T-2 vprašanje

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Potem pa se malo ohladi pri hitrosti. Saj sem napisal. Jaz sem zračne nekje 400m po kablu pa cca 600 in je max sinhronizacija 53/18 tako da ti zmanjka pasovne širine.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Če je max sinhronizacija 53/18 zakaj nemorem meti 40/15? A ni tako kot pri siol tvju da imata tv in internet isto pasovno širino?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

400m sem oddaljen od centrale. Naročil sem pa 40/15 + HDTV sprejemnik. Bo ok?
Ne bo šlo, malo preveč zahteven si. Na 400 metrih skoraj gotovo ne boš imel sinhronizacije na 65 mega v downloadu, posebej, če je fizična dolžina daljša. Bi ti pa skoraj gotovo delalo 20/4 + HDTV, če imaš poštimano interno inštalacijo.

OPOMBA: HDTV zahteva cirka 25 mbps v downloadu.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj pa 40/15 + navadna tv? Ker je itak samo par kanalov HD koliko sem gledal, discoverya pa ne mislim doplačevat.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

Kaj pa 40/15 + navadna tv? Ker je itak samo par kanalov HD koliko sem gledal, discoverya pa ne mislim doplačevat.
Ja, to je opcija, navadna TV pokuri 6-8. Še enkrat: merodajna je fizična dolžina parice, njena kvaliteta in seveda tvoja interna inštalacija v objektu. Če je vse kot se spodobi, nekih težav ni za pričakovati.

SMACK: ja.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kdaj se pa ugotovi dejanska zmožnost prenosa? Da nebom jaz zdaj podpisal pogodbe za 40/15 potem pa se bo izkazalo da parica ni dovolj kvalitetna in da nič nebo z takšne povezave? Ali imate vi podatke o kvaliteti paric in izračunate TOČNO zmožnost prenosa pred podpisom pogodbe? To mi ni najbolj jasno.

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Nope! Zahvali se nacionaloperateurju. Nihče ne ve kvalitete in debeline parice niti vsaj približnega števila kilogramov zelenega volka na spojih na parici. Izmeri se jo šele takrat, ko je narejen preklop in seveda plačan s strani T-2, z modemom in dslamom na centrali. Zato mi lahko daš ulico + številko (+ morebitno črko) in bom preveril kar se da. Če so že drugi uporabniki T-2 v tvoji ulici, se bo lahko videlo, vsaj okvirno, kako kvalitetna je infrastruktura. Če pa je kdo na isti številki, pa bo ta podatek že zelo realen!
cool-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Če imaš naročen nek paket in ti dela smo pol hitrosti, se te da na ustrezno nižji paket. Plačuješ samo tisto, kar imaš.

Ko bi le bilo res, kar si napisal. 22 mesecev me že vlečejo. Plačujem 10/10, dobim 10/5. Lani januarja sem jim začel težit, vendar ni bilo nobene spremembe.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Omarica na naši hiši je iz praveka, lahko zahtevam novo od telekoma in če, koliko kaj tak podvig okvirno stane? UTP kabel lahko sam potegnem iz omarice do priključka za tel. ali moram prav tako gnjaviti telekom?

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Načeloma lahko gnjaviš telekom. Še bolj načeloma, bi moral to telekom delati ne da bi ga kdo gnjavil. Ampak nekaj je seveda papir, drugo pa dejanja. Nasvet: počakaj, da najprej naši priklopijo in se bo pol videlo.

Če pa je omarica na štangi in gre kabel po luftu, pa kar takoj kontaktiraj telekomarje. Če bodo karkoli delali, jih PRED pričetkom plesa vprašaj za ceno.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Zmanjšaj paket, če ne gre. Si pač predaleč od centrale. Znižaj na 10/4.

Sem jim predlagal, naj se sami odločijo kaj bodo naredili in me o tem obvestijo. Dal sem jim možnost, da porihtajo linijo, ali pa zmanjšajo paket. Niso naredili nič, pa tudi obvestili me niso. Daleč od centrale? 730m.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Brez tvojega podpisa ti nebodo zmanjšali linije! Pošlji fax na T-2, da spreminjaš paket na npr 10/4... To je rešeno ponavadi v parih urah!

Isto velja za vse ostale, če bi želeli recimo povišat/znižat paket!

Pisno po faxu, osebno ali skenirano preko maila! Zaželjeno je če je zraven še ID priključka!

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
A mi lahko kdo preveri (oziroma koga naj kontaktiram), koliko sem oddaljen od centrale oz. parice kot eni neki pravite? Naročil sem 2/2 pa me zanima kolik bo to v resnici na mojem kompu...
LP