T-2 vprašanje

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Kdaj pa je bilo to?
Prišel je še VDSL-2, ki ima občutno močnejši signal - pravi balzam proti zračnim in zeleno-volkastim paricam, torej le javi napako. Linija ti ne sme padati in ti živcev jemati.

Neka univerzalna formula povečanja napram VDSL1 pa menda ne obstaja kot sem slišal oz. sem slišal več različnih verzij ?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ni univerzalne formule povečanja. Več verzij pomeni, da je vsake pol leta nova verzija, ki odpravlja kakšne napake, predvsem pri nadzoru (update moduli, itd.). Je pa VDSL-2 bistveno močnejša (ima močnejši signal) in je torej manj dojemljiv za motnje iz okolice. Zato je tudi doseg na dobri parici lahko prek 5 kilometrov fizične linije (!), kar smo že imeli priliko namestiti.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Ni univerzalne formule povečanja. Več verzij pomeni, da je vsake pol leta nova verzija, ki odpravlja kakšne napake, predvsem pri nadzoru (update moduli, itd.). Je pa VDSL-2 bistveno močnejša (ima močnejši signal) in je torej manj dojemljiv za motnje iz okolice. Zato je tudi doseg na dobri parici lahko prek 5 kilometrov fizične linije (!), kar smo že imeli priliko namestiti.

No bom vprašal raje takole. Koliko se vam je v povprečju sinhroniziral modem VDSL2 pri 800 m kabla od centrale ?
Povprečje me zanima...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ne vem še uradnih rezultatov iz dslama, morebiti zvem do ponedeljka.
Velja pa, da je pri 0,8 mm parici cirka 40% večja pasovna širina (pri isti moči), kot pri starejših 0,4 mm paricah.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Ne vem še uradnih rezultatov iz dslama, morebiti zvem do ponedeljka.
Velja pa, da je pri 0,8 mm parici cirka 40% večja pasovna širina (pri isti moči), kot pri starejših 0,4 mm paricah.

No poizvej jih prosim... (rezultate)

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
evo danes pred pol ure je prišel serviser iz T2. Vzel mi je stari modem in tisto lišno škatlico, ki zelo lepo (beri močno) sveti modro :) in dal VDSL2 modem. Takoj se vidi da zadeva deluje bolje - odzivnost strani je boljša - manj je čakanja na nalaganje nove strani, predvsem pa (zaenkrat) TV prav nič ne šteka, tudi v času ko sem imel zagnan speedtest (prej se je takrat vedno zatikalo).
Tako da...Najlepša hvala, NavadniNimda
aplauz.gif
!! da si me preganjal da sem poklical.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Superca! Če so težave,je treba vedno klicati na Tehnično podporo in čimbolje opisati problem (simptome slabega delovanja). Če se bo le dalo, se z dobrim opisom težav le-te pol odpravijo v najkrajšem možnem cajtu.

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
Jaz sem jim po telefonu opisal napako(kot si rekel) in sem jim že povedal da bi bilo mogoče dobro iti na VDSL2-. Ko me je danes serviser klical, je takoj rekel "menda je pri vas treba zamenjat modem na VDSL2"... torej imaš prav. Ko sem še jaz servisiral (sicer druge stvari) sem bil tudi najbolj jezen če je stranka rekla "ne dela"...jaz naj pa potem vlečem pol kombija krame s seboj...
BTW...sem ga vprašal za HDTV pa je rekel da mora biti nad 30M...sicer so že imeli primere da je na 28M delalo ampak...
Hvala še enkrat. Dobro je vedeti da je nekje en blizu T2 ki je pripraljen svetovati.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
LOL, ti si pa neki žleht danes!
grin1.gif

coj, navadni nimda.....pred dnevi sem dobil odgovor APEK, da je za moje težave z izklopom iz T-2 omrežja kriv T-2!!

A se lahko kar na tebe obrnem za plačilo odškodnine?? Kolk mi je pripada za vsak dan izklopa??

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Pravna služba. O drugih rečeh prav gotovo ne bom razpravljal prek Foruma, tudi Apekove "razsodbe" ne. Tudi, če je res kriv Telekom. Podatki strank (ali bivših strank) niso javna dobrina - ker ne delam v pravni službi niti ne morem do njih, tudi če bi hotel.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Torej jaz na 3 km lahko spet dam povpraševanje ?

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
Citat:
Če si pod 700 metrih od centrale, potem več ali manj ne bo težav, če imaš solidno parico in seveda urejeno interno inštalacijo. Pri 300 metrih pa recimo sploh ni za razmišljati. Pošlji dopis, fax ali skeniran email. Pa hitro, dokler je še Discovery HD zastonj - kmalu bo plačljiv!

koliko TV programov pa je trenutno na voljo v HD? na domači strani so namreč napisani samo trije, discovery ni vmes

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Zdajle jih je 7 (dva sta Promo/Demo). Od resnih: PRO 7 HD, SAT 1 HD, Luxe.TV HD. Nato je tu Play TV (prvi slovenski) ima že opremo in oddaja na njej. Sedaj čakamo, da tudi kdaj pa kdaj pokaže namenske HD vsebine. Discovery HD je zaenkrat še na voljo vsem s HD sprejemnikom, bo pa kmalu na voljo le za doplačilo (4 EUR mesečno). Voom HD bo v kratkem na voljo kot doplačljiv, mislim, da bo cena kar precej nižja od Discovery. (Nimam še dokončnih podatkov in je možno, da bo del odprte sheme HD).

Čakamo od "umetnikov" pri Sazas kartico za Arte HD (že 6 mesecev) - ta program bo del javne sheme. Zaenkrat laufa "kao" testno, z uradnim oddajanjem začne v juniju 2008. Takoj v začetku 2008 pa (pravijo) pride BBC HD za splošno javnost (zaradi pravic šele tedaj, čakamo že točno 2 leti).

HD vsebin je zelo malo, v naslednjih par letih pa bo seveda prišlo do eksplozije, saj vse nove plasma in LCD TV aparature kar kričijo po tem. In seveda gledalci tudi. Problem je, ker so sedaj tovrstne vsebine "drage kot pes". Upamo, da bo do leta 2010 prišlo do navpičnega padca cen.

Nekaterih HDTV vsebin pa ne bomo dobili, pa če se na glavo postavimo. Recimo PREMIERE HD so nam eksplicitno zavrnili - ni šans, tudi če plačujemo 40 EUR po uporabniku in hkrati hodimo po rokah in ploskamo z ušesi. (Dobr, tega nam niso eksplicitno napisali s temi besedami). Te omejitve so zaradi zaščite pravic, ki so aplicirane po regijah, odnosno po državah, odnosno po jezikovnih območjih.

Upajmo, da bo Evropska komisarka za telekomunikacije in medije Redingova naredila red tudi na tem področju - zakaj ne moremo recimo slovenci gledati najnovejših filmov v HD tehniki? A je to samo zato ker smo Slovenci in ne Nemci ali Angleži?
cool-1.gif