ljudi, ki so jemali kredite za delnice TSLG po 500 EUR + na delnico. Upsssssss (puščanje balona) ....
smile-1.gif

Drugače se pa na grafu vidi lepa korelacija med padcem vrednosti delnice TSLG in SBI20. Oboje je šlo dol približno linearno. Ni da bi TSLG pušil kaj več.

Ogo

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Jep. Poznam ljudi, ki so jemali kredite za delnice TSLG po 500 EUR + na delnico. Upsssssss (puščanje balona) ....
smile-1.gif

Ogo

Kredit za korporativne papirje? Hmmmmmm.
stupid-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Ma ste malo nadležni s poslovanjem T2-ja. Edino kar se meni zdi važno je to, da vse normalno dela, če pa kaj crkne pa pride serviser v istem ali v naslednjem dnevu. Pa nisem iz večjega mesta.
smirk-1.gif

Mam pa eno vprašanje. A imajo na t2-ju še Aminote za tv storitve? Meni je namreč crknu daljinec. Nebi pa rad menjal Aminota za kakšno veliko škatlo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Ma ste malo nadležni s poslovanjem T2-ja. Edino kar se meni zdi važno je to, da vse normalno dela, če pa kaj crkne pa pride serviser v istem ali v naslednjem dnevu. Pa nisem iz večjega mesta.
smirk-1.gif

Nič nisem nadležen, vem da net lahko crkne in bognedaj, da se mi to zgodi med tem, ko delam, ker imam lahko veliko škodo. Zato imam 2x optiko (na srečo sta pri meni oba), za modemi dual WAN router, prej sem imel pa 2x xDSL in sem miren. Da bi šel pa sedaj analizirati poslovanje ponudnika in ne vem kaj preverjati... Ne hvala, mam veliko bolj pametnih in prijetnih stvari za počet v življenju.

PS: ne z T1 ne T2 nimam prav nobenih težav, vse dela BP.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
KLIK
KLIK

"Na dan 31.12.2008 so kratkoročni dolgovi gospodarske družbe presegli njena kratkoročna sredstva za 5,761 krat. Našteti dejavniki povzročajo dvom, da bo gospodarska družba sposobna nadaljevati poslovanje kot do sedaj".

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
KLIK
KLIK

"Na dan 31.12.2008 so kratkoročni dolgovi gospodarske družbe presegli njena kratkoročna sredstva za 5,761 krat. Našteti dejavniki povzročajo dvom, da bo gospodarska družba sposobna nadaljevati poslovanje kot do sedaj".
Vidim, da spet z zastarelimi podatki operiraš.
wink-1.gif

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
A so vas dokapitaliziral?
A to pomeni, da bo sedaj Gratel dobil denar za tisti kos kabla, ki mu manjka, da bi meni lahko priklopil FTTH?