T-2 vprašanje

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.772
548
113
42
povsod malo
Mah meni se fučka ali jutri propadejo. Trenutno so boljši in cenejši od Siola (pri njem bil do torka).
Naročil sem brezčasni VDSL in montažer je pozabil dati SIM kartici in danes sta prišle po pošti
grin1.gif
z opravičilo, da jih je pozabil ampak mu je oproščeno, ker je prišel prezgodaj in je revček mogel čakati telekomovce da so se čez čas prikazali.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
(Tlele pridejo napajalniki.)

EDIT: problematiko napajalnikov sem napisal na unem drugem forumu. Tlele se mi ne da ponavljati in MMX-u pamet soliti.

Nazadnje urejeno:

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Na mariborskem sodišču zahteva za stečaj družbe T2
Poslovni dnevnik

Ljubljana - V ponedeljek so na mariborsko okrožno sodišče vložili predlog za začetek stečaja nad podjetjem T2, ki je v večinski lasti družbe Zvon Ena Holding. Na sodišču so pojasnili, da je predlog vložila ljubljanska družba Smartcom, T2 pa ima čas do konca tega meseca dokazati, da ni insolventen ali da upnikova terjatev ne obstaja.

"Po našem prepričanju je bil predlog, posredovan sodišču, povsem neutemeljen, zato v tem trenutku postopka, ki je na sodišču, ne moremo komentirati," so se odzvali v T2, ki ga vodi Matevž Turk. Za kaj več pojasnil smo se tako poskušali obrniti na Filipa Remškarja, direktorja in večinskega lastnika Smartcom, ki včeraj ni bil dosegljiv. Pozneje smo prišli do neuradne informacije, da naj bi bil do vratu zadolženi T2 zadnjemu dolžan približno štiri milijone evrov. Čeprav je bil predlog za začetek stečajnega postopka ravno vložen, pa je realno pričakovati, da se bosta poskušali družbi pogoditi o tej terjatvi. Še posebno če upoštevamo, da je T2 tik pred prodajo in bi negativna publiciteta škodila vsem vpletenim stranem.

Toda zakaj Smartcom meni, da je T2 insolventen, torej da njegovi dolgovi presegajo premoženje? Prvič, ker je imel T2 konec minulega leta le več kot šest milijonov evrov kapitala. In drugič, ker je v prvih šestih mesecih letos pridelal kar 25 milijonov evrov čiste izgube, ki pa zmanjšuje kapital. Vendarle so T2 pred kratkim dokapitalizirali za okoli 22,5 milijona evrov, s čimer bi se moral kapital družbe znova povzpeti v zelene številke.

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Saj tokrat niti niso pretiravali. Napisali so, da je neka firma dala predlog za stečaj na sodišče (to se lahko preveri), pa govorico, da jim je T-2 dolžan 4 milijone. Niso pa preverili, če obstaja tudi kakšna terjatev v drugo smer. No, po mojem bodo že zvedeli, prej ali slej...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
To me glih razjezi, ker redkokdaj preverijo informacijo tudi na drugi strani - še malo pa bodo ( so že ) postali kot Slovenske Novice ( kaj pa če je vse res ).

Bamti, spet se moram strinjati z NN, kar me spravlja v obup. Povej mi, kateri časopis je pri nas objektiven in dejansko neobremenjeno preveri vse plati zgodbe.
Še tukaj, tudi če pride do stečaja, to ni niti najmanj slabo in ne pomeni konca poslovanja, prej obratno.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Saj ni rečeno, da je v tem primeru Dnevnik kriv za karkoli - morebiti je potrebno pod robnogled vzeti tiste, ki so novinarje zalagali s polovičnimi (pa še to slabo preverjenimi) informacijami.

O stečaju ni govora drugje, kot v tem, da je nekdo dal tak predlog sodišču. Gre samo za neupravičen pritisk na sodišče in za ustvarjanje negativnega vpliva v javnosti.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pritisk na sodišče? Če je pa predlog upravičen, pa nisi ti pristojen za razsojanje, ampak točno tisti, kjer je bil predlog podan, torej sodišče. Če bi rekel, da gre za pritisk na t-2, ok, ampak kako točno pa pritiskajo na sodišče in zakaj?

Da je pa članek nepopoln se pa strinjam, kajti številka naj ne bi bila 4M, ampak bližje 15M. Ste morali pa zamenjati ogromno napajalnikov, da boste to izglihali.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Res škoda, da nesmem tu navesti par stvari, zaradi katerih je Dnevnik zaradi neobjektivnega poročanja škodoval eni mariborski banki.

Upam da T-2 ostane na tržišču - če ne drugega, zaradi konkurence.