Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Hja, sej ko bom dobil T2, bom sporočil, kako imam realno povezavo. Kaj tisti razcepnik, ki ga prinese uslužbenec telekoma je potrebno plačat?
Ne. (T-2 plača vse stroške priklopa Telekomu)
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Hja, sej ko bom dobil T2, bom sporočil, kako imam realno povezavo. Kaj tisti razcepnik, ki ga prinese uslužbenec telekoma je potrebno plačat?
Ne si delat utvar ...Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Kolikor mi je znano te preko dinamičnega težje izsledijo...?
Parica je lahko debeline 0,4 milimetrov in tudi recimo 0,8 milimetrov (še enkrat močnejši signal kot na 0,4 mm). Dodatno velja, da je merodajno število spojev med centralo in tvojo bajto (manj spojev je bolje) in še nekateri drugi faktorji. Kar lahko ti narediš je, da preveriš svojo interno intštalacijo - nič zahtevnega, samo vizualno: kje pride kabel v bajto, kakšen kabel je do modema, itd. Če interna inštalacija ni poštimana, kot je treba, so lahko precej piškave performanse in se jih da včasih z lahkoto poštimati!Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
20 ti bo šlo samo pod pogojem, če je vse v redu s parico in seveda, če imaš poštimano interno inštalacijo. Isto velja za 1 mbps v uploadu.
Telekom ti nima kaj štimat, razen v primeru, če ohranjaš telefon pri telekomu. V tem primeru ti prinesejo razcepnik (splitter), ki je v bistvi razdelilec za telefon in modem.
in kako je možno da bi on npr lahko imel 20 downloada glede na to da je 1.5km od centrala, če imam jaz komaj 10 pa sem od centrale 1km stran
pa še to, a je možno da bi me t2 preklopu iz ene na drugo centralo da bi si jaz povečal paket iz 10 na 20?
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
(Mogoče bo potem drugače, ko se te falote s sedanje enomandatniške vlade drugo leto zamenja s kakšnimi bolj prisebnimi tiči...)
Zakaj pa, saj ni državna firma tako kot nacionaloperater, ki dobiva sredstva iz proračuna.Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Bo tudi Gratel - T-2 dal VSEM (enkrat za spremembo VSEM) v najem optiko pod ISTIMI, TRŽNIMI POGOJI?
Hmmm...tale tvoj scenrij o razfuku na 2 dela.
Nadaljevalo bi se tako, da bi T-2 z vatikansko vrečo brez dna počasi pometla s konkurenco in bili bi na istem, kot smo bili nekaj let nazaj...pri monopolu.
S to razliko, da takrat so bili vsaj še kablaši za protiutež...
Sem proti.