T-2 vprašanje

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Ne moreš. DHCP ti dodeli T-2, ne modem. Svoj PC daj za router ki ti dodeljuje IPje pa ne bo problemov...

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
Citat:
Uporabnik gulikoza pravi:
Ne moreš. DHCP ti dodeli T-2, ne modem. Svoj PC daj za router ki ti dodeljuje IPje pa ne bo problemov...
T-2 ti dodeli IP ki viden na zunaj. Rad bi vedel če je mogoče izklopit DHCP server na modemu za notranjo stran in kako.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.081
582
113
Če nimaš routerja potem si s PCjem direktno priključen v internet in je IP, ki ti ga dodeli T2 DHCP tudi IP tvojega PCja.

Če pa daš vmes router, potem mu zunanji IP dodeli T2, znotraj pa si organiziraš mrežo po svoje. Lahko na routerju vključiš DHCP server ali pa nastaviš statične IPje.

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
ker si zadnji.

Jaz imam nov problem z T-2.
Pustimo to, da moram najprej nastaviti nizko varnost (to sem že izvedel).

Takole je na stvari: iz T-2-jevega modema gre kabel v router od smc-ja, od tam naprej pa v tri računalnike v hiši. Zanimivo pa je to, da od montaže naprej internet dela samo na mojem računalu (z monterjem sva kakopak preizkusila zadevo samo pri meni, ker nisem niti slučajno razmišljal o tem, da drugje ne bi delalo).
Fotrov in sestrin se nikakor ne moreta povezati, čeprav piše v nadzorni plošči, da je povezava lan vzpostavljena. Iz njunih računal se tudi ne morem logirati na router (prek tistega standardnega ip-ja), da bi kakorkoli čaral po nastvitvah, na mojem (kjer se pa lahko povežem) pa ju vidim, da sta logirana na router (je bilo razumljivo, ker imam občutek, da sem kar zakompliciral?).

Zaj pa jaz vas vprašam: kaj je za narediti?
17758-icon_confused.gif

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Sem nastavil na avtomatsko, pa ni nič bolje. (v nadzorni plošči, kajne?)

Z resetom bom poizkusil proti večeru. Zdajle je bolj pomembna seminarska...

Najbrž bo res problem z routerjem, ker je bil prej konfiguriran za siol, zdaj naj bi deloval pa na t-2 (laično mnenje).

Nazadnje urejeno:

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Najprej preveri kakšne nastavitve imaš v tvojem računalniku, nato ostala dva nastavi enako.
Če imaš ti vse avtomatsko, tako nastavi tudi druga dva. To je to.

Če imaš ti fiksen IP, potem daj enake nastavitve tudi ostalim. Vendar pri tem PAZI pri da spremeniš IP naslov.
Naprimer ti imaš 192.168.1.2, drugemu daj 192.168.1.3, tretjemu, 192.168.1.4. Spreminjaš samo zadnjo številko.
Vse ostalo (maska, prhod, DNS) prepiši s tvojega računala.

factis

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
Hvala vsem za pomoč (Matko, tebi ne morem dajat več zvezd. Bom enkrat v prihodnosti alter naredu samo v ta namen
grin1.gif
.) Smo ugotovili, kaj je bilo narobe. Router se je zgleda zaciklal in smo ga resetirali in zdaj dela brez problemov.

Čudno mi je bilo samo to, da moj računalnik dela oz. se poveže, druga dva na istemu routerju pa ne. V glavnem... zdaj dela ko šus.
cool-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
No super! Če ne gre dostopat niti do routerja ali drugega pc-ja preko mreže so krive nastavitve mreže ali nastavitve routerja...

Varnostni paket boš tudi spremenil?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj je fora varnostnega paketa...? Jaz sem dal srednja varnost pa ne vem kaj pomeni...opazil sem samo da me torrent programi neki jebejo z neko varnostjo pa podobno sra.nje...

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36

"Pozor: če ste uporabnik P2P storitev (torrent-i), potem morate izbrati nizko varnost, sicer bo funkcionalnost okrnjena ali onemogočena!"

Misliš da bo to to?

Ma ki kakšen krat mi dela upload, drugič spet ne....

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:

"Pozor: če ste uporabnik P2P storitev (torrent-i), potem morate izbrati nizko varnost, sicer bo funkcionalnost okrnjena ali onemogočena!"

Misliš da bo to to?

Ma ki kakšen krat mi dela upload, drugič spet ne....

Ma kaj naj bo drugega...
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Folk večkrat misli, da je tisto dejanska "varnost", da ne morejo dobit kakšnega spywara,malwara, itd... So samo dohodni porti blokirani proti uporabniku (na strežniku). Če maš kak drug FW tistega ne rabiš... Pošlješ dopis pa je hitro rešeno, samo restartaš modem in to je to!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Ok, stvar je taka, da sm jaz zdj dobu T2 in seveda o paketu 20/1 ne smem niti sanjat.
frown-1.gif

Pa še to, a se da kje naštimat, da bi bilo na enem računalniku polovico downloada in na drugem druga polovica in čez to polovico ne bi mogel iti?

Nazadnje urejeno: