T-2 vprašanje

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.511
1.098
113
ŠportKlub s 1.1.2008? Je res?

cheer.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
NavadniNimda ali (morda kdo drug) samo nekaj bi te vprašal in sicer sem se naročil na T2 paket 20/1

Par dni nazaj so me poklicali, da pride 6. dec eden od telekoma nekaj poštimat, potem pa pridejo oni, kompliciral pa niso nič glede višine paketa in oddaljenosti.
rolleyes-1.gif
Zdej me pa zanima ali mi bo sploh peljalo 20 downloada? Od centrale sem oddaljen 1.5km?

Hvala

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
20 ti bo šlo samo pod pogojem, če je vse v redu s parico in seveda, če imaš poštimano interno inštalacijo. Isto velja za 1 mbps v uploadu.

Telekom ti nima kaj štimat, razen v primeru, če ohranjaš telefon pri telekomu. V tem primeru ti prinesejo razcepnik (splitter), ki je v bistvi razdelilec za telefon in modem.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Se opravičujem, samo kaj misliš pod interno inštalacijo?? Mogoče misliš kvaliteto kablov al kaj?

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ja, tudi kablovje od omarice do modema igra pomembno vlogo! Biti mora čimkrajše, imeti mora čimmanj spojev, ne sme biti razvoda telefon-kabla po stanovanju (pred modemom), parica mora biti sukana (UTP). To je kar zalogaj!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
OMG, težko bo to
rolleyes-1.gif
No bom pa šou na 10/1, če ne bo pelalo. Hvala ti še enkrat za te inf. Lep dan še naprej želim.

Ajde
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Tako je pri nas. Baje so stari kabli pod zemljo že zelo slabi. Zdaj sem priklopljen že 3 dni na T2, povezava 2/2, s tem da ne nese do konca, oddaljen sem pa 750m. Še dobro da so začeli postavljati optiko pri nas, potem mi bo omogočena tudi TV funkcija. Telekomovci ti namestijo razcepnik, t2 pa samo prinese modem, vstavi drugi kabel in gre. Vse štima.

Samo zdaj me zanima, če imam vedno isti IP naslov (statitčni) ali se mi spreminja s prekintvijo povezave?

Kako to, da se mi net poveže še preden skoraj pride v windovse, pri Siolu pa sem moral vsakič potrdit vzpostavitev?

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
IP pri T-2 je v teoriji dinamičen, v praksi pa statičen.

Zamenjaš ga lahko tako, da spremeniš MAC adreso naprave, ki je priklopljena na modem (npr. mrežne kartice).

T-2 uporablja PPPoE.

Po domače bi lahko napisal, da DHCP da tvoji napravi IP avtomatično in vedno.

Pri PPPoE pa dobiš IP šele, ko ga zahtevaš (vzpostaviš povezavo - "potrdiš vzpostavitev") in s tem tudi vsakič dobiš drugi IP iz IP nabora operaterja.
Lahko pa si nastaviš ali modem ali router tako, da je povezav vedno vzpostavljena in se ti potem ni potrebno vsakič znova povezati. Vseeno pa se ti IP menja na cca. 24 ur.

V glavnem: načeloma ni nič narobe s tem, da se ti ne menja IP in da se ti računalnik avtomatično poveže v splet, razen če te to moti, kar pa lahko tudi urediš.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
IP pri T-2 je v teoriji dinamičen, v praksi pa statičen.

Zamenjaš ga lahko tako, da spremeniš MAC adreso naprave, ki je priklopljena na modem (npr. mrežne kartice).

Ampak še vedno si omejen zgolj s 3 (tremi) različnimi IP-ji na priključek.
smirk-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Imaš dinamični IP, statičnega je potrebno na začetku zahtevat ali kasneje preko dopisa!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
20 ti bo šlo samo pod pogojem, če je vse v redu s parico in seveda, če imaš poštimano interno inštalacijo. Isto velja za 1 mbps v uploadu.

Telekom ti nima kaj štimat, razen v primeru, če ohranjaš telefon pri telekomu. V tem primeru ti prinesejo razcepnik (splitter), ki je v bistvi razdelilec za telefon in modem.

in kako je možno da bi on npr lahko imel 20 downloada glede na to da je 1.5km od centrala, če imam jaz komaj 10 pa sem od centrale 1km stran
confused-1.gif

pa še to, a je možno da bi me t2 preklopu iz ene na drugo centralo da bi si jaz povečal paket iz 10 na 20?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hja, sej ko bom dobil T2, bom sporočil, kako imam realno povezavo. Kaj tisti razcepnik, ki ga prinese uslužbenec telekoma je potrebno plačat?