T-2 vprašanje

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Stroškov s priklopom UMTS nimaš nobenih! Brezplačno dobiš na Reverz sim kartico in že takoj lahko neomejeno surfaš! Testne uporabe ni! Če nebi bil zadovoljen lahko kartico vrneš, ker ni vezave!

Brskaš lahko preko telefona, Preko posebnega HSUPA modema za PC, ki dosega max 7,2Mbit in 2 Mbit gor ali pa preko telefona, ki ga imaš priključenega na PC...Tule so hitrosti zaradi omejitve telefona malo nižje!

Modem HSUPA lahko kupiš na obroke pri T-2 ali si priskrbiš kje na netu svojega! Jaz imam Novatel MC950D!

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Eno vprašanje :)

Imam VDSL T2, 1/256 paket (14€) + Telekomov ISDN ... če odjavim ISDN in vzamem telefon pri T2 me potem stane internet 20€?

Kam pa se priklopi T2 telefon? (tam kjer je sedaj ISDN telefon? Na tisti kabel?) Ali je potrebno nove kable?

Se potem še vedno deli glavni kabel na dva (VDSL in telefon)? Ali se priklopi telefon kar tam kjer je VDSL modem?

(razmišljam, kam bi potem lahko bazno enoto telefona priklopil, kablov ne bi rad novih vleku po hiši :))

Katere papirje morem izpolnit za ukinitev ISDN, prenos številke in vklop T2 telefona?

V kolikem času se to zgodi?

(s priklopom T2 neta imam namreč zelo slabe izkušnje ... 1 mesec bil odklopljen od interneta in noben ni bil kriv za to..ne telekom ne T2 ... zagotavljali pa so odklop in priklop v enem dnevu :))

Hvala za odgovore.

LP

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Gox: za prehod na PRD (polno razvezan dostop) je najbolje, da pokličeš na Klicni center in podaš zahtevo. Rečeš, da bi rad prešel na polno razvezan dostop (in prenesel telefonsko na T-2, če želiš). Naši potem pošljejo papirje, ki jih moraš podpisati in vrniti. Nato sledi postopek prehoda, ki se po telekomovih pravilih dogaja ene 10-12 delovnih dni.

T-2 ti da za prvo telefonsko številko ustrezno opremo kot del storitve brez dodatnih stroškov. Če želiš še naprej uporabljati svoj ISDN telefon, potem zahtevaš ISDN vmesnik. Ta vmesnik se vklopi v modem, v vmesnik pa tvoj ISDN telefon/ali bazno. Lahko pa seveda kupiš navaden analogni telefon - v tem primeru ti da T-2 PSTN vmesnik. Lahko pa seveda zahtevaš čisto navaden IP telefon, ki ga vklopiš v modem. Žal so trenutno na voljo le vrvični IP telefoni. Karkoli pa vzameš, ti mora namestiti monter T-2, tako da ne smeš imeti nobenih težav s tem. Za prvo napravo za telefoniranje ni potrebno nobenih doplačil (dobiš na uporabo kot del storitve).

Internet te pride dražje, tlefonija te pride 4 EUR mesečno, vendar ti ne bo treba več plačevati telekomove telefonije.

Če imaš slabe izkušnje, jih moraš prijaviti na Tehnično podporo, lahko pa seveda tudi meni tlele. Stvari morajo biti 100%, sicer imaš vso pravico zahtevati, da se uredijo. Brez pardona!

Več o telefonski opremi:
http://www.t-2.net/?ctxID=000766&funcID=1
Klicni center: 0590-00-000 (24h dnevno)

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Hvala za odgovor.

Še eno vprašanjce :)

Na ISDN-ju imam 2 številki ... prenesel bi samo eno, ta drugo pa ukinil (ker je pač ne potrebujem)

To predstavlja kak problem?

Hvala

(no internet sem potem po 1 mesecu le dočakal :) in sem še sedaj zadovoljen z njim))

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ne, nobenega problema. Ko boš prijavil unim na Klicnem, jim povej tako, da bodo razumeli, da prenašaš le eno telefonsko številko in da hočeš imeti in uporabljati le eno številko. Sicer boš pa itak papir dobil za podpisati, tako da boš lahko še potem vprašal, če kaj ne bo jasno. (Ali pa če bodo dodatna vprašanja...)

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
ukinjamo_banner.gif

http://www.t-2.net/?AUID=B5E66010A06632020989

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Danes dobil T-2 VDSL 10/1 + 1IP TEL. Zelo zadovoljen s celim postopkom, ki je bil sproveden točno v enem mesecu od povpraševanja do priklopa s tem, da sem prvotno dobil s strani Telekoma zavrnjeno kao da parica ni primerna za razvezavo.

NN in Narodnjak hvala za vso pomoč!
nahrung002.gif

mpm

Pripravnik
18. avg 2007
135
7
18
e-redovalnica in dodatni kanali š1, š2, tv1000 ter možnost snemanja vseh kanalov?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Yurlabuče?!
eek2.gif
Mene pa res ne moreš obtoževati tega početja.

Šempas, ajetko?
Jaz sem obljubil več podatkov konec septembra. Nisem jih pa obljubil za vse centrale in tudi ne točnih datumov. Povem lahko samo tisto, kar vem, pa še to ne vsega. Za Šempas bom preveril pri odgovornih čez par ur, ko bodo spet v službi.
cool-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
NavadniNimbda, pa ne da spet kotališ yurlabuče?
evil.gif

Kje so predvideni datumi za izgradnjo novih T-2 central? Obljubil si jih do 30.9.2008.
grims-1.gif

Sej jih ne kotali on, ampak Telekom
evil.gif
.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Čez kolege na Telekomu nisem že zelo dolgo izrekel nobene bodice. To dokazuje, da sem do njih popolnoma objektiven in da jih bockam samo tedaj, ko ga na veliko bixajo.

Sedaj se je tudi oblast zamenjala in jih je strah delati neumnosti, saj še vse predobro poznajo tradicionalen slovenski pregovor: "Kdor se je prejšnji vladi klanjal, od nove brco dobi, da o naslednji niti ne govorimo (ne o vladi, ampak o brci)."
cool-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Od danes naprej odprta tudi poslovalnica v Fužinah (Lj).

Poslovalnica Ljubljana-Fužine
Nove Fužine 33
(pon. - pet. 8-16)