švabska demokracija

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
uuu...a res, a sam o gradbišču govorimo?? Nisem vedel-
Pa tudi če? Ta Mujo verjetno dela po principu "Kuča----poso-----kuča", pa ne gre nič v štacuno, pa glede na to da ima DRŽAVLANSTVO in STALNO bivanje, tud kako upravno zadevo ne nardi...aja, obvlada net in naredi vse preko E-uprave ( kar pač lahko) plačan je pa tudi tako dober, da za letanje po opravkih zanj, to uredi "slovencelj" oz drug asimiliran Mujo...

Al kako?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Zakaj zelis svoj nestrpnost racionalizirati? Koga boli k. kater jezik uporablja nek Mujo na nekem gradbiscu? Prisel je mahat lopato in ne filozofirat.

Pa se mi zdi tole kar si napisal veliko bolj nestrpno in poniževalno do priseljencev - veliko bolj kot vse moje filozofsko sranje
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
uuu...a res, a sam o gradbišču govorimo?? Nisem vedel-
Pa tudi če? Ta Mujo verjetno dela po principu "Kuča----poso-----kuča", pa ne gre nič v štacuno, pa glede na to da ima DRŽAVLANSTVO in STALNO bivanje, tud kako upravno zadevo ne nardi...aja, obvlada net in naredi vse preko E-uprave ( kar pač lahko) plačan je pa tudi tako dober, da za letanje po opravkih zanj, to uredi "slovencelj" oz drug asimiliran Mujo...

Al kako?

Ne, govorimo o parlamentu
stupid-1.gif
Kdokoli zivi tukaj 20+let ocitno obvlada jezik dovolj da normalno zivi in ti bi moralo zadostovati.
Sicer pa vsi dobro vemo da tukaj jezik nima veze kajne? Pa suskavci/ketne/briljatnina/zobotrebci tudi ne....
Zokiju se vedno obesijo na poreklo ceprav ni ravno "tipicen", nogometasi so pa "bogovi" ceprav so vsi po vrsti "tipicni". Vsaj dokler zmagujejo in skacejo ob ritmih "kdor ne skace ni Slovenc'"
crazy1.gif

Ce kaj zahebejo (Zahovic.press) zelo hitro padejo iz skupine "nasi" med capce/cefurje/juznjake...
smirk-1.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
temu
Citat:
Zokiju se vedno obesijo na poreklo ceprav ni ravno "tipicen", nogometase so pa "bogovi" ceprav so vsi po vrsti "tipicni". Vsaj dokler zmagujejo in skacejo ob ritmih "kdor ne skace ni Slovenc'"

Ce kaj zahebejo (Zahovic.press) zelo hitro padejo iz skupine "nasi" med capce/cefurje/juznjake...

ne bom oporekal, ker je res- Slovenska folklora pač in dvoličnost-žal.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
verjel ali ne, takih hasotov je kar nekaj
Mi postaja jasno ja...no, tud Janezi niso(smo) kaj drugačni..
Ampak saj veš tist pregovor..."u svakom žitu ima kukolja oz, v vsakem žitu raste plevel..."

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
, nogometasi so pa "bogovi" ceprav so vsi po vrsti "tipicni". Vsaj dokler zmagujejo in skacejo ob ritmih "kdor ne skace ni Slovenc'"
crazy1.gif

smirk-1.gif

Jaz sem slišal zadnjič naše nogometaše, ko so se drli tisto znano "viiii Slovenci....viii Slovenci..."
grin1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Btw, v casu najvecje potrebe po delovni sili so slovenske podjetja pobirala delovce po celi Jugi. Jezik ni bil problem in vecina njih ni zelala nic drugega kot delo (placo). Vecina je zavracala zivljenje (tudi brezplacna stanovanja) v SLO in so vsak vikend hodili "domov". Potem se je pa zgodilo cel k. stvari pri katerih oni niso imeli besede. 50let pozneje in problem je jezik?! Res
priden.gif

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
čez 50 let ko se je zgodilo en cel kup stvari, tudi mi nismo meli kaj dost besede,...ok. referendum ne štejem.
Mislim da sem v teh 5 straneh povedal kaj mene dejansko moti. Nestrpnost ni moj način življenja, čeprav sem mogoče pustil takšen vtis. Če se je kdo počutil zaradi tega prizadeto, se mu opravičujem.
point vsega, po mojem mnenju:
če želiš biti spoštovan, moraš spoštovati ( tako eni kot drugi - mislim pa, da obojim manjka zavedanje, da kakorkoli obrneš smo na nekakšen čuden način povezani - povezala nas je zgodovina in prostor na katerem živimo in če se nekdo še tako trudi tega ne bo mogoče spremeniti.) in tako kot vedno, bodo nekateri tega dejstva veseli, drugi pa spet ne, ampak v življenju je večonoma tako.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
čez 50 let ko se je zgodilo en cel kup stvari, tudi mi nismo meli kaj dost besede,...ok. referendum ne štejem.
Mislim da sem v teh 5 straneh povedal kaj mene dejansko moti. Nestrpnost ni moj način življenja, čeprav sem mogoče pustil takšen vtis. Če se je kdo počutil zaradi tega prizadeto, se mu opravičujem.
če želiš biti spoštovan, moraš spoštovati ( tako eni kot drugi - mislim pa, da obojim manjka zavedanje, da kakorkoli obrneš smo na nekakšen čuden način povezani - povezala nas je zgodovina in prostor na katerem živimo in če se nekdo še tako trudi tega ne bo mogoče spremeniti.) in tako kot vedno, bodo nekateri tega dejstva veseli, drugi pa spet ne, ampak v življenju je večonoma tako.

A se tebi zdi da so bili prisleki kakorkoli kadarkoli spostovani? Zakaj od njih pricakujes nekaj ce se sam (tudi v tej temi) obnasas drugace?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Predvsem zato, ker so na obisku in na obisku se obnašamo spoštljivo do svojega gostitelja. Res pa je da, se do gostov mora tudi gostitelj obnašati spoštljivo, ni pa mu treba prenašati dejanj ali obnašanja ki mu ni všeč. Čisto preprosto, a ne

Predvsem pa nisi dojel in se s tabo nebom več sukal kot mačka okoli vrele kaše...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Predvsem zato, ker so na obisku in na obisku se obnašamo spoštljivo do svojega gostitelja. Res pa je da, se do gostov mora tudi gostitelj obnašati spoštljivo, ni pa mu treba prenašati dejanj ali obnašanja ki mu ni všeč. Čisto preprosto, a ne

Predvsem pa nisi dojel in se s tabo nebom več sukal kot mačka okoli vrele kaše...

Nespostljivo? In kaj je bila najbolj nespostljiva stvar zadnjih 50 let? Se ne spomnim niti enega samega izgreda.... Pa nisem (vec) tako mlad. Sej res, suskavci
shocked-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
verjel ali ne, takih hasotov je kar nekaj
Mi postaja jasno ja...no, tud Janezi niso(smo) kaj drugačni..
Ampak saj veš tist pregovor..."u svakom žitu ima kukolja oz, v vsakem žitu raste plevel..."

res je. janezi s kemtov so 90% plevel, tisti iz mest pa ene 60-70%
prisleki so 99% plevel.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

A se tebi zdi da so bili prisleki kakorkoli kadarkoli spostovani? Zakaj od njih pricakujes nekaj ce se sam (tudi v tej temi) obnasas drugace?

a vi, obrezani, spostujete druge prisleke v sloveniji?
kaj pa v rodni bosni? spostujete katere prisleke razen obrezanih? da ne pozabim tuje vojske?

vase spostovanje na domačem terenu se jasno vidi, kot crna mačka v najtemnejši noči brez zvez.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Govoril si, da te motijo razni dilerji in glasen folk, frajerji.... taki vse motijo, brez skrbi. Samo, da mene motijo takšni neglede na nacionalnost, če si srbi, hrvati, albanci, slovenci, angleži, moldavci.... Tebi se pa obrača želodec ob misli na balkanski polotok zaradi določenih kriminalcev, objstnežev, čefurjev itd... KDo je zdaj tu čuden?

Kdaj boš dojel...

Poglej % prebivalcev Slovenije, ki so čefurske nacionalnosti.

Potem poglej število kaznivih dejanj in primerjaj...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Zakaj zelis svoj nestrpnost racionalizirati? Koga boli k. kater jezik uporablja nek Mujo na nekem gradbiscu? Prisel je mahat lopato in ne filozofirat.

Dejstvo je, da so tvoji neprilagodljivi.

Kako se lahko zdravnica iz Moskve (bolnica v Novem mestu) nauči slovenščine v dveh, treh letih do te mere, da jo ne pogruntaš, Hrvat al pa Bosanc pa tega ni sposoben narediti v 30 letih?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Govoril si, da te motijo razni dilerji in glasen folk, frajerji.... taki vse motijo, brez skrbi. Samo, da mene motijo takšni neglede na nacionalnost, če si srbi, hrvati, albanci, slovenci, angleži, moldavci.... Tebi se pa obrača želodec ob misli na balkanski polotok zaradi določenih kriminalcev, objstnežev, čefurjev itd... KDo je zdaj tu čuden?

Kdaj boš dojel...

Poglej % prebivalcev Slovenije, ki so čefurske nacionalnosti.

Potem poglej število kaznivih dejanj in primerjaj...

nima to veze. tvoja statistika je neumna. [censored]..sej nisi 5 let star.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Btw, v casu najvecje potrebe po delovni sili so slovenske podjetja pobirala delovce po celi Jugi. Jezik ni bil problem in vecina njih ni zelala nic drugega kot delo (placo). Vecina je zavracala zivljenje (tudi brezplacna stanovanja) v SLO in so vsak vikend hodili "domov". Potem se je pa zgodilo cel k. stvari pri katerih oni niso imeli besede. 50let pozneje in problem je jezik?! Res
priden.gif

Ne bluzi!

Slovenska podjetja so imela direktivo iz Belega mesta, da so morala zaposlovati "nepismene bosance". In jim seveda zrihtat stanovanja.

Nedolgo nazaj sem prilepil izjavo nekdanjega direktorja TAM-a, ki je podrobno opisal ta problem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
se dobr da me srat. grem na en sestank, pa s emoram zdej olajsat in ti si k narocen...

slovenija je uvazala bosance, ker je iz kmetijske drzava, republike ratala industrijska..in slovencev je bilo za delo premalo. se dane sjih je.

je pa beograd anrocal prvoligasem, d ane smejo olipije izlocit.