T-2 vprašanje

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
serviser od T2 mi je reku, da mam max povezavo 11/1 in da bi mogu zmanjšat na 2/1 če bi hotu met še TV zraven

nisem pa vedel da mi bo prekinlo net, vsakič ko kdo dvigne telefonsko slušalko
bonk.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
serviser od T2 mi je reku, da mam max povezavo 11/1 in da bi mogu zmanjšat na 2/1 če bi hotu met še TV zraven

bonk.gif

Kolko si pa od centrale oddaljen ?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:

bonk.gif
Takoj pokliči na tehnično podporo in prijavi napako: 0590-00-002 Ti bodo poštimali.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:

bonk.gif

Kolko si pa od centrale oddaljen ?

na tisti k sem priklopljen 1km, drugače imam pa eno bližje, je stran cca 300m

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
No, po 14 dneh so klicali in povedali da je predviden datum priklopa 21.11. Naj bi bilo vse v istem dnevu bomo vidli....

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
Don---a imaš telefon še pri telekomu? Meni se je dogajalo natanko isto - vedno ko je telefon delal, je internet padel. Imam 10/1 +TV. Potem so izmerili da je malo prebala linija in sta bili dve varianti - ali manjši prenos ali IP telefon. No, zdaj ko imam telefon preko IP, ni več problemov. Pa še IP v ISDN konverter so mi dali da lahko uporabljam stare ISDN daljince.

A ni za TV pasovna širina 4-5M ? Ne pa 9...? kot je meni znano je za navaden TV 4M, za HDTV pa 12M.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik protoncek pravi:
A ni za TV pasovna širina 4-5M ? Ne pa 9...? kot je meni znano je za navaden TV 4M, za HDTV pa 12M.

Ne. T-2 ne kompresira (stiska) slike in zato je 8mbps, 4mbps ma Siol.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Ja tv je okol 6-9M... Odvisno kakšen program pač gledaš..Nemški kr dosti porabijo! HD pa je okol 25M!

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
HD pri T-2 gre tudi do 25 mbps v špičkah, povprečno pa okoli 18. Nobene dodatne kompresije ni, tudi zvok v 5.1. surround ostaja nedotaknjen (tam kjer je).

Nazadnje urejeno:

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
to je sicer čisto v nasprotju s pisanjem v javnih občilih...ne da ne verjamem, samo drugače sem prebral. JE pa vprašanje, kdo sploh lahko potem gleda HD? Par hiš do 50 m stran od centrale...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Če si pod 700 metrih od centrale, potem več ali manj ne bo težav, če imaš solidno parico in seveda urejeno interno inštalacijo. Pri 300 metrih pa recimo sploh ni za razmišljati. Pošlji dopis, fax ali skeniran email. Pa hitro, dokler je še Discovery HD zastonj - kmalu bo plačljiv!

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
ni variante. Sicer je po cesti dobrih 500 m, ampak kabel gre okoli ***v žep tako da so mi izmerili dolžino parice nekaj čez 1000m. Mi že 10M/1M + 1 TV včasih šteka, posebej če z 10M kaj dol vlečem. Bom moral kar počakat da nove kable potegnejo, ali pa optiko, kar bo če bo vse po sreči čez 50 ali 100 let. So določeni lokalni veljaki zaj**ali, zdaj pa imamo.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Tak je žal... Vsaka novost pač ima neke minimalne zahteve! Odvisno je predvsem od kvalitete linije ter interne inštalacije! Včasih se da kaj izboljšat, če se ugotovi kakšen slab spoj, itd!

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik protoncek pravi:
ni variante. Sicer je po cesti dobrih 500 m, ampak kabel gre okoli ***v žep tako da so mi izmerili dolžino parice nekaj čez 1000m. Mi že 10M/1M + 1 TV včasih šteka, posebej če z 10M kaj dol vlečem. Bom moral kar počakat da nove kable potegnejo, ali pa optiko, kar bo če bo vse po sreči čez 50 ali 100 let. So določeni lokalni veljaki zaj**ali, zdaj pa imamo.
Če ti šteka prijavi napako. To monter poštima, v večini primerov se da. So kar dobri majstri tejle naši monterji ratali!

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
saj sem že---namreč procedura je bila takale: imel sem ISDN, 10/1 in T2. vedno ko sem telefoniral mi je ven vrglo TV in internet. KO je prišel T2 mojster, so izmerili linijo in rekli da je kriza, da je malo premajhen pas in da je rešitev ali zmanjšanje hitrosti interneta ali pa prehod na IP telefonijo. In sem šel na IP. Finta je ker je pri nas (Mengeš) kabel po zraku, pa kot rečeno, malo naokoli (ko so napeljavali telefon, so nas "pozabili" in obšli, intako smo dobili kabel od zadaj).
No, zaenkrat itak nimam HD televizorja, tako da ni še sile---če bi ga imel, bi se bolj sekiral. Tudi se ne da na novo internet dobit---je menda polna centrala...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Kdaj pa je bilo to?
Prišel je še VDSL-2, ki ima občutno močnejši signal - pravi balzam proti zračnim in zeleno-volkastim paricam, torej le javi napako. Linija ti ne sme padati in ti živcev jemati.

protoncek

Pripravnik
6. nov 2007
37
0
6
Mengeš
www.protoncek.com
uh...par mesecev nazaj. Bom javil. Kdaj je pa VDSL2 zalaufal? In sklepam da bi potemtakem rabil drug modem(gateway)?

Edit: evo, julija sem že imel T2 telefon

Nazadnje urejeno:

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Kar javi, če ti prekinja, šteka ali občasno zayebava. Točno opiši simptome sumljivega delovanja. Pokličeš lahko tudi sedaj, ko je verjetno manj prometa in ti nau treba čakati.
Tehnična podpora: 0590-00-002