T-2 vprašanje

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz tudi ne, pravtako ne proti državi. Če bi živeli v takšni državi, kot jo ti omenjaš, nebi nihče izven mesta še imel interneta. Vem, da vam je težko postaviti kje centralo izven mest, ker ste ravno T-2 začetnik te svinjarije, ki se dogaja zadnja leta. Zgolj za informacijo. 14 dni sem bil na obisku pri kolegu v Nemčiji. Kolega je oddaljen od mesta Schwerin 30 km, živi v naselju z 40 hišami. In lahko imajo vsi VDSL2. V tistem naselju sem videl dve centrali ob cesti. Tam gor pač ni folk izven mest drugorazredni, kot pri nas,

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Lajaš na napačno drevo!

Parice po podeželju postavlja telekom, ki za te namene dobiva IZJEMNO visoke zneske iz državnega proračuna in Evropskih skladov. Hkrati si še sposoja v imenu države naokoli po Evropi. Torej?

Dokler ni central po podeželju, T-2 ne more nič. No, lahko naredi nekaj in to je, da polaga optiko. Ampak to gre dokaj počasi, ker je T-2 precej majhna firma in ne dobiva sredstev iz zgoraj naštetih virov, ki jih plačujejo davkoplačevalci.
wink-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
ksz
se že kaj ve, kdaj bo centrala za FTTH v LJ-moste? pred tremi meseci mi je bilo rečeno: v kratkem...

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Eno vprasanje

Imam skupno razvezan dostop z iternetom pri T2,zdej bi pa rad se TV na polno razvezanem dostopu.
Kaj mi je storiti da bom prisel do tega?

THX

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Lahko vprašaš še za Lj-Vič? Prejšnji teden je prišla gospodična prosti za soglasja za kopanje po bloku, mimo so se že pred kakim mesecem "pojavili" kanali T2, ampak ko sem pisal na podporo sem dobil odgovor, da nimajo podatkov za Vič...
bonk.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik lejko pravi:
Eno vprasanje

Imam skupno razvezan dostop z iternetom pri T2,zdej bi pa rad se TV na polno razvezanem dostopu.
Kaj mi je storiti da bom prisel do tega?

THX
Najprej preveri okvirnno skupno pasovno širino. Če bo dosti tudi za TV, poklicati klicni center in zahtevati, da ti pošljejo pogodbo za prehod na Polno razvezan dostop. Prehod traja cirka 12 delovnih dni, torej kot nov preklop (Taka so pravila). Pasovno širino lahko pogledam tudi jaz, če mi pošlješ "številko priključka" na Zasebna sporočila.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Lahko vprašaš še za Lj-Vič? Prejšnji teden je prišla gospodična prosti za soglasja za kopanje po bloku, mimo so se že pred kakim mesecem "pojavili" kanali T2, ampak ko sem pisal na podporo sem dobil odgovor, da nimajo podatkov za Vič...
bonk.gif
Vse podatke o gradnji imajo Gratelovci. Šele ko je omrežje operativno ga prevzame T-2. To je namerno tako narejeno. Vič bo sigurno še nekaj mesecev čakal, saj je kar dosti še prej za narediti. Ni pa za obupati, kakopak!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No, tega mi pa niso znali povedat. Torej T2 dejansko da v uporabo šele ko zaključijo celoten odsek... Jah, šli ne bomo nikamor, ostajamo na viču
grin1.gif

p.s.: na netu gledam, da je kar nekaj krajev pod "vozlišča v izgradnji"... mi lahko poveš mogoče tudi, kako je plan na jesenicah? Je to napisano ker je v dolgoročnem planu, ali v bližnji prihodnosti?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Na Jesenicah delajo in kakor vem, tudi v Slovenskem Javorniku, ki je zraven. So pa tole precej kompleksni projekti: potrebno je narediti razvod po mestu (ali občini), potem narediti razvod po blokih in bajtah, potem celotno pod-omrežje povezati s širšim omrežjem tako, da se naredi FTTH centrala ter se jo opremi (stikala, router, UPS, klime, varovanje, itd.). Na vsaki točki se lahko zavleče iz teh ali onih razlogov.

Šele ko so vse točke narejene se lahko uporabnikom ponudi anekse za prehod na Gratelovo optiko FTTH (edino pravo optiko).
cool-1.gif

dean16

Zelenc'
18. sep 2008
16
0
1
Neki sm na TV vidu da T2 ponuja internet peko UMTS za 10€ mesečno, pa me zanima če kdo ve kaj več?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.637
505
113
Problem umts neta je v tem, da ima zelo majhno pokritost in zato ne pride v poštev za prav veliko ljudi

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Vemo. Najprej je potrebno seveda preveriti kje želiš stvar uporabljati. Lahko pokličeš na klicni center in ti bodo znali okvirno povedati ali je možno ali ne. Mobilni internet je namreč možen samo preko lastnih T-2 baznih postaj. Klici in sms pa tudi v nacionalnem roamingu mobitela v kolikor se odločiš še za to.

več maš tukaj

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
Na kodeljevem v Lj nam je gratel že prekopal in pokrpal ceste, po hodniku pa so že eno leto nameščeni "kanali". Ali kdo kaj ve, kdaj bo možen priklop v tem delu Lj?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
TV snemalnik naštima snemanje nekega filma (oddaje) do sekunde natančno. Običajno pa se oddaja začne in konča 20 minut (neznano število minut) kasneje.

Se da to popraviti ali snemalnik ve, kdaj je konec filma?

Hvala.