T-2 vprašanje

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Hja, sej ko bom dobil T2, bom sporočil, kako imam realno povezavo. Kaj tisti razcepnik, ki ga prinese uslužbenec telekoma je potrebno plačat?

Ne. (T-2 plača vse stroške priklopa Telekomu)

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:

Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:

20 ti bo šlo samo pod pogojem, če je vse v redu s parico in seveda, če imaš poštimano interno inštalacijo. Isto velja za 1 mbps v uploadu.

Telekom ti nima kaj štimat, razen v primeru, če ohranjaš telefon pri telekomu. V tem primeru ti prinesejo razcepnik (splitter), ki je v bistvi razdelilec za telefon in modem.

in kako je možno da bi on npr lahko imel 20 downloada glede na to da je 1.5km od centrala, če imam jaz komaj 10 pa sem od centrale 1km stran
confused-1.gif

pa še to, a je možno da bi me t2 preklopu iz ene na drugo centralo da bi si jaz povečal paket iz 10 na 20?
Parica je lahko debeline 0,4 milimetrov in tudi recimo 0,8 milimetrov (še enkrat močnejši signal kot na 0,4 mm). Dodatno velja, da je merodajno število spojev med centralo in tvojo bajto (manj spojev je bolje) in še nekateri drugi faktorji. Kar lahko ti narediš je, da preveriš svojo interno intštalacijo - nič zahtevnega, samo vizualno: kje pride kabel v bajto, kakšen kabel je do modema, itd. Če interna inštalacija ni poštimana, kot je treba, so lahko precej piškave performanse in se jih da včasih z lahkoto poštimati!

Dodatno velja: telekom ne priklapljka uporabnikov T-2 na druge centrale. To sicer počno zase & za svoje partnerske operaterje. T-2 te ne more preklopiti, do nadaljnjega ostaneša na centrali, na kateri si. (Mogoče bo potem drugače, ko se te falote s sedanje enomandatniške vlade drugo leto zamenja s kakšnimi bolj prisebnimi tiči...)

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Saj si ne..to sem samo bral enkrat nekje...vem, da te lahko izsledijo na tak ali onak način samo še vedno ne vem v čem je razlika in zakaj je to dobro?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.536
9.794
113
40
MB
jah statičn je pač boljše recimo vsaj meni kr mam dostop do ftpjev prek ipja, če maš pa dinamičnega pa malo težje... sicer pa tudi tisti ki nimajo statičnih mislim da more isp hranit vse ipje ki so vam bli dodeljeni ... 3 leta. tak da anonimnosti praktično ni
tongue-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
(Mogoče bo potem drugače, ko se te falote s sedanje enomandatniške vlade drugo leto zamenja s kakšnimi bolj prisebnimi tiči...)

Se bojim, da vas bo naslednja vlada preprosto fuknila ven iz vseh central. Levičarji press. Tujega nočemo, svojega ne damo.
evil.gif

Ogo

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Sej ne trdim, da so uni faloti kej boljši. Pravzaprav so jedni te isti, saj je Telekom edina državno-partijska organizacija združenega dela, kjer ob menjavi vlad ne zamenjujejo vodilnega kadra. Pa lih telekom bi bil potreben ene temeljite prevetritve. Janša, evo ti še en minus za v zbirko!
wink-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ne bo šlo zlahka: telekom bo treba razfykati na 2 dela in sicer infrastrukturni del (parice in omrežje) in storitveni del. Storitveni del naj se proda (če bo kdo hotel kupiti), infrastrukturni del pa lahko ostane državni. Ima nalogo, da VSEM (enkrat za spremembo VSEM) daje v najem parice in drugo infrastrukturo pod ISTIMI, TRŽNIMI POGOJI. To pač, kar se od nacionalnega operaterja tudi pričakuje. Tega sedaj ni, torej gre lahko samo na bolje!
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Bo tudi Gratel - T-2 dal VSEM (enkrat za spremembo VSEM) v najem optiko pod ISTIMI, TRŽNIMI POGOJI?

Hmmm...tale tvoj scenrij o razfuku na 2 dela.
Nadaljevalo bi se tako, da bi T-2 z vatikansko vrečo brez dna počasi pometla s konkurenco in bili bi na istem, kot smo bili nekaj let nazaj...pri monopolu.
S to razliko, da takrat so bili vsaj še kablaši za protiutež...

Sem proti.
smile-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:

Bo tudi Gratel - T-2 dal VSEM (enkrat za spremembo VSEM) v najem optiko pod ISTIMI, TRŽNIMI POGOJI?

Hmmm...tale tvoj scenrij o razfuku na 2 dela.

Nadaljevalo bi se tako, da bi T-2 z vatikansko vrečo brez dna počasi pometla s konkurenco in bili bi na istem, kot smo bili nekaj let nazaj...pri monopolu.

S to razliko, da takrat so bili vsaj še kablaši za protiutež...

Sem proti.
smile-1.gif
Zakaj pa, saj ni državna firma tako kot nacionaloperater, ki dobiva sredstva iz proračuna.
smirk-1.gif

Tole z Vatikansko vrečo brez dna smatram za provokacijo, tako Udbomafijsko.
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
BureKM, to je precej brihtno razmišljanje. Isto, kot če bi jaz dal sliko od tovariša Janše in rekel, da on stoji za vsemi barabijami, ki jih počneta državno-sponzorirani podjetji Telekom in Apek.
lacdhen.gif

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
Kako modemu T-2 dopoveš da ti naj ne dodeli IP. Torej z drugimi besedami povedano kako izklopit DHCP na modemu?
confused-1.gif

Zadeva je taka da je med modemom in notranjo mrežo en PC ki služi za razne servise, med drugim tudi DHCP in in in...