Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Z tem se strinjam, da se nočejo naučiti jezika. Pri nas je bila storjena naslednja napaka: Državljanstva so talali na lepe oči, in že prej ko si v Slovenijo prišel si imel Slovensko državljanstvo. Tisti, ki takrat ni hotel imeti državljanstva je sedaj izbrisani.
In potem začnimo pri jezikih. Kamorkoli prideš slišiš samo čefurščino. Pa da se razumemo nimam nič proti prebivalcem bivše juge, če so se pripravljeni "socializirati". Moja punca je svetovalka na zavodu in pridejo tja "mladci " stari med 20 - 30 let in ne znajo govoriti po Slovensko. Jaz poznam kar veliko takšnih, ki so prišli iz Srbije živeti k nam. Pa če nebi vedel in govorijo čisto Slovenščino.
Problem Slovencev je v tem, ker ne znamo ceniti svojega jezika. Pride "čefur" na upravno enoto, pa priča po svoje, pa mu tista na okencu vse ustreže in še na koncu začne ona pričati po čefursko. In sem se že velikokrat zgražal nad tem, da se na javnih mestih ne govori Slovensko ( Šole, UE, Zavarovalnice, Banke ... ). Uradni jezik v rep. Sloveniji je samo eden in edini in to je Slovenščina. In iz ene strani cenim kanclerko v Nemčiji. Pa naj v Sloveniji pride do česa takega. Kakšne Fužine, Velenje, pa še kakšne mestne četrti bi bile popolnoma prazne
.